ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι δημοτικές παρατάξεις: «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» & «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν τα εξής:

"Σε μια πόλη όπου η Δ.Ε.Υ.Α.Ι. όντας μια Δημοτική επιχείρηση λειτουργεί πάρα πολύ καλά, σαν μια ιδιωτική εταιρεία που επιθυμεί να αυξάνει την κερδοφορία της.

Τιμολογιακή πολιτική: κόστος 2,5-3 ευρώ ανά κυβικό, δυσβάστακτο για κάθε εργατικό λαϊκό νοικοκυριό.

Απειλή για διακοπή ή και διακοπή παροχής σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν ή να ενταχθούν σε ρύθμιση, όπως οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλά αμειβόμενοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Ενώ από την άλλη μεριά είναι όλοι αυτοί που έχουν «πρόσωπο» όπως μεγαλοξενοδόχοι, επιχειρηματίες και άλλοι υψηλά ιστάμενοι της πόλης που μπορούν να χρωστούν άφοβα χωρίς να φοβούνται ότι θα «διψάσουν».

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

 • Το ξενοδοχείο Βυζάντιο, όπου ιδιοκτήτης του είναι ο πρόεδρος των ξενοδόχων οφείλει 25.000 ευρώ

 • Η επιχείρηση Ολυμπίκ με ιδιοκτήτη το γενικό γραμματέα της ένωσης ξενοδόχων 21,000 ευρώ

 • Η ΔΙΕΘΝΕΣ Α.Ε. 28.000 ευρώ

 • Τα ζαχαροπλαστεία ΔΙΕΘΝΕΣ 25.000 ευρώ

 • Πέτσιος Α.Ε. 25.000 ευρώ

 • Ιερά Μητρόπολη περίπου 18.000 ευρώ

Σε μια πόλη όπου η Δημοτική αρχή και πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ταυτίζει τα συμφέροντα των εταιρειών εμφιάλωσης (Βίκος, Ζαγόρι) με αυτό του Δήμου. Απόδειξη, οι σκανδαλώδεις αποφάσεις που έλαβε ο Δήμος και επιτρέπουν στις επιχειρήσεις αυτές να κατασκευάσουν (δήθεν εφεδρικές) γεωτρήσεις, αποκτώντας δυνατότητα άντλησης 1.600.000 κυβικά νερού ανά έτος. Αυτό σημαίνει ότι παραδόθηκαν τα υδάτινα αποθέματα της περιοχής στους επιχειρηματίες προς εκμετάλλευση σε μια εποχή που τα πάντα δίνονται βορρά στο κεφάλαιο, χρόνος (λευκές νύχτες), παιδεία, υγεία, ενέργεια κλπ.

Από τη μια μεριά οι κεφαλαιοκράτες της περιοχής που λεηλατούν τον υδροφόρο ορίζοντα για τον παραπέρα πλουτισμό τους συνεπικουρούμενοι από τις τοπικές αρχές, όπως το Δήμο που από τη μια κλείνει το μάτι στις εταιρείες εμφιάλωσης και από την άλλη έχει μετατραπεί σε ένα μηχανισμό επιβολής χαρατσιών στους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι –ες των Ιωαννίνων, οι άνεργοι, οι μικρομαγαζάτορες & οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διεκδικούν φθηνό και ποιοτικό νερό, που δε θέλουν την παράδοση του υδροφόρου ορίζοντα στους μεγαλοκαπιταλιστές, που καταλαβαίνουν ότι καθαρό νερό, καθαρά ποτάμια, λίμνες και ιδιωτική αξιοποίηση του νερού με σκοπό το κέρδος είναι αντικειμενικά αντίθετες.

Σ’ αυτή την πόλη που η ΔΕΥΑΙ και η Δημοτική Αρχή :

 • δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δε θα γίνει καμία διακοπή νερού σε ανέργους και φτωχούς βιοπαλαιστές,

 • που κάνουν ότι μπορούν ώστε να περάσουν τα υδάτινα αποθέματα στις εταιρείες εμφιάλωσης,

 • που δε φροντίζουν να παρέχεται φτηνό και δωρεάν νερό σε ανέργους, χαμηλοαμειβόμενους και καθόλου αμειβόμενους εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχους,

 • που δεν εξασφαλίζουν τη δωρεάν παροχή νερού σε σχολεία, πανεπιστήμια, γηροκομεία, παιδικούς σταθμούς και γενικά κοινωφελή ιδρύματα,

 • που κατάφεραν να φτάσουν την τιμή του νερού στα ύψη,

 • που χρησιμοποίησαν το κόλπο της αραιής καταμέτρησης ώστε όλοι να έχουν υψηλή κατανάλωση και να πληρώσουν περισσότερα.

Σ’ αυτή την πόλη η Δημοτική αρχή ούτε και στο ζήτημα του νερού κάνει τίποτα για να βοηθήσει την εργαζόμενη πλειοψηφία. Όμως προς τις εταιρείες εμφιάλωσης είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη, κάνοντάς τους και ένα δώρο εκτός από αυτό που προαναφέραμε. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία για να ακυρώσει το πρόστιμο που επέβαλε η οικονομική επιτροπή του Δήμου στις εταιρείες εμφιάλωσης, γιατί δεν έχουν άδεια εμπορίας πόσιμου νερού.

Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου, μπροστά στην «σκαστή» παρανομία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διαμαρτύρονταν και θα προσέφευγαν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας για έλεγχο της νομιμότητας αυτής της απόφασης, με σκοπό να απορριφθεί.

Όχι βέβαια.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν υπέρ της απόφασης, κρύφτηκαν πίσω από την παρανομία του Δημοτικού Συμβουλίου και τέλος καλό όλα καλά. Και οι βιομήχανοι ευχαριστημένοι και εμείς αναμάρτητοι. Και βέβαια καμιά προσφυγή εναντίον της απόφασης. Θαυμάστε «αριστερή» υποκρισία και υποταγή.

Η μόνη ένσταση κατά της παράνομης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν από τις δημοτικές παρατάξεις της «Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής ΣΥσπείρωσης (Δ.Ρ.Α.ΣΥ.)» και της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα».

Εμείς θεωρώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παράνομη, όχι μόνο κάναμε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κατά της εν λόγω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά θα συνεχίσουμε ενωτικά τη δράση μας με αντικειμενικό στόχο ο ορυκτός υδάτινος πλούτος να σταματήσει να είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας από λίγες οικογένειες, αλλά να περάσει στον έλεγχο του δημοσίου σε όφελος όλων των κατοίκων".

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό καινοτομίας του αμπελοοινικού κλάδου Viti Vini Lab και πλέον η καταληκτική ημερομηνία από τις 15 Οκτωβρίου που ήταν μετατίθεται στις 15 Νοεμβρίου. Η παράταση κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί καθώς αρκετοί ενδιαφερόμενοι ζήτησαν επιπλέον χρόνο γνωστοποιώντας ότι η επεξεργασία της πρότασής τους βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση www.vitivinilab.com

Στις 6 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας η επετειακή εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μπίλεφελντ για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων ζωής και δράσης του.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αντιγόνη Φίλη, η οποία και μετέφερε στους απόδημους Ηπειρώτες τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Στη συνέχεια, στο σύντομο χαιρετισμό της, συνεχάρη το Προεδρείο και τα Μέλη του συλλόγου για τη δράση τους, εξήρε το έργο και τη συμβολή όλων των αποδήμων Ελλήνων, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην μητέρα πατρίδα, καθώς –όπως υπογράμμισε- συντηρούν την ελληνική ταυτότητα και συνείδηση, κρατούν ζωντανή την ελληνική γλώσσα, διαφυλάττουν και προάγουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, μεταλαμπαδεύοντας στη νεότερη γενιά τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας. Κλείνοντας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων της, που ταυτόχρονα δημιουργούν και κατάλληλες συνθήκες για τον επαναπατρισμό των αποδήμων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί κυρίως από την Ήπειρο αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή 14 πολιτιστικών συλλόγων που δρουν στη Γερμανία. Την επομένη, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου, συναντήθηκε με τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Δημήτριο Τσόμπρα, τον οποίο συνεχάρη για το θεάρεστο έργο που επιτελεί.

Ακολούθησε συνάντηση με μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, της Ελληνικής Κοινότητας Μπίλεφελντ, με εκπροσώπους νεολαίας καθώς και όλων των ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, από τους οποίους ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό.

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων στοχεύοντας στην προβολή της Άρτας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και πρώην Αντιδήμαρχο, Κώστα Χαρακλιά και τον Προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Αρταίων, Θανάση Αρκουμάνη.

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη και δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, rafting, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Το Hpeiros.gr ζητάει άτομα για το τμήμα μάρκετινγκ.
Όποιος ενδιαφέρεται -και διαμένει στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, τη Νότιο Αλβανία, τη Λευκάδα και τους Παξούς -Αντίπαξους- μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του και τηλέφωνο επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί του.
Τυχόν προϋπηρεσία στον τομέα της εμπορικής και επιχειρηματικής διαφήμισης θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Παρέχονται υψηλά ποσοστά επί των διαφημίσεων.
Απαραίτητη η διάθεση μεταφορικού μέσου.