Η απρόσμενη νίκη με διαφορά 20 μονάδων της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές κλόνισε συνθέμελα το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα. Κακώς κατά την άποψή μας πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ που 'τσίμπησε' 3,5 μονάδες από τις 12 που έχασε συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χαμογελάει όταν βλέπει το ΠΑΣΟΚ να πανηγγυρίζει, διότι έτσι ξέρει ότι θα εξασφαλίσει μακροβιότητα στην πρωθυπουργία...

Γιατί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε την ήτττα; Τι δεν κατάλαβαν στην Κουμουνδούρου και είχαν αυτό το αποτέλεμσ; Το πρώτο και βασικότερο ήταν η μη γείωση του κόμματος με την Κοινωνία. Μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει με σοβαρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ εάν θέλει να ανακάμψει και να έχει μέλλον.

Το δεύτερο ήταν η μεταστροφή της κοινωνίας προς τον Συντηριτισμό. Οι νέοι με εξαίρεση βέβαια μία σημαντική μερίδα που ωστόσο προτίμησε να απέχει από τις κάλπες, έδειξε ότι δεν θέλει να ανατρέψει την κατάσταση και το σύστημα, αλλά να 'βοελυτεί' μέσω του συστήματος. Ένας νέος περίεργος 'ραγιαδισμός' όπως θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε το 'έγκλημα' Κατρούγκαλου, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, τα 'φάλτσα' της Φωτίου, τα σοβαρά ζητήματα στην επιλογή των υποψηφίων και τις δυσαρέσκεις που αυτή δημιούργησε, την έλλειψη σωστά επεξεργασμένων προτάσεων σε επιμέρους ζητήματα που ωστόσο απασχολούν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, τον ρόλο των συστημικών ΜΜΕ και μερικά ακόμη μικρότερης σημασίας αλλά όχι ασήμαντα, καταλήγουμε και στα αίτια της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο ο βασικός στόχος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι να αποφύγει την περαιτέρω συρίκνωση.  

Στις εκλογές της 21 Μαΐου ΔΕΝ νίκησε ο Μητσοτάκης. Έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έπεισε για τη σταθερότητα και για μία σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης την επομένη, που θα έδινε προοπτική στον τόπο και στους νέους και δεν θα περιορίζονταν μόνο στην προστασία των αδύναμων. 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo