ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι δημοτικές παρατάξεις: «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» & «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν τα εξής:

"Σε μια πόλη όπου η Δ.Ε.Υ.Α.Ι. όντας μια Δημοτική επιχείρηση λειτουργεί πάρα πολύ καλά, σαν μια ιδιωτική εταιρεία που επιθυμεί να αυξάνει την κερδοφορία της.

Τιμολογιακή πολιτική: κόστος 2,5-3 ευρώ ανά κυβικό, δυσβάστακτο για κάθε εργατικό λαϊκό νοικοκυριό.

Απειλή για διακοπή ή και διακοπή παροχής σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν ή να ενταχθούν σε ρύθμιση, όπως οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλά αμειβόμενοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Ενώ από την άλλη μεριά είναι όλοι αυτοί που έχουν «πρόσωπο» όπως μεγαλοξενοδόχοι, επιχειρηματίες και άλλοι υψηλά ιστάμενοι της πόλης που μπορούν να χρωστούν άφοβα χωρίς να φοβούνται ότι θα «διψάσουν».

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

 • Το ξενοδοχείο Βυζάντιο, όπου ιδιοκτήτης του είναι ο πρόεδρος των ξενοδόχων οφείλει 25.000 ευρώ

 • Η επιχείρηση Ολυμπίκ με ιδιοκτήτη το γενικό γραμματέα της ένωσης ξενοδόχων 21,000 ευρώ

 • Η ΔΙΕΘΝΕΣ Α.Ε. 28.000 ευρώ

 • Τα ζαχαροπλαστεία ΔΙΕΘΝΕΣ 25.000 ευρώ

 • Πέτσιος Α.Ε. 25.000 ευρώ

 • Ιερά Μητρόπολη περίπου 18.000 ευρώ

Σε μια πόλη όπου η Δημοτική αρχή και πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ταυτίζει τα συμφέροντα των εταιρειών εμφιάλωσης (Βίκος, Ζαγόρι) με αυτό του Δήμου. Απόδειξη, οι σκανδαλώδεις αποφάσεις που έλαβε ο Δήμος και επιτρέπουν στις επιχειρήσεις αυτές να κατασκευάσουν (δήθεν εφεδρικές) γεωτρήσεις, αποκτώντας δυνατότητα άντλησης 1.600.000 κυβικά νερού ανά έτος. Αυτό σημαίνει ότι παραδόθηκαν τα υδάτινα αποθέματα της περιοχής στους επιχειρηματίες προς εκμετάλλευση σε μια εποχή που τα πάντα δίνονται βορρά στο κεφάλαιο, χρόνος (λευκές νύχτες), παιδεία, υγεία, ενέργεια κλπ.

Από τη μια μεριά οι κεφαλαιοκράτες της περιοχής που λεηλατούν τον υδροφόρο ορίζοντα για τον παραπέρα πλουτισμό τους συνεπικουρούμενοι από τις τοπικές αρχές, όπως το Δήμο που από τη μια κλείνει το μάτι στις εταιρείες εμφιάλωσης και από την άλλη έχει μετατραπεί σε ένα μηχανισμό επιβολής χαρατσιών στους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι –ες των Ιωαννίνων, οι άνεργοι, οι μικρομαγαζάτορες & οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διεκδικούν φθηνό και ποιοτικό νερό, που δε θέλουν την παράδοση του υδροφόρου ορίζοντα στους μεγαλοκαπιταλιστές, που καταλαβαίνουν ότι καθαρό νερό, καθαρά ποτάμια, λίμνες και ιδιωτική αξιοποίηση του νερού με σκοπό το κέρδος είναι αντικειμενικά αντίθετες.

Σ’ αυτή την πόλη που η ΔΕΥΑΙ και η Δημοτική Αρχή :

 • δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δε θα γίνει καμία διακοπή νερού σε ανέργους και φτωχούς βιοπαλαιστές,

 • που κάνουν ότι μπορούν ώστε να περάσουν τα υδάτινα αποθέματα στις εταιρείες εμφιάλωσης,

 • που δε φροντίζουν να παρέχεται φτηνό και δωρεάν νερό σε ανέργους, χαμηλοαμειβόμενους και καθόλου αμειβόμενους εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχους,

 • που δεν εξασφαλίζουν τη δωρεάν παροχή νερού σε σχολεία, πανεπιστήμια, γηροκομεία, παιδικούς σταθμούς και γενικά κοινωφελή ιδρύματα,

 • που κατάφεραν να φτάσουν την τιμή του νερού στα ύψη,

 • που χρησιμοποίησαν το κόλπο της αραιής καταμέτρησης ώστε όλοι να έχουν υψηλή κατανάλωση και να πληρώσουν περισσότερα.

Σ’ αυτή την πόλη η Δημοτική αρχή ούτε και στο ζήτημα του νερού κάνει τίποτα για να βοηθήσει την εργαζόμενη πλειοψηφία. Όμως προς τις εταιρείες εμφιάλωσης είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη, κάνοντάς τους και ένα δώρο εκτός από αυτό που προαναφέραμε. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία για να ακυρώσει το πρόστιμο που επέβαλε η οικονομική επιτροπή του Δήμου στις εταιρείες εμφιάλωσης, γιατί δεν έχουν άδεια εμπορίας πόσιμου νερού.

Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου, μπροστά στην «σκαστή» παρανομία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διαμαρτύρονταν και θα προσέφευγαν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας για έλεγχο της νομιμότητας αυτής της απόφασης, με σκοπό να απορριφθεί.

Όχι βέβαια.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν υπέρ της απόφασης, κρύφτηκαν πίσω από την παρανομία του Δημοτικού Συμβουλίου και τέλος καλό όλα καλά. Και οι βιομήχανοι ευχαριστημένοι και εμείς αναμάρτητοι. Και βέβαια καμιά προσφυγή εναντίον της απόφασης. Θαυμάστε «αριστερή» υποκρισία και υποταγή.

Η μόνη ένσταση κατά της παράνομης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν από τις δημοτικές παρατάξεις της «Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής ΣΥσπείρωσης (Δ.Ρ.Α.ΣΥ.)» και της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα».

Εμείς θεωρώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παράνομη, όχι μόνο κάναμε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κατά της εν λόγω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά θα συνεχίσουμε ενωτικά τη δράση μας με αντικειμενικό στόχο ο ορυκτός υδάτινος πλούτος να σταματήσει να είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας από λίγες οικογένειες, αλλά να περάσει στον έλεγχο του δημοσίου σε όφελος όλων των κατοίκων".

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας "Νέα παράταση δόθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στις προθεσμίες για το υπομέτρο 4.1 ("Σχέδια Βελτίωσης")


Η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση:
Πρέβεζα: 20-6-2018
Αριθ. Πρωτ.:82290/5460 Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση για τις δράσεις 4.1.1. και 4.1.3. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
Σχετ: Το από 19-6-2018 μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου της ΔΑΟ Περιφ. ΗπείρουΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 για παράταση ημερομηνιών για την υποβολή «Σχεδίων βελτίωσης».Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 16/7/2018.β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 29/8/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 26/8/2018.γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 14/9/2018Αναλυτικά η πρόσκληση στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr κ.α.Ε.Π.

 

Ο Αν. Προϊστάμενος

Ι. Αυγέρης

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το «Ε’ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης» που τελούσαν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κα. Δήμητρα Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θωμά Γκίνη, την Ελληνίδα Πρόξενο στο Ντίσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου, τον Δήμαρχο του Βούπερταλ κ. Andreas Mucke, τον ηπειρώτη Δήμαρχο του Σβέρτε κ. Δημήτρη Αξούργο, καθώς και με εκπροσώπους φορέων των Ελλήνων του εξωτερικού, με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα, που αφορούν την ομογένεια των Ηπειρωτών της Ευρώπης και τους συλλόγους τους, καθώς και τις συνέργειες που απαιτούνται για την πολύπλευρη αναβάθμιση της Ηπείρου.

Στο Αντάμωμα συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιωαννίνων κ. Γκόλας, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηγουμενίτσας κα. Σούρλα, ο Αντιδήμαρχο Άρτας κ. Χαρακλιάς κ.α.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.