ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η περιοχή των Τζουμέρκων προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει άπειρες κυριολεκτικά επισκέψεις σε αξιοθέατα. Μερικές μόνο προτάσεις είναι οι παρακάτω:

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων καλύπτει μια ορεινή, στο μεγαλύτερο μέρος της, περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Εκτείνεται από τα όρια του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων μέχρι τις κορυφογραμμές των Τζουμέρκων και του Περιστερίου και διατρέχεται από τον Καλαρρύτικο και τον Άραχθο ποταμό. Ο τόπος είναι πλούσιος σε ιστορία, παράδοση και πολιτισμό και έχει μεγάλες και ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στις τουριστικές δραστηριότητες.

ΠΡΑΜΑΝΤΑ - ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Έδρα του δήμου Βόρειων Τζουμέρκων τα Πράμαντα είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές της κορυφής Στρογγούλας, διοικητικό και οικονομικό κέντρο όλης της γύρω περιοχής, κωμόπολη με πλούσια παράδοση και ιστορία. Τα Πράμαντα βρίσκονται στο κέντρο των Τζουμερκοχωρίων των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας. Λίγο πιο ‘έξω από τα Πράμαντα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει αρκετούς καταρράκτες, το σπήλαιο «Ανεμότρυπα», το μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής, το καταφύγιο στους πρόποδες της Σρογγούλας που είναι χτισμένο σε ένα καταπληκτικό οροπέδιο, το κρησφύγετο του Κατσαντώνη, την καταπληκτική εκκλησία της Αγ. Παρασκευής και τη βρύση «Αράπης» στη κεντρική πλατεία. Σε μικρή απόσταση την πέτρινη γέφυρα Πλάκας (μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια) και το Μοναστήρι Πλάκας Μουχούστη που βρίσκεται στους Ραφταναίους, το κουκλίστικο Αμπελοχώρι με το πέτρινο γεφύρι Πολιτσάς, τον παραδοσιακό νερόμυλο στους Χριστούς και το εργαστήρι αρχαίων μουσικών οργάνων και κοσμημάτων του Γιώργου Πολύζου στον καταπράσινο οικισμό Τσόπελα.


ΣΥΡΡΑΚΟ
Το Συρράκο είναι χτισμένο σε μία πλαγιά του όρους Λάκμος, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων. Το Συρράκο στέκεται πάνω από την χαράδρα του ποταμού Χρούσια, παραπόταμου του Καλαρρύτικου και απέναντι του αντικρίζει τα επιβλητικά Τζουμέρκα. Απέχει 25 λεπτά από την έδρα του δήμου Βόρειων Τζουμέρκων Πράμαντα.

Το Συρράκο διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τα πετρόχτιστα σπίτια, με στέγες από σχιστόλιθο και δεν επιτρέπονται μηχανοκίνητα οχήματα, με αποτέλεσμα να διατηρείται άθικτο το παραδοσιακό του χρώμα. Η είσοδος οχημάτων επιτρέπεται μέχρι την είσοδο του χωριού είτε από την κύρια είσοδο είτε από τον περιφερειακό.

Το Συρράκο χτίστηκε περίπου τον 15ο αιώνα μ.Χ. και στη διάρκεια της τουρκοκρατίας γνώρισε σημαντική οικονομική ανάπτυξη χάρη στα μεγάλα κοπάδια γιδοπροβάτων, στο εμπόριο και στην αργυροχρυσοχοΐα που διαδόθηκε στο χωριό από τους γειτονικούς Καλαρρύτες. Από το Συρράκο κατάγονται σημαντικές προσωπικότητες που έπαιξαν ρόλο στη χώρα μας, όπως ο Ιωάννης Κωλλέτης, Κώστας Κρυστάλης και Γεώργιος Ζαλοκώστας.


ΤΣΟΠΕΛΑΣ
Ο Τσόπελας, «χωριό της τέχνης» όπως αποκαλείται στη περιοχή, είναι οικισμός των Πραμάντων, χτισμένος αμφιθεατρικά στους πρόποδες των Τζουμέρκων και σε υψόμετρο 840 -1020μ. Στο καταπράσινο από έλατα οικισμό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την ομορφιά των πασίγνωστων Άλπεων μπορούν όλοι να θαυμάσουν τα αρχαία μουσικά όργανα και κοσμήματα του Γιώργου Πολύζου. Το χωριό διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις του και την σχέση του με την ρεμπέτικη μουσική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία των Τζουμέρκων έχουν κατασκευασθεί σε αυτό το χωριό.


ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ
Οι Καλαρρύτες είναι κτισμένοι στο χείλος της απότομης χαράδρας που καταλήγει στον ποταμό Καλαρρύτικο, σε υψόμετρο 1200 μ. Τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν ότι, από την εποχή του χαλκού, κάτοικοι βρέθηκαν σε αυτή την περιοχή. Στην αρχαιολογική θέση Άβατος, που βρίσκεται Β.Α. των Καλαρρυτών στην απόκρημνη πλαγιά από την πλευρά του ποταμού Καρλίμπου, παραπόταμου του Καλαρρύτικου, έχουν βρεθεί λείψανα τείχους αρχαίας μικρής πόλης. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για την αρχαία πόλη της Αθαμανίας Άκανθα/ος. Διακρίνονται επίσης μια πύλη και πύργος. Ο οικισμός ήκμασε ιδιαίτερα τον 18ο αι. με το εμπόριο (υφαντά, μετάξι από τη Θεσσαλία, ακατέργαστα δέρματα ζώων κ. ά.) και την ανάπτυξη της χειροτεχνίας (έργα σε ασήμι και χρυσό)· κατά την περίοδο αυτή αρκετοί κάτοικοι των Καλαρρυτών διατηρούσαν εμπορικούς οίκους σε πολλά ευρωπαϊκά κέντρα. Απέχει 20 λεπτά από την έδρα του δήμου Βόρειων Τζουμέρκων Πράμαντα.


ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ
Οι Μελισσουργοί είναι Τζουμερκοχώρι του Νομού Άρτας και απέχει 5 λεπτά από Τα Πράμαντα. Το χωριό είναι χτισμένο σε κοιλάδα σε υψόμετρο 870μ. Η ονομασία του χωριού έχει να κάνει με την εργατικότητα των κατοίκων, όπως η μέλισσα θεωρείται υπόδειγμα εργατικότητας. Απέναντι από το χωριό είναι το μοναστήρι της Θεοτόκου που χτίστηκε το 1745. Σε όλη τη περιφέρεια του χωριού υπάρχουν πάρα πολλές πηγές. Η καταπληκτική τοποθεσία του και το πάντρεμα των παλιών και νέων οικιών κατατάσει τους Μελισσουργούς στα πιο όμορφα Τζουμερκοχώρια.


ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ
Το Βουργαρέλι Τζουμερκοχώρι του Νομού Άρτης βρίσκεται στη νότια πλευρά των Τζουμέρκων, σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων, ανάμεσα σε δύο ελατοσκέπαστες λοφοσειρές, του Προφήτη Ηλία ανατολικά και της Ομαλής δυτικά, που το προστατεύουν σαν φυσική αγκαλιά.

Τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι η ονομαστή Κόκκινη Εκκλησιά και το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

KOKKINH EKKΛΗΣΙΑ
Η Κόκκινη Εκκλησιά ή Παναγία Βελλάς χτίστηκε το 1281 και είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία που δημιούργησε κατά τον 13ο αιώνα στην Ήπειρο η ένδοξος δυναστεία των Κομνηνοδουκάδων.

Είναι δίστηλος σταυροειδής εγγεγραμμένος ναός με μία μόνο τρίπλευρη αψίδα και με τριμερή νάρθηκα.

Ο ακαδημαϊκός Αναστάσιος Ορλάνδος αναφέρει σχετικά με το όνομα: Η ονομασία Κόκκινη Εκκλησιά οφείλεται προφανώς στο ζωηρώς ερυθρό χρώμα των πλίνθων, από τις οποίες αποτελείται η τοιχοποιϊα του ναού. Παναγία Βελλάς δε ονομάστηκε λόγω της σχέσης της με την επισκοπή ή τη μονή Βελλάς, κωμόπολη στην αρχαία Φωτίκη, παρά τον ποταμό Θύαμη.

Στις τοιχογραφίες που διατηρούνται αποσπασματικά και με φθορές και χρονολογούνται στα 1295, εικονίζονται άγιοι και λαϊκοί, όπως οι κτήτορες Θεόδωρος Τσιμισκής και η σύζυγος του Μαρία, ο αδελφός του Ιωάννης και η σύζυγός του Άννα, οι δεσπόται Νικηφόρος και Άννα.

Ο ναός είναι αφιερωμένος στο Γενέσιον της Θεοτόκου και γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου

Το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου
Τριγυρισμένο από πυκνό ελατόδασος, στα βόρεια του χωριού, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Θεμελιώθηκε το 1690 περίπου και ανιστορήθηκε το 1714, σύμφωνα με επιγραφή που βρίσκεται στον τοίχο μεταξύ πρόναου και καθολικού. Το 1957 κρίθηκε διατηρητέο ιστορικό μνημείο.

Στα χρόνια της τουρκοκρατίας αλλά και της κατοχής υπήρξε πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο, εστία προσφοράς και στήριξης του πληθυσμού όλης της περιοχής των Τζουμέρκων. Εδώ κατέφυγαν το 1800 οι Σουλιώτικες φάρες των Μποτσαραίων. Εδώ συγκεντρώθηκαν την άνοιξη του 1821 οι οπλαρχηγοί των Τζουμέρκων , του Ραδοβιζίου και του Ξηρομέρου για να συντονίσουν τον αγώνα και να κηρύξουν την επανάσταση στην περιοχή της Άρτας. Εδώ βρήκαν καταφύγιο οι Βουργαρελιώτες όταν οι Γερμανοί βομβάρδισαν και έκαψαν το χωριό το 1943.

Αθαμάνιο
Το Αθαμάνιο είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στις παρυφές των Τζουμέρκων και σε υψόμετρο από 650 μ. έως 1.000 μ. και επί τουρκοκρατίας λεγόταν Λουψίστα. Το 1928 βαφτίστηκε Λειψό και το 1950 απέκτησε το σημερινό του όνομα. Σήμερα στο Αθαμάνιο διαμένουν περίπου 300 μόνιμοι κάτοικοι. Από τον κεντρικό δρόμο ξεκινάει ένας άλλος επαρχιακός, που περνάει μέσα από το χωριό, ανεβαίνει ψηλά στα τελευταία σπίτια και καταλήγει ύστερα από 11 συναρπαστικά χλμ. στα απομονωμένα Θεοδώριανα


ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ
Είναι χτισμένα στα 1.000 μ. υψόμετρο και αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο πλούσια σε υδάτινους πόρους ελληνικά χωριά. Γύρω από τα Θεοδώριανα υπάρχουν 70 πηγές, άφθονα νερά κυλούν παντού, χειμώνα καλοκαίρι. Εδώ μένουν μόνιμα περίπου 150 κάτοικοι αλλά το καλοκαίρι αυτοί διπλασιάζονται. Οι τυχεροί φυσιολάτρες που θα φτάσουν μέχρι το χωριό δεν πρέπει να παραλείψουν μια βόλτα μέχρι τους πανέμορφους καταρράκτες της Σούδας.

 

epirus-tv-news.gr

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

  • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

  • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
  • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
  • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
  • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
  • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
  • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

  • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
  • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
  • Εποχιακή απασχόληση
  • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.