ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

"Το ΑΠΘ είναι Πανεπιστήμιο και αυτό είναι κυρίαρχη θέση μας και υποχρέωση" τονίζει ο υποψήφιος για τη θέση του πρύτανη, καθηγητής κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Το Αριστοτέλειο είναι Πανεπιστήμιο!. Δεν είναι πεδίο δοκιμών αντιακαδημαϊκών πρακτικών, ούτε εργαλείο επιδίωξης αλλότριων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ή ατομικών φιλοδοξιών.

Δεν είναι μέσο πλουτισμού, ούτε ευκαιρία για «realestate».

Σε έναν κόσμο που, ενώ μπορεί όλο και περισσότερα, παγιδεύεται σε κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα, ο ρόλος της ακαδημαϊκής κοινότητας αποκτά καίρια σημασία. Ως εκ τούτου, το να «ξαναγίνει» Πανεπιστήμιο το ΑΠΘ, το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, αποτελεί κυρίαρχη υποχρέωσή μας.

Το Αριστοτέλειο ένας χώρος, όπου άνθρωποι µε ακεραιότητα, διαφορετικής πολιτισμικής και κοινωνικής προέλευσης, συγκεντρώνονται για να μάθουν να σκέφτονται σε βάθος για τη φύση των πραγμάτων, για τους τρόπους µε τους οποίους ζούμε, δημιουργούμε και παράγουμε, για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και τις συγκρούσεις, την ελευθερία και την υπευθυνότητα, την ισόρροπη, δίκαιη διανομή του πλούτου, την υγεία και τη βιωσιμότητα, την ομορφιά και την αρετή.

Μαθαίνουν να σταθμίζουν αυτές τις σκέψεις με βάση τα στοιχεία της εμπειρίας και να τις μεταφράζουν σε εφαρμογή, σε τεχνολογία και πολιτική, σε συστήματα δικαίου και διακυβέρνησης, καθώς και σε σπουδαία έργα επιστήμης, λογοτεχνίας και τέχνης.

Όμως τα μεγάλα ξεκινούν από τα μικρά, τα άμεσα:

-          Σε έξι μήνες, η ανάπτυξη και ακολούθως η ολιστική εφαρμογή ενός συστήματος διοικητικής μέριμνας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

-          Σε έξι μήνες ένα μακρόπνοο σχέδιο αξιοποίησης και επέκτασης των υλικών και άυλων υποδομών του Ιδρύματος, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του κι αφετέρου τις προτεραιοποιημένες ανάγκες σχολών και τμημάτων – από τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων ΣΗΜΕΡΑ ως την ανάπτυξη νέων κτιριακών εγκαταστάσεων - προκειμένου να διεκδικήσουμε με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα τα ανάλογα εθνικά και κοινοτικά κονδύλια.

-          Από την πρώτη ημέρα, μια διαπανεπιστημιακή πρωτοβουλία προς διεκδίκηση της απαιτούμενης χρηματοδότησης και στελέχωσης, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της νέας γενιάς και της κοινωνίας.

-          Από την πρώτη μέρα, ούτε ρόπαλα, ούτε γκλοπ, ούτε κανενός είδους τραμπουκισμοί, παρενοχλήσεις ή διακρίσεις, έμφυλες ή άλλες.

-          Από την πρώτη μέρα, υπεράσπιση στην πράξη της δημοκρατικής νομιμοποίησης της διοίκησης του Ιδρύματος, προσπερνώντας με θεσμικό τρόπο ακόμη και αυτές τις κανονιστικές και νομικές διατάξεις που την προσβάλλουν, έως την απαραίτητη αλλαγή ενός κακού νόμου πλαίσιο.

Το ΑΠΘ, ένα πανεπιστήμιο με ανοικτές πόρτες, πλήρως ενσωματωμένο με τον αστικό ιστό, απόλυτα συντονισμένο με τη ζωή της Θεσσαλονίκης και την οικονομία, ασφαλές καθώς θα λειτουργεί μαζί με την πόλη, για τη νέα γενιά και την κοινωνία.

Το ΑΠΘ, μια κοινότητα που σέβεται τη δημόσια περιουσία, που δεν επιτρέπει σε κανέναν να ασχημονεί στο σώμα του Ιδρύματος, που διασφαλίζει την ελευθερία της σκέψης, την απρόσκοπτη κίνηση ανθρώπων και διακίνηση ιδεών, που αποτρέπει μισαλλόδοξες, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Το ΑΠΘ, ένα βιώσιμο ίδρυμα, που εκπαιδεύει την κοινωνία για να υπερασπιστεί το μέλλον της, που μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, ενώ διευρύνει το κοινωνικοοικονομικό του αποτύπωμα, που συμβάλει ενεργά στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το ΑΠΘ, παρόν στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και σχεδιασμού, τοπικά και διεθνώς, ένα πανεπιστήμιο που θα ανέλθει εκεί που του αναλογεί και θα ανταποκριθεί στον ρόλο του.

Απέναντι σε όσους θυσίασαν την ακαδημαϊκότητα της κοινότητάς μας, αναδεικνύουμε την προοπτική ενός σύγχρονου, δημόσιου, δημοκρατικού, διαλλακτικού, ανοικτού Πανεπιστημίου που θα πρωτοστατήσει στην εκπαίδευση, την έρευνα, την επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Η ακαδημαϊκή κοινότητα κι η ελληνική κοινωνία δικαίως προσδοκά από το Ίδρυμά μας!

Με φρεσκάδα, ειλικρίνεια, όραμα και σχέδιο θα απελευθερώσουμε τις δυνατότητές μας και θα ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας".

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

  • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

  • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
  • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
  • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
  • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
  • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
  • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

  • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
  • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
  • Εποχιακή απασχόληση
  • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.