ΥΓΕΙΑ

Οκτώβριος Μήνας Μαστού. Τι είναι η θεραπεία τις αποκατάστασης του μαστού: δυστυχώς ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια πάθηση με μεγάλη επίπτωση και συνοδεύεται από την χειρουργική εκτομή του όγκου (ογκεκτομή) ή τη μαστεκτομή μας εξηγεί η κυρίαΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού σε αυτή την περίπτωση είναι να αποκαταστήσει τον μαστό. Μεγάλο πλεονέκτημα για τις περιπτώσεις αυτές είναι οι διαθέσιμες χειρουργικές τεχνικές που σκοπό έχουν την ικανοποιητική αποκατάσταση του μαστού. Ο σκοπός της χειρουργικής προσέγγισης είναι να αποκαταστήσει ο χαμένος μαστός τον όγκο του και να γίνει όσο τον δυνατόν πιο συμμετρικός με τον άλλον.

Ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες για την αποκατάσταση του μαστού: το είδος του χειρουργείου που θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος, με το είδος της μαστεκτομής και με το είδος τις θεραπείας που έχει υποβληθεί μια γυναίκα μετά από μια μαστεκτομή.

Τι πρέπει να ελεγχθεί στην πρώτη επίσκεψη μια γυναίκας που έχει κάνει μαστεκτομή στο ιατρείο: είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε το ιστορικό, να μάθουμε για το γυναικολογικό ιστορικό, να γίνει κλινική εξέταση στον μη χειρουργημένο μαστό

Τι προετοιμασία χρειάζεται: χρειάζεται ο προ εγχειρητικός έλεγχος, να γίνει μια μαστογραφία και ένας υπέρηχος ώστε αν υπάρχουν κύστεις να αφαιρεθούν την ίδια στιγμή

Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται: γενική αναισθησία είναι ο τύπος που προτείνεται

Πόσο διαρκεί το χειρουργείο: από 2-3 ώρες

Είναι ορατή η μετεγχειρητική ουλή; το μετεγχειρητικό σημάδι είναι αυτό που έχει γίνει από τη μαστεκτομή και συνήθως διαμέσου αυτού γίνεται η προσπέλαση για να βάλουμε και τα ενθέματα. Εξετάζουμε και τον άλλο μαστό ώστε αν χρειαστεί για να πετύχουμε την συμμετρία, αν είναι υπερτροφικός η υποτροφικός χειρουργούμε ανάλογα.


Τι είδους αποκατάσταση γίνεται: Οι επιλογές περιλαμβάνουν τη χρήση αυτόλογων ιστών, ενθεμάτων σιλικόνης ή συνδυασμούς αυτών. Στην πρώτη περίπτωση, χρησιμοποιείται ΄υλικό' από την ίδια την ασθενή, συνήθως ένας μυοδερματικός κρημνός από την πλάτη ή την κοιλιά και προτιμάται όταν έχει προηγηθεί ακτινοθεραπεία της περιοχής της μαστεκτομής. Στη δεύτερη περίπτωση τοποθετείται το κατάλληλο ένθεμα, τις περισσότερες φορές μετά απο τη χρήση ενός διατατήρα ιστών που θα έχει βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος εκείνος χώρος ( μέγεθος, σχήμα και θέση) στον οποίον θα τοποθετηθεί το μόνιμο ένδεμα.

Πόσο μένουμε στο νοσοκομείο: μέχρι 3 μέρες

Μετά το χειρουργείο ποιες είναι οι επιπτώσεις: υπάρχει ένα γενικευμένο οίδημα και ένας ελαφρύς πόνος

Ποιες είναι οι πιο πιθανές επιπλοκές: μπορεί να παρατηρηθεί φλεγμονή, παρατεταμένο οίδημα, αιμάτωμα

Πότε είμαστε τελείως καλά: σε 3 βδομάδες

Συμπερασματικά η αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή έχει να κάνει με αισθητικά και ψυχολογικά οφέλη, διότι κάθε τεχνική που γίνεται γι αυτό τον σκοπό εξασφαλίζει στην γυναίκα, από αισθητικής άποψης, το στήθος όπως ήταν προγενέστερα ακόμα και καλύτερα

KOTROTIOY_MARIA_SDFAWFDWF.jpg

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας "Νέα παράταση δόθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στις προθεσμίες για το υπομέτρο 4.1 ("Σχέδια Βελτίωσης")


Η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση:
Πρέβεζα: 20-6-2018
Αριθ. Πρωτ.:82290/5460 Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση για τις δράσεις 4.1.1. και 4.1.3. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
Σχετ: Το από 19-6-2018 μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου της ΔΑΟ Περιφ. ΗπείρουΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 για παράταση ημερομηνιών για την υποβολή «Σχεδίων βελτίωσης».Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 16/7/2018.β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 29/8/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 26/8/2018.γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 14/9/2018Αναλυτικά η πρόσκληση στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr κ.α.Ε.Π.

 

Ο Αν. Προϊστάμενος

Ι. Αυγέρης

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το «Ε’ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης» που τελούσαν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κα. Δήμητρα Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θωμά Γκίνη, την Ελληνίδα Πρόξενο στο Ντίσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου, τον Δήμαρχο του Βούπερταλ κ. Andreas Mucke, τον ηπειρώτη Δήμαρχο του Σβέρτε κ. Δημήτρη Αξούργο, καθώς και με εκπροσώπους φορέων των Ελλήνων του εξωτερικού, με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα, που αφορούν την ομογένεια των Ηπειρωτών της Ευρώπης και τους συλλόγους τους, καθώς και τις συνέργειες που απαιτούνται για την πολύπλευρη αναβάθμιση της Ηπείρου.

Στο Αντάμωμα συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιωαννίνων κ. Γκόλας, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηγουμενίτσας κα. Σούρλα, ο Αντιδήμαρχο Άρτας κ. Χαρακλιάς κ.α.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.