Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εξ αφορμής της λειτουργίας των «απογευματινών χειρουργείων» εκφράζει με ανακοίνωσή του, την πάγια τοποθέτησή του για «Δημόσια και Δωρεάν Υγεία», υψηλού επιπέδου, η οποία θα παρέχεται προς όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε πρωτίστως αδήριτη την ανάγκη ΑΜΕΣΩΝ προσλήψεων ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά σε υγειονομικό Προσωπικό (Ιατρούς, Νοσηλευτές, Παραϊατρικό και λοιπό βοηθητικό Προσωπικό). Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η πλήρης αξιοποίηση των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών – που τώρα μένουν κλειστές ελλείψει Προσωπικού – και κατά συνέπεια θα μειωθούν κατά πολύ οι λεγόμενες «λίστες αναμονής προς χειρουργείο». 

Αφού ικανοποιηθεί η παραπάνω ανάγκη, η λειτουργία των «απογευματινών χειρουργείων» μπορεί να εφαρμοστεί εάν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις όπως:

α) Μηδενική οικονομική συμμετοχή των ασθενών. Το σύνολο της δαπάνης να καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα του.

β) Συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων (Ιατρικών, Νοσηλευτικών, βοηθητικών κτλ) όπως συμμετέχουν και στα τακτικά πρωινά χειρουργεία, χωρίς να αποκλείεται κανείς.

γ) Τήρηση αρχών διαφάνειας και ισονομίας στην κατάρτιση των λιστών για τα «Απογευματινά Χειρουργεία».

δ) Επαρκής χρηματοδότηση όλων των εμπλεκόμενων και συμμετεχόντων σ΄ αυτά. 

Υπογραμμίζουμε και πάλι ότι ο χαρακτήρας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Νοσοκομεία της Χώρας πρέπει να είναι Δημόσιος και η πρόσβαση σ’ αυτά δωρεάν! Είναι επιτακτική η ανάγκη για την άμεση κάλυψη των κενών στις οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων του Ε.Σ.Υ., για την αύξηση των μισθών, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τις προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού (επισπεύδοντας την χρονοβόρα διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π.), την ένταξη στα Β.Α.Ε. και την παροχή κινήτρων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι.

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κου Χρυσοχοΐδη πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας υπό συνθήκες ελεγχόμενης μυστικότητας η οποία περιορίστηκε σε συνάντηση και συζήτηση με υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο νοσοκομείων. Είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Υγείας μετά από 4 χρόνια που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, και μάλιστα η πρώτη Υπουργού Υγείας των Κυβερνήσεων Μητσοτάκη.
Η επίσκεψη του Υπουργού βρίσκει την κατάσταση της Υγείας στην περιοχή μας με μεγάλα προβλήματα, καθώς έχει εγκαταλειφτεί η ΠρωτοβαθμιαΦροντίδαΥγείας, τα περιφερειακά Νοσοκομεία της Ηπείρου υπολειτουργούν, ο στόλος του ΕΚΑΒ δεν έχει ανανεωθεί και έχουν ήδη εκχωρηθεί οι δευτερογενείς διακομιδές στους ιδιώτες, ενώ η υποστελέχωση σε Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει χτυπήσει κόκκινο.
Ταυτόχρονα, με το σχέδιο νόμου για την Ψυχική Υγεία και τις εξαρτήσεις απλά ελέγχονται οι χρηματικές ροές μέσα στο σύστημα και κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα εις βάρος του Δημοσίου, προωθώντας τα υποκατάστατα φάρμακα στη λογική συντήρησης της εξάρτησης και αγνοώντας τις ανάγκες των ληπτών αυτών των Υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή, ακόμη και στα φάρμακα που παραγγέλνουν τα νοσοκομεία μέσω της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), μπαίνει κόφτης και όριο στις δαπάνες. Και όλα αυτά, με τους ανασφάλιστους πολίτες για άλλη μια φορά στα αζήτητα της υγειονομικής φροντίδας.
Ο Υπουργός δηλώνοντας «διαβασμένος» αυτή την φορά, περιορίστηκε σε υποσχέσεις που έχουν ξαναειπωθεί, όπως για παράδειγμα η.. δημιουργία ΥΠΕ στην Βορειοδυτική Ελλάδα με έδρα τα Ιωάννινα, για ενίσχυση σε…. Ιατροτεχνολιγικό εξοπλισμό στα Νοσοκομεία και για ενίσχυση εκτάκτων αναγκών σε προσωπικό, δηλώνοντας με νόημα ότι… δεν υπάρχουν αρκετοί Νοσηλευτές για να προσλάβει. Καμία αναφορά δεν έγινε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού(πως θα μπορούσε άλλωστε αφού σε σύνολο 52 προκηρύξεων για ειδικευμένους γιατρούς της 6ηΥπε, στην Ήπειρο προβλέπονται μόλις τρείς μόνιμοι γιατροί), για τις παρατάσεις εργασίας των συμβασιούχων νοσηλευτών, αλλά και ΣυμβασιούχωνΟρισμένουΧρόνου στην καθαριότητα πουλώντας ελπίδα, την καθήλωση των μισθών του Υγειονομικού προσωπικού, το Ανθυγιεινό Επίδομα,για τις μετακινήσεις γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για κάλυψη εφημεριών και την «αξιοκρατία» με τα φαινόμενα πελατειακών σχέσεων στην κατάληψη θέσεων ευθύνης από τα «δικά μας παιδιά».
Αρκέστηκε να ακούσει για τις κλειστές αίθουσες χειρουργείων στο ΠΓΝΙ, για την σιωπηρή αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, τις τραγικές ελλείψεις σε δημόσιους μαστογράφους στα Νοσοκομεία της Ηπείρου και για την λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών όπως αυτές της τεχνικές υπηρεσίες με αναθέσεις σε εργολάβους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., παλεύει σταθερά για την ενδυνάμωση και αναδιοργάνωση του ΕΣΥ με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφαλείς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στους ασθενείς. με έμπρακτο σεβασμό στο έργο των λειτουργών Υγείας.
Παλεύουμε για εξάλειψη των ανισοτήτων στην Υγεία, με θετική διάκριση υπέρ των οικονομικά αδύναμων, των ευπαθών ομάδων, των ευάλωτων πληθυσμών και όσων ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές μέσα σε ένα ενισχυμένο δίκτυο ΠΦΥ. Ενίσχυση των προϋπολογισμών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, με τελικό στόχο τη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο στις δημόσιες δαπάνες Υγείας (7,5% του ΑΕΠ). Επαναδιατυπώνουμε την πρόταση μας για νέο πλαίσιο αμοιβών, συνθηκών εργασίας, εκπαίδευσης και επιστημονικής εξέλιξης των νέων επαγγελματιών Υγείας.
Την στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Υγεία κινητοποιούνται για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της Υγείας, η κυβέρνηση πουλάει Ελπίδα. Η υγεία είναι σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και με υποσχέσεις.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τριτοκοσμικές και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Άρτας. Την απάντηση πρέπει να τη δώσει ο λαός στις 21 Μαΐου

Όπως σημειώνει η θεματική Υγείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Νομού Ά ρτας: "Το Νοσοκομείο σήμερα εφημερεύει χωρίς κανέναν απολύτως γιατρό στο Ακτινολογικό Τμήμα, άρα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να διαγνώσει τα περιστατικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, την ασφάλεια, τη ζωή των ασθενών. Φυσική κατάληξη του γεγονότος όχι μόνο ότι στην προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών δεν υπήρξε ούτε μία θέση για την Άρτα, αλλά της συστηματικής και μεθοδευμένης υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.

Και σα να μην έφτανε αυτό, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε καν Lasix, φάρμακο απαραίτητο όχι μόνο στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, αλλά και για την αντιμετώπιση οιδημάτων σε καρδιακή, ηπατική, νεφρική ανεπάρκεια, φάρμακο απαραίτητο για τη ζωή συνανθρώπων μας.

Δεν είναι καθόλου υπερβολικό, λοιπόν, να πούμε ότι αυτή τη στιγμή λόγω συγκεκριμένων πράξεων και παραλείψεων η υγεία και η ζωή των ασθενών στο Νοσοκομείο Άρτας βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, η 6η ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής, που στην έκκληση των ιατρών απάντησε με αοριστολογίες, που τελικά αποδείχτηκαν ψέματα. Είναι όλοι αυτοί που, στο βωμό της απαξίωσης κάθε δημόσιου αγαθού, δεν σέβονται καν το ύψιστο αγαθό της υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας. Είναι όλοι αυτοί που κατάντησαν το Νοσοκομείο μας από ένα από τα καλύτερα περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας σε Κέντρο Υγείας.

Στο αδιέξοδο που αυτοί δημιούργησαν την απάντηση θα τη δώσει ο κόσμος της Άρτας στις 21 Μαΐου".

Θεματική Υγείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Άρτας

'Το αίσθημα του ανήκειν στην Ηπειρωτική κοινότητα είναι σημαντικό για τους νοσηλευτές'

Συνέντευξη με τις Προέδρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής της 1ης Πανηπειρωτικής Επιστημονικής Συνάντησης Νοσηλευτών

 

Όλα έτοιμα για την 1η Πανηπειρωτική Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» στο χώρο του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Δύο κυρίες η Ηλιάνα Καϊντάση και η Ζωή Κωνσταντή που προεδρεύουντης Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής μιλούν για τη σημασία αυτής της συνάντησης για τον χώρο της υγείας.

- Καταρχάς ποια είναι τα συναισθήματα μετά την ολοκλήρωση του προετοιμαστικού έργου και την προσέγγιση της 1ης Πανηπειρωτικής Επιστημονικής Συνάντησης Νοσηλευτών;

Ηλιάνα Καϊντάση (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής): Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την οργάνωση να πλησιάζει στο τέλος της. Ήταν μια προσπάθεια ομαδικής εργασίας και συνεργασίας, και πιστεύουμε ότι η επιστημονική αυτή συνάντηση θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς την προώθηση της νοσηλευτικής επιστήμης στην Ήπειρο.

-Ποια είναι τα κύρια θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου;

Ζωή Κωνσταντή (Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής): Στο επίκεντρο των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι η παροχή σύγχρονης, ποιοτικής, ασφαλούς και ολιστικής φροντίδας. Σχεδιάσαμε και οργανώσαμε διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια που αφορούν στη θεραπεία, την πρόληψη και την αποκατάσταση. Επιπλέον, θα δοθούν ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και προβολή καλών πρακτικών που ενισχύουν το σύστημα υγείας στην περιφέρεια της Ηπείρου

-Πώς πιστεύετε ότι αυτό το συνέδριο θα συμβάλει στην προώθηση της νοσηλευτικής επιστήμης και της εξειδίκευσης στην περιοχή της Ηπείρου;

Ηλιάνα Καϊντάση: Με τη συμμετοχή των κλινικών νοσηλευτών και της ακαδημαϊκής κοινότητας, πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί ένα γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη υψηλής εξειδίκευσης και βαθιάς γνώσης. Επίσης, η προβολή καλών πρακτικών θα ενισχύσει το σύστημα υγείας και θα αναδείξει τις δεξιότητες των νοσηλευτών μας.

Ζωή Κωνσταντή: Η συνεχής και δια βίου εκπαίδευση  επιβάλλεται σε όλες τις επιστήμες ,πόσο μάλλον στον δικό μας χώρο που καθημερινά σχεδόν επιδέχεται αλλαγές, τροποποιήσεις και βελτιώσεις, εξαιτίας των αλλαγών που συμβαίνουν στην κοινωνία και στην εμφάνιση νέων νόσων ,όπως έγινε στην περίπτωση της COVID-19.

-Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για την ανταπόκριση των συμμετεχόντων και το μέλλον της Συνάντησης;

Ηλιάνα Καϊντάση: Ελπίζουμε ότι το συνέδριο θα προκαλέσει θετικά σχόλια και ότι, με τη συμμετοχή όλων, θα καθιερωθεί ως ένας σημαντικός θεσμός για την προώθηση της νοσηλευτικής επιστήμης στην περιοχή μας.

Το αίσθημα του ανήκειν στην Ηπειρωτική κοινότητα είναι κρίσιμο για τους νοσηλευτές, καθώς ενισχύει τη σχέση τους με την τοπική κοινότητα και συμβάλλει στην παροχή πιο αποτελεσματικής και προσαρμοσμένης φροντίδας. Η σύνδεση με την τοπική πραγματικότητα επιτρέπει στους νοσηλευτές να κατανοήσουν πλήρως τις ανάγκες, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της περιοχής. Αυτό οδηγεί σε μια πιο εμπλεκόμενη, συναισθηματικά φορτισμένη προσέγγιση στη φροντίδα, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την υγεία και την ευημερία της κοινότητας. Η στενή σχέση ανάμεσα στους νοσηλευτές και την τοπική κοινότητα επιτρέπει την προσαρμογή της περίθαλψης σε συγκεκριμένες ανάγκες και ενισχύει το αίσθημα υπευθυνότητας και συμμετοχής στην προαγωγή της υγείας της Ηπείρου. 

Γι αυτό και το συνέδριό μας επέλεξε την ονομασία Πανηπειρωτική επιστημονική συνάντηση νοσηλευτών. 

Ζωή Κωνσταντή: Η παροχή προτυποιημένης & ασφαλούς φροντίδας είναι επαγγελματική μας δέσμευση, και αυτή η συνάντηση θα αυξήσει την εξωστρέφεια μας και θα δημιουργήσει ένα ξεκάθαρο αποτύπωμα της προσφοράς μας στην τοπική κοινωνία. Στόχος μας είναι να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή μας και γιατί όχι κάθε φορά να διοργανώνεται και σε μια διαφορετική πόλη της Ηπείρου

-Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους νοσηλευτές που θα συμμετάσχουν;

Ηλιάνα Καϊντάση: Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε και να πλαισιώσετε δυναμικά αυτή τη συνάντηση, να μοιραστείτε τις γνώσεις και την εμπειρία σας με όλους τους συναδέλφους σας. Αναμένουμε με ανυπομονησία μια πολυδιάστατη και παραγωγική ανταλλαγή ιδεών.

Ζωή Κωνσταντή: Το συνέδριο αυτό δίνει την ευκαιρία στους κλινικούς Νοσηλευτές, στους ακαδημαϊκούς  δασκάλους,τα ους σχολικούς νοσηλευτές, τους νοσηλευτές που εργάζονται σε δομές ψυχικής υγείας, σε σχολεία , να παρουσιάσουν το έργο τους να το επικοινωνήσουν τόσο στην επιστημονική όσο και στην τοπική κοινωνία. Η ενεργός σας συμμετοχή είναι καθοριστική για την επιτυχία του..

-Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας!

Ηλιάνα Καϊντάση: Σας ευχαριστούμε πολύ!

Ζωή Κωνσταντή: Σας ευχαριστούμε επίσης, και ανυπομονούμε να σας δούμε όλους και όλες στο συνέδριο 4-5 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα!

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το ΚΕΠ Υγείας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  (ΕΔΔΥΠΠΥ), συμμετέχοντας στις διεθνείς εκστρατείες του Π.Ο.Υ., σας προσκαλούν στη διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και να τονιστεί η σημασία των εμβολιασμών στην πρόληψη των ασθενειών.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 – 20:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_gYMAULc6Toq5bwHVK3vqXQ

Ομιλητές: 

 • Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Δ/ντης Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan General
 • Λαμπρινή Γαλανή, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Αναπλ. Δ/ντρια Α’ Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία
 • Ξανθή Δεδούκου, Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, Τμήμα Μικροβιακής Αντοχής & Λοιμώξεων που συνδέονται με Φροντίδα Υγείας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας καθώς και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας: https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/

Με την κατακύρωση του αποτελέσματος του ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την προμήθεια από την Περιφέρεια Ηπείρου έντεκα σύγχονων αναισθησιολογικών μηχανημάτων, τα οποία θα διατεθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο προϋπολογισμός της προμήθεια ανέρχεται σε 660.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από το έργο COOFHEA 2 του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020». Ανάδοχος του διαγωνισμού είναι η εταιρεία «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ "INTERMEDICA"»,

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το ΚΕΠ Υγείας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  (ΕΔΔΥΠΠΥ), συμμετέχοντας στις διεθνείς εκστρατείες του Π.Ο.Υ., σας προσκαλούν στη διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και να τονιστεί η σημασία των εμβολιασμών στην πρόληψη των ασθενειών.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 – 20:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_gYMAULc6Toq5bwHVK3vqXQ

Ομιλητές: 

 • Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Δ/ντης Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan General
 • Λαμπρινή Γαλανή, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Αναπλ. Δ/ντρια Α’ Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία
 • Ξανθή Δεδούκου, Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, Τμήμα Μικροβιακής Αντοχής & Λοιμώξεων που συνδέονται με Φροντίδα Υγείας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας καθώς και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας: https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στις 25 Οκτωβρίου το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας διοργανώνει δράση προληπτικού ελέγχου. 

Σε σχετική ανακονωση αναφέρονται τα εξής: Ο μήνας Οκτώβριος είναι ο μήνας της πρόληψης.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες.

▪ 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσουν στην Ελλάδα από καρκίνο του μαστού.

▪ Περίπου 4500 νέα περιστατικά εμφανίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

▪ Περίπου 2000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα από καρκίνο του μαστού

▪ Το ποσοστό των διαγνώσεων σε πρώιμο στάδιο πανευρωπαϊκά ανέρχεται σε 60%, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 5-10%.

▪ Εμφανίζεται αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, ύστερα από την μείωση που εμφάνιζε από το 1996 έως το 2003.

▪ Το 38% περίπου των Ελληνίδων σήμερα δεν έχει κάνει μαστογραφία.

Στο πλαίσιο αυτό το Γυναικολογικό και Μαιευτικό Ιατρείο του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας συμμετέχει στην προσπάθεια για την ενημέρωση και πρόληψη του Καρκίνου του μαστού.

Ο Προληπτικός έλεγχος θα πρέπει να περιλαμβάνει:

✓ Αυτοψηλάφηση του μαστού 1 φορά το μήνα.

✓ Ψηλάφηση από την ηλικία των 20 ετών και κάθε τρία χρόνια από Γεν. Χειρουργό ή Γυναικολόγο ή Μαστολόγο.

✓ Ετήσια Μαστογραφία σε όλες τις γυναίκες άνω των 39 ετών. (σε θετικό οικογενειακό ιστορικό από τα 35 έτη) και χωρίς ηλικιακό όριο.

✓ Γονιδιακός έλεγχος υπό προϋποθέσεις. (Καλύπτεται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ)

Ο υπερηχογραφικός έλεγχος αποτελεί συμπληρωματική εξέταση.

Για όλο το μήνα Οκτώβριο μπορείτε να συνταγογραφήσετε την μαστογραφία σας άμεσα και χωρίς ραντεβού μετά από επικοινωνία στο τηλ: 2665029142 και ώρες 09:00-14:00.

Συμβολικά θα διατεθεί μετά από κλήρωση ένα βραχιόλι κόσμημα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε μία από τις γυναίκες που θα συμμετέχουν στην ανωτέρω δράση.

Ο Υπεύθυνος του Μαιευτικού & Γυναικολογικού Ιατρείου Γκόλιας Δημήτριος MD M.Sc. Επικουρικός Χειρουργός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Κ.Υ. Ηγουμενίτσας Πιστοποιημένος στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας Θωμαδάκης Κωνσταντίνος Διευθυντής Καρδιολογίας Κ.Υ. Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το ΚΕΠ Υγείας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  (ΕΔΔΥΠΠΥ), συμμετέχοντας στις διεθνείς εκστρατείες του Π.Ο.Υ., σας προσκαλούν στη διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και να τονιστεί η σημασία των εμβολιασμών στην πρόληψη των ασθενειών.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 – 20:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_gYMAULc6Toq5bwHVK3vqXQ

Ομιλητές: 

 • Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Δ/ντης Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan General
 • Λαμπρινή Γαλανή, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Αναπλ. Δ/ντρια Α’ Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία
 • Ξανθή Δεδούκου, Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, Τμήμα Μικροβιακής Αντοχής & Λοιμώξεων που συνδέονται με Φροντίδα Υγείας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας καθώς και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας: https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου εξέδωσ εο Βουλευτής Ν.Δ. του Νομού Πρέβας κ. Σπύρος Κυριάκης, το Κέντρο Υγείας Καναλακίου θα αποκτήσει ένα ασθενοφόρο. 
Δεν γίνεται καμία αναφορά ωστόσο για το εάν θα είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο, εάν θα διαθέτει τον ανάλογο εξοπλισμό και το βασικότερο εάν θα συνοδευτεί με τις απαραίτητες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού μεταφοράς ασθενών.
Σ το Δελτίο Τύπου ο κ. Κυριάκης αναφέρει: "Ένα αίτημα των πολιτών του Καναλακίου και ευρύτερα της περιοχής του Φαναρίου βρίσκει τη λύση του, καθώς τις επόμενες μέρες θα διατεθεί στο Κέντρο Υγείας
Καναλακίου ένα νέο ασθενοφόρο.
Σε αγαστή συνεργασία με τον διοικητή της 6ής ΥΠΕ κ.Καρβελη, τον οποίο και ευχαριστώ προσωπικά, ανταποκριθήκαμε στο πάγιο αίτημα κάλυψης της περιοχής
του Φαναρίου με ασθενοφόρο και ικανοποιούμε έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες το αίτημα του Κ.Υ. Καναλακιου για εξυπηρέτηση των αναγκών διακομιδής των ασθενών
του.
Είναι το δεύτερο ασθενοφόρο που έρχεται στον νομό Πρεβέζης σε σύντομο χρονικό διάστημα ύστερα από αυτό που διατέθηκε στο κέντρο υγείας Θεσπρωτικού.
Η κάλυψη αναγκών σε θέματα υγείας αποτελεί πρωτεύον καθήκον και υποχρέωση, ιδιαίτερα δε σε μια περιοχή της περιφέρειας που αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα
στον τομέα αυτό.
Η προσπάθειά όλων μας για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς, με σκοπό και στόχο, την συνεχή βελτίωση του επιπέδου ζωής του
Νομού μας.
 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας"

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Με την αριθ. Γ4α/Γ.Π. οικ.14830/8-3-2023 απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας εγκρίθηκε, εκτός των άλλων, η προκήρυξη των παρακάτω επί θητεία κενών οργανικών θέσεων ιατρών του Νοσοκομείου μας:

ΤΜΗΜΑ / ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΤΕΠ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. ή ΓΕΝΙΚΗΣ   / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση διοίκηση συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το Τ.Ε.Π.) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β' 2
ΤΕΠ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. (για το ΤΕΠ) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β' 1
ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β' 1
ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΓΕΙΩΝ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β' 1
ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β' 1
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ (Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε) ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β' 1
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β' 1
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (με νοσοκομειακή εμπειρία) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α' 1
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΣΟΤΟΠΩΝ

ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (με

εμπειρία στο PET-CT)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β' 1
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ με εμπειρία στις μεταμοσχεύσεις ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β' 1
ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΩΡΑΚΟΣ- ΚΑΡΔΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β' 1

Με την έγκριση προκήρυξης των εν λόγω θέσεων, ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων κλάδου ιατρών ΕΣΥ που προκηρύχθηκαν προς πλήρωση από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας την ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή περίοδο, ανέρχεται συνολικά στις 36 θέσεις.

                                

Ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς επίσης και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την στήριξή τους στο ΠΓΝΙ

                      

                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΙ

  

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

 • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

 • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
 • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
 • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
 • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
 • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
 • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

 • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
 • Εποχιακή απασχόληση
 • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.