ΥΓΕΙΑ

Μετά το 'φιρμάνι' που είχε σταλεί προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ευαγγελισμού αλλά και άλλων μεγάλων Νοσοκομείων των Αθηνών που είναι Νοσοκομεία αναφοράς και με το οποίο απαγορεύονταν οι δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. έφτασε ανάλογη απαγόρευση και προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από την 6η ΥΠΕ σε επιστολή της η οποία επισυνάπτεται απαιτεί για οποιαδήποτε ενημέρωση προς Μ.Μ.Ε να υπάρχει προηγούμενα γραπτή αίτηση και άδεια από εκείνη.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Επιστημονική Επιτροπή Λοιμώξεων του συγκεκριμένου Νοσοκομείου έχει καθιερώσει την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών και σε Δελτίο Τύπου που αποστέλει απαντάει σε κρίσιμα ερωτήματα. Η πρωτοβουλία της αυτή την οποία τώρα επιχειρεί να φιμώσει η 6η ΥΠΕ έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από τους πολίτες που διψούν για έγκριτες επιστημονικές απαντήσεις στην εποχή των fake news και της 'παραφιλολογίας". Μάλιστα σε προσφατο ενημερωτικό Δελτίο η συγκεκριμένη Επιτροπή είχε προηγηθεί και επιστημονικής μελέτης των ΗΠΑ και ανέφερε ότι πέρα από τις επιφάνειες σταγονίδια του κορωνοϊού αιωρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα. 

Αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία έρχεται τώρα να 'φρενάρει' η 6η ΥΠΕ με έναν τρόπο 'ετσιθελικό' που θυμίζει άλλες εποχές και καταστάσεις. Εύλογη και καθόλα  δικαιολογημένη η αντίδραση ξαι η στάση του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βασίλειου Τσίγκαρη ο οποίος καταγγέλει την 6η ΥΠΕ για το θέμα αυτό και δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα την τηρήσει, διότι δεν θέλει -όπως λέει- να συμβάλει στην ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών'. Και καταλήγει ότι "Το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση και την ενημέρωση δεν μπορεί να θυσιαστεί στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας"

Βέβαια μετά από αυτή την αντίδραση δεν ξέρουμε για πόσο θα συνεχίσει ακόμη να είναι διοικητής του Π.Γ.Ν.Ι. αλλά όλα στη ζωή έχουν το τίμημά τους. Η ιστορία άλλωστε γράφεται από τους θαρραλέους και στο τέλος όλοι κρίνονται. 

Παραθέτουμε τις δύο επιστολές ώστε να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. 

Egrafo_1.pngEgrafo_2.png

 

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας, τουρκικών προκλήσεων και καταστροφών από κυκλώνες και σεισμούς κινείται με μεθοδικότητα και σχέδιο, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς κρίσεις και δίδοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Στις δύσκολες αυτές ώρες στέκεται με ευήκοον ους στις εκκλήσεις μας και στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της υπαίθρου, αγρότες και κτηνοτρόφους, εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη -από την οποία προέκυψαν ευχάριστες ειδήσεις για τον αγροτικό κόσμο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη βουλή -όπου βρέθηκε ο υπουργός για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης- ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε μεταξύ άλλων τα ζητήματα των αποζημιώσεων των καρπουζοπαραγωγών και των χοιροτρόφων για την απώλεια εισοδήματος που είχαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για μεν τους καρπουζοπαραγωγούς ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε ζητήσει κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 28 Ιουλίου 2020 να υπάρξει στήριξή τους, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «από 18 λεπτά που πούλαγαν πέρσι τα καρπούζια τους, φέτος πουλούν στα 6 λεπτά, στο 1/3».

Ο κ. Βορίδης τότε είχε απαντήσει ότι εξετάζει την ενίσχυση των καρπουζοπαραγωγών μέσω Μέτρου του ΠΑΑ. Όπως ενημέρωσε τον Λαρισαίο βουλευτή, ήδη εκταμιεύθηκαν (εννοεί εγκρίθηκαν) 3 εκατομμύρια ευρώ για τα πρώιμα καρπούζια, ενώ αποδέχθηκε ως εύλογο το αίτημα Χαρακόπουλου για αποζημίωση και των όψιμων καρπουζιών και μάλιστα δεσμεύτηκε για γενναιότερη χρηματοδότηση εντός του μήνα.

Για δε τους χοιροτρόφους, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Γιάννη Μπούρα, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ο αρμόδιος υπουργός έδειξε κατανόηση στο θέμα, που είχε τεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από τον κυβερνητικό βουλευτή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 7 Απριλίου 2020, δεσμευόμενος αυτή τη φορά ότι έως τέλος του χρόνου θα υπάρξει ικανοποιητική αποζημίωση και των χοιροτρόφων.

 

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της διάδοσης του 'κορωνοίού'όχι μόνο οι αθλητικοί Σύλλογοι πλην των ΠΑΕ και των ΚΑΕ αλλά και οι Ομοσπονδίας, Συνομοσπνδίες και Πολιτιστικοί σύλλογοι τέθηκαν σε 'καραντίνα', καθώς έχουν απαγορευτεί όλες οι εκδηλώσεις ακόμη και οι συναθροίσεις. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από την εποχή του Β' παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου. 

Στη δωρεά ειδικών μονάδων που θα υποστηρίξουν τη νέα, δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)-Covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος ΑΕΒΕ» ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του νοσοκομείου.

«Είναι αυτονόητο καθήκον μας να υποστηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους τοπικούς θεσμούς και την τοπική κοινωνία. Εύχομαι τις νέες κλίνες ΜΕΘ και τον εξοπλισμό που δωρίζουμε να τις χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι συμπολίτες μας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Σκανιάς, διευθυντής Ζώνης Γάλακτος και εκπρόσωπος της εταιρίας.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369