Το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Ιωαννίνων σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: “Αφορμή για το παρόν δελτίο Τύπου αποτέλεσε η πληθώρα θεμάτων που αφορούν στα άτομα με Αναπηρία και η διαχείριση αυτών από την Δημοτική Αρχή και Τοπικούς Φορείς Διοργάνωσης Αθλητικών Γεγονότων και έχουν να κάνουν με την συμμετοχή, την ένταξή τους, την αξιοπρεπή εκπαίδευσή τους και την ενίσχυση των προσπαθειών τους σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους.
 
Διανύοντας τα τελευταία δύο χρόνια όλοι μας πρωτόγνωρες συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω του COVID 19 με λύπη μας διαπιστώνουμε ως Νομαρχιακό Σωματείο από συζητήσεις και αιτήματα μελών μας ότι η Πανδημία αποτέλεσε τον "Δούρειο Ίππο" προώθησης της αορατότητας και διάκρισης παιδιών και ενηλίκων με Αναπηρία.
 
Με πρόσχημα άλλοτε την Πανδημία και άλλοτε επιλέγοντας την σιωπή:
 
δεν γίνεται να αναστέλλεται το ισότιμο δικαίωμα εκπαίδευσης παιδιών με Αναπηρία με αξιοπρέπεια και τήρηση των πρωτοκόλλων προστασίας βάσει Υπουργικών Αποφάσεων  και διάθεσης αυτών του προβλεπόμενου αριθμού αιθουσών διδασκαλίας και παρέμβασης, δεν γίνεται να απαξιώνονται και αποθαρρύνονται Αθλητές με Αναπηρία που μας εκπροσωπούν μετά από υπεράνθρωπη προσπάθειά ετών συμμετοχής τους σε Παραολυμπιακούς αγώνες, δεν γίνεται να τροποποιούνται διευκολύνσεις ετών συμμετοχής Ατόμων με Αναπηρία σε δραστηριότητες Πολιτιστικού χαρακτήρα χωρίς να ερωτηθούν θεσμοθετημένα όργανα Αναπηρίας της Πόλης μας .
 
Συγκεκριμένα:
 
(1). Με λύπη μας διαπιστώσαμε την απουσία της Παραολυμπιονίκη Ανθής Λιάγκου, Γραμματέα του Σωματείου μας που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο ως Αθλήτρια του Συλλόγου Ιωαννίνων "Πύρρου" από την τελετή της 14ης Σεπτεμβρίου του Δήμου Ιωαννιτών.
 
Χρόνια τώρα παρακολουθούμε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες προπόνησης, προσπάθειας και κάλυψης των εξόδων συμμετοχής σε αγώνες όλων των Αθλητών ΑμεΑ. Σε αυτόν τον μοναχικό δρόμο υπέρβασης ικανοτήτων σημασία έχει πάντα η προσπάθεια και συμμετοχή, που με την αναγνώριση και βράβευση ενισχύεται η προσπάθεια συμμετοχής και η προαγωγή προτύπων και αποδοχής της Αναπηρίας.
 
(2). Αναμένουμε με μεγάλη ανησυχία το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης του σχολείου ΣΑΠ Ιωαννίνων, λαμβάνοντας μία σιωπηλή απαξίωση σχετικά με αιτήματα Εκπαιδευτικών και Γονέων που αφορούν και στο παρόν προσωρινό περιοριστικό περιβάλλον στο οποίο εκπαιδεύονται αυτά τα παιδιά με Αναπηρία.
 
(3). Από την Οργανωτική επιτροπή του Run Lake ενημερωθήκαμε μετά από πρωτοβουλία επικοινωνίας της Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας και Συλλόγου ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων τελευταία στιγμή για τον αποκλεισμό των ατόμων με Αναπηρία από τις δράσεις των αγώνων λόγω τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων και συμπλήρωσης του αριθμού των συμμετεχόντων.
 
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ισότιμη μεταχείριση ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους.
 
Συγκεκριμένα τα άτομα με Αναπηρία που λάμβαναν μέρος συμμετέχουν πάντα με εθελοντές συνοδούς οπότε δεν επιβαρύνεται η διοργάνωση και θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί στον αριθμό των συμμετεχόντων που αναφέρεται στα νέα πρωτόκολλα και όχι να αποκλείονται θέτοντας διαχωρισμούς και διακρίσεις βάσει ικανότητας.
 
(4). Χαιρετίζουμε θετικά την επαναφορά της απαλλαγής διδάκτρων για τα εκπαιδευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων για τα άτομα με Αναπηρία άνω του 50% μετά και από παρέμβασή μας στην Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών .
 
(5). Αναμένουμε την ένταξη κάποιων προτάσεων μας στον σχεδιασμό και επαναδιάρθωση νέων project του Δήμου μετά από προσκλήσεις μας σε σχετικά Συμβούλια καθώς έχουμε παραδώσει επανειλημμένως πλάνα σχεδιασμού με βάσει τον "Σχεδιασμό για Όλους" (Designed for All) που προάγουν την προσβασιμότητα σε όλες τους συμπολίτες μας όλων των ηλικιακών ομάδων και ικανοτήτων σε όλες τις πτυχές της τοπικής μας κοινωνικής ζωής.
 
Επισημαίνουμε λοιπόν την ανησυχία μας και θέτουμε τους προβληματισμούς μας μετά από αυτές τις διαπιστωμένες αστοχίες , καθώς μη εντοπίζοντας τες ενισχύεται η διάκριση, η αορατότητα, η απομόνωση και η έλλειψη κινήτρων για συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας στα άτομα και στις οικογένειες παιδιών και ενηλίκων με Αναπηρία.
 
Η Πανδημία λοιπόν ας αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω ευαισθητοποίηση προς αυτές τις ομάδες των ατόμων, ενίσχυση προσπαθειών τους, ισότιμης και αξιοπρεπούς εκπαίδευσης και συμμετοχής τους ως ισότιμοι Πολίτες .
 
Ο Πρόεδρος
 
Ξενοφώντας Αποστολόπουλος

Το πρώτο 11μελές διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α μετά τη μετατροπή της εταιρίας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό συγκροτήθηκε σε σώμα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά από τις αρχαιρεσίες ανάδειξής του που διενεργήθηκαν στο Δημαρχείο του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα.

Ο νέος τίτλος της ΕΤΑΝΑΜόπως προέκυψε κατά την μετατροπή της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία (Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ) σε “Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης” είναι: «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και διακριτό τίτλο “ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ”.

Μετά την συγκρότηση σε σώμα τη νέα διοίκηση της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ απαρτίζουν οι εξής:

Καλαντζής Νικόλαος: Δήμαρχος Δήμου Ζηρού, Πρόεδρος (επανεξελέγη).

Χασιάκος Χρήστος: Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Αντιπρόεδρος.

Μπούρης Ιωάννης: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Διευθύνων Σύμβουλος.

Τσιρογιάννης Χρήστος: Δήμαρχος Δήμου Αρταίων, Μέλος.

Μίγδος Περικλής: Δήμαρχος Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, Μέλος.

Βαβέτση Ροζίνα: Δήμαρχος Δήμου Νικολάου Σκουφά, Μέλος.

Ζαχαριάς Νικόλαος: Δήμαρχος Δήμου Πάργας, Μέλος.

Δαρδαμάνης Ιωάννης: Αντιδήμαρχος Δήμου Πρέβεζας, Μέλος.

Γούσης Χρήστος: Εκπρόσωπος Περιφέρειας Ηπείρου, Μέλος.

Βαρελής Δημήτριος: Εκπρόσωπος Περιφέρειας Ηπείρου, Μέλος.

Κλούμπα Λεμονιά: Εκπρόσωπος Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, Μέλος.

Ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Καλαντζής και τα μέλη του νέου διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουν την πεποίθηση και την αισιοδοξία τους ότι με τη μετατροπή της ΕΤΑΝΑΜ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό, ανοίγονται νέοι ορίζοντες δράσης, που θα ωφελήσουν όλους τους συμμετέχοντες Δήμους.

Ευχαριστούν την Περιφέρεια Ηπείρου και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, για τη συμβολή τους στη μετατροπή της εταιρίας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την εν γένει στήριξη η οποία είναι ουσιαστική.  

Ο νέος πρόεδρος και Δήμαρχος Δήμου Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής σε δήλωσή του ευχαριστεί τους συναδέλφους του και τα μέλη του Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη τους.  

Λίγα λόγια για την ΕΤΑΝΑΜ

Η ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε ΟΤΑ έχει 33 συναπτά έτη πετυχημένης διαδρομής στις Π.Ε. Πρέβεζας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας όπου δραστηριοποιείται.

Μετατράπηκε σε Αναπτυξιακό Οργανισμό προσαρμόζοντας το Καταστατικό της στη νέα νομοθεσία (σ.σ.νόμος ο Ν.4674/2020 «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν.4735/2020).

Υποστηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο επιστημονικό, συμβουλευτικό, τεχνικό τους Ο.Τ.Α.-μετόχους της.

Λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και συμπράττει με τους ΟΤΑ-μέλη της ή και με άλλους Ο.Τ.Α. για την εφαρμογή και υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, η ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ, υλοποιεί για τους Νομούς Πρέβεζας και Άρτας το Τοπικό Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων – ΤΑΠΤοΚ» CLLD/LEADER του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), Προϋπολογισμού συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 12.000.000,00€ για Δημόσιες και Ιδιωτικές Επενδύσεις.

                                                                                                                       

                                                                                                                        Ο πρόεδρος

Νικόλαος Καλαντζής

 
 
Μια υπόθεση θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ηγουμενίτσα, μετά από τη σύλληψη 16 ατόμων για παράνομη είσοδο στη χώρα, οι οποίοι δηλώνουν Τούρκοι αντικαθεστωτικοί που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις διώξεις.
Οι 16, ανάμεσά τους και παιδιά, κρατούνται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Ηπείρου και θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί η κράτησή τους μέχρι τη δίκη ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.
Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού ανέφερε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν 16 άτομα, οι δύο εκ των οποίων ως διακινητές (ηλικίας 40 και 43 ετών) έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχε στη διάθεσή του το Σώμα.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα news24/7 η υπόθεση έχει λάβει διαφορετική τροπή, καθώς οι συλληφθέντες δηλώνουν Τούρκοι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα τους κυνηγημένοι από την κυβέρνηση Ερντογάν. 
Οι δύο συλληφθέντες που θεωρούνται διακινητές επισημαίνουν ότι είναι πρώην στελέχη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. 
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα η «οδύσσεια» των συλληφθέντων ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου, όταν το σκάφος “Desire” απέπλευσε από τη Μαρμαρίδα με στόχο να κατευθυνθεί προς την Γαλλία. Το σκάφος σταμάτησε αναγκαστικά στον Γερολιμένα Λακωνίας εξαιτίας κακοκαιρίας. Την 1η Σεπτέμβρη πραγματοποίησε δεύτερη αναγκαστική στάση στην Πάργα, ενώ, δύο ημέρες μετά, πραγματοποιήθηκε η επέμβαση του Λιμενικού που έφερε και τη σύλληψή τους. 
Ο ποινικολόγος Αντώνης Καραγιάννης, ο οποίος εκπροσωπεί τους συλληφθέντες, δηλώνει σχετικά στο news24/7 «πρόκειται για ανθρώπους που υπηρετούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, εκδιώχθηκαν από τον Ερντογάν και φυλακίστηκαν, λόγω πολιτικών φρονημάτων. Αφέθηκαν ελεύθεροι και ασκήθηκαν σε βάρος τους νέες ποινικές διώξεις με νέες κατηγορίες στην Τουρκία και πάλι λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Ενόψει της επικείμενης φυλάκισης τους και για να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών και των οικογενειών τους, διέφυγαν άμεσα από τη χώρα μαζί με άλλους συναδέλφους τους, που αντιμετώπιζαν τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Δεν έχουν τελέσει καμία πράξη που να παραβιάζει τους ελληνικούς ποινικούς νόμους και ως εκ τούτου πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι».
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Στη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών και των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 40 και 43 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 03-09-2021, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.
Συγκεκριμένα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών του Α' Λιμενικού Τμήματος Πάργας, εντόπισαν, βραδινές ώρες της 01-09-2021, Ι/Φ σκάφος με όνομα “DESIRE” σημαίας Τουρκίας, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Βάλτου Πρέβεζας.
Την 03-09-2021, το εν λόγω Ι/Φ σκάφος απέπλευσε με κυβερνήτες τον 40χρονο και τον 43χρονο, με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, το οποίο ακινητοποίησε το ανωτέρω σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Σαρακίνικου Πρέβεζας. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι, επί του σκάφους επέβαιναν μαζί με τον 40χρονο και τον 43χρονο, ακόμη δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό οι χειριστές του Ι/Φ σκάφους να τους μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό. Από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος.
 
ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Τα κίνητρα των δραστών που βεβήλωσαν το μνημείο για την ιστορική Μάχη της Μπογόρτσας, την προηγούμενη των αποκαλυπτηρίων (Κυριακή 29 Αυγούστου) νύχτα αναζητά η Αστυνομία. Υπενθυμίζουμε ότι τη νύχτα πριν τα αποκαλυπτήρια, πιθανότατα προς τα ξημερώματα γιατί το χρώμα ήταν ακόμη νωπό, άγνωστοι -μέχρι στιγμής- έριξαν μαύρη μπογιά στο μνημείο το οποίο κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου Ζηρού, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και για να τιμηθεί η μνήμη των ηρώων αγωνιστών Σουλιωτών και Λακκιωτών.

Αφού έχει αποκλειστεί η πιθανότητα οι δράστες να ήταν αντίπαλοι ή ‘εχθροί’ των… Μάρκου Μπότσαρη και Γώγου Δράκου, η προσοχή των αστυνομικών αρχών εστιάζεται σε τρείς περιπτώσεις: α. Σε πολιτικούς αντιπάλους (ή υποστηρικτές αυτών) του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, που θα είχαν κίνητρο να ακυρωθεί η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων στην κοινότητα του Άσσου, καθώς ήταν ξημερώματα Κυριακής που η ανεύρεση διαλυτικών και καθαριστικών με τα μαγαζιά κλειστά ήταν ελάχιστες. Β. Σε άτομα με ψυχικές διαταραχές που αρέσκονται σε καταστροφικές πράξεις, και Γ. Σε αλλοδαπά άτομα πιθανότατα ισλαμικής καταγωγής, σενάριο ωστόσο που -ενώ εξετάζεται- δεν είναι σε πρώτο πλάνο.

Ο Δήμος Ζηρού παρακολουθεί τις εξελίξεις και, όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων οι φθροές θα αποκατασταθούν σύντομα και οι δράστες -αργά ή γρήγορα- θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. 

O Κώστας Ι. Νέος - Εκπαιδευτικός - Νομικός, αποσπασμένος στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, έγραψε ένα ποίημα αφιέρωμα στον Μίκη Θεορδωράκη, το οποίο μας απέστειλε για να το μοιραστεί μαζί μας και μαζί σας. Τον ευχαριστούμε.
 
 
ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ
 
Έστεκες ολόρθος
Σαν δέντρο βαθύσκιωτο
Κι άπλωνες τα χέρια σου
Σαν δυο πελώριες φτερούγες
ΑΕΤΟΥ
Λες κι ήθελες θαρρείς
Να αγκαλιάσεις την Ελλάδα
Ολάκερη, απ’ άκρη σ’ άκρη.
Μια σκέψη πικρή
Με συντρόφευε...
“Ο τελευταίος μεγάλος
ΕΛΛΗΝΑΣ”.
 
Από τη Συλλογή : "Έρωτας είναι η ανάσα της καρδιάς"
(Ιωάννινα 2008). 

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 2/9 δημοσιεύθηκε η απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων για τους εργαζόμενους στα Market In. Η απόφαση σε ακόμα ένα δικαστήριο είναι θετική. Αλλά αυτό δεν θα γινόταν εφικτό χωρίς τον πολύχρονο και σκληρό αγώνα .

Συκοφάντησαν τον αγώνα μας! Μας είπαν να δεχτούμε να δουλεύουμε με 400 ευρώ και να μη σηκώσουμε κεφάλι, μας έστειλαν μπράβους, όταν έβλεπαν ότι δεν τα κατάφερναν να μας σταματήσουν! Μας χτύπησαν “βρώμικα” με τα ΜΑΤ σε κάθε ευκαιρία και μας έσερναν στα δικαστήρια. Δεν τα κατάφεραν όμως! Η νίκη μας αυτή είναι “γροθιά” στο στομάχι της εργοδοσίας!

Η νίκη μας είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους!

Γιατί στόχος τους ήταν και παραμένει να φτιάξουν εργαζόμενους φθηνούς, χωρίς δικαιώματα, που να δουλεύουν ωράρια λάστιχο για μισθό - χαρτζιλίκι. Κόντρα σε αυτό ορθώσαμε το ανάστημα μας!

Στο τέλος όμως τι νίκησε;

Νίκησε η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στα Γιάννενα, όλων των Σωματείων που στάθηκαν στο πλευρό μας, για να μπορέσουμε επί 4 χρόνια να κρατήσουμε ζωντανό τον αγώνα μας! Νίκησε η ενότητα όλων των εργαζόμενων! Νικήσαμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τι μπορεί να μας δώσει η εργοδοσία. Νίκησε η δύναμη των εργαζομένων όταν είναι αποφασισμένοι να φέρουν τα πάνω κάτω. Νικήσαμε γιατί φτάσαμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους!

Λέμε, λοιπόν, σε όλους τους συναδέλφους μας που πιστεύουν ότι “τα σωματεία δεν τα έχουμε ανάγκη”, ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα” ή ότι “πάει μπροστά όποιος σκύβει το κεφάλι” και παρακαλάει να γίνει 8ώρος”:οτι

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Αυτή η νίκη ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο, που ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματα μας, στην ζωή μας. Θα ενταθεί η τρομοκρατία, η προσπάθεια να εφαρμοστεί ο νόμος έκτρωμα που πέρασε η κυβέρνηση, που θα μας αναγκάζει να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες. Η πίεση για εντατικοποίηση της δουλειάς θα μεγαλώνει. Την ίδια στιγμή όλα τα προϊόντα έχουν πάρει “την ανηφόρα”, τα τιμολόγια από ρεύμα και νερό έρχονται “φουσκωμένα” κι εμείς προσπαθούμε μήνας μπαίνει ,μήνας βγαίνει να τα βγάλουμε πέρα.

Γι’ αυτό μην μένεις άλλο πια μόνος σου! Έλα μαζί μας, μαζικοποίησε το Σωματείο σου.

Απαιτούμε άμεσα από την εργοδοσία των Μarket IN:

  • Να εκτελέσει την απόφαση του Δικαστηρίου, άμεσα.
  • Να μας απασχολήσει, όπως είναι υποχρεωμένη, στα 2 νέα καταστήματα που έχει ανοίξει!
  • Να μας δώσει όλα τα δεδουλευμένα και να καταβάλει όλες τις ασφαλιστικές μας εισφορές

Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιασίες για την τελευτή των αποκαλυπτηρίων ΜΝΗΜΕΙΟ στην Κοινότητα Άσσου Δήμου Ζηρού Πρέβεζας, εις τιμή και ανάμνηση της ηρωικής μάχης της Μπογόρτσας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Απριλίου του 1821 κόντρα στα σταρτεύματα των Τούρκων του Χασάν Πασά. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 6 μ.μ.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Ιστορικά - Παραδοσιακά τραγούδια

Δοξολογία

Καλωσόρισμα επισήμων -προσκεκλημένων από τον συντονιστή της εκδήλωσης.

Αποκαλυπτήρια του μνημείου από τον Δήμαρχο & παράδοση του λάβαρου του Μάρκου Μπότσαρη στον πρόεδρο της Κοινότητας.

Χαιρετισμός Δημάρχου

Χαιρετισμός προέδρου Κοινότητας Άσσου

Χαιρετισμοί επισήμων -εκπροσώπων φορέων

Ιστορικό της μάχης της Μπογόρτσας

Ιστορικά τοπικά τραγούδια από τον Γιώργο Ιωαννίδη

Καταθέσεις στεφάνων

Εθνικός Ύμνος

Κέρασμα με τοπικά εδέσματα

Τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκαν η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος Σάββας Δημητριάδης, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον προϊστάμενο Γιώργο Μαυρογιώργο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν στις δασικές πυρκαγιές, τις πλημμύρες, αλλά και την πανδημία.

Ξεκινώντας με το θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών, τόνισε ότι όπως κάθε χρόνο, έγιναν οι κατάλληλες προετοιμασίες. Τα προβλήματα, ωστόσο, είναι πολύ σοβαρά αφενός διότι από το υπουργείο δεν εστάλησαν τα απαραίτητα χρήματα, αφετέρου δεν έγιναν οι αναγκαίες προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια πρόσφεραν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στον καθαρισμό και στις λοιπές εργασίες δασοπροστασίας.

Εξίσου σοβαρό, κατά τον κ. Μαυρογιώργο, είναι και το γεγονός ότι πλέον υπάρχει συγκέντρωση εξουσιών κεντρικά, με αποτέλεσμα οι Περιφέρειες να έχουν μειωμένες αρμοδιότητες και μικρότερο έλεγχο αποφάσεων. Σχετικά με την πανδημία, ο κ. Μαυρογιώργος εμφανίστηκε προβληματισμένος από το γεγονός ότι καμία υπηρεσία περιφερειακά δεν έχει δικαίωμα να παίρνει πρωτοβουλίες, ουσιαστικά, καθότι όλα ελέγχονται κεντρικά από το υπουργείο. Στην πράξη, δηλαδή, οι Περιφέρειες εκτελούν απλώς εντολές, ενώ θα έπρεπε να έχουν αυξημένες αρμοδιότητες, αφού αυτές έχουν την πραγματική εικόνα της πανδημίας περιφερειακά.

Από την πλευρά της η Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, με βάση το πόρισμα Goldammer, που θα μπορούσε να απαντήσει πιο ουσιαστικά στα ζητήματα του συντονισμού των Υπηρεσιών για το σύνολο των θεμάτων που πρέπει να διαχειρίζεται αυτός ο φορέας, με βάση και την εξελισσόμενη κλιματική κρίση. Παράλληλα, μίλησε για την πυροπροστασία των αστικών αλσυλλίων των Ιωαννίνων, στην οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, καθότι πρόκειται για περιοχές πυκνοκατοικημένες, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο συντονιστής της Ν.Ε. Σάββας Δημητριάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη της έγκαιρης πρόληψης των δασικών πυρκαγιών με επιστημονικά κριτήρια, διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων και με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού. Επεσήμανε την ελλιπή και ανεπαρκή πολιτική πρόληψης που εφαρμόζεται από την παρούσα κυβέρνηση, η οποία έδιωξε 5.066 εργαζόμενους που το ’18 και το ’19 εργάστηκαν πιλοτικά στο πρόγραμμα δασοπροστασίας. Επίσης, υπενθύμισε ότι κυβέρνηση της ΝΔ αγνόησε το πόρισμα Goldammer ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι προσλήψεις στις Δασικές Υπηρεσίες που πάγωσαν, το κοινωφελές πρόγραμμα δασοπροστασίας και οι δασικοί χάρτες που ακυρώθηκαν.

Τέλος, τονίστηκε από όλους η ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδίου πρόληψης των καταστροφών και προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΣΥΡIΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία οργανώνει πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στην Πρέβεζα, την Πέµπτη 26 Αυγούστου 2021 στις 8 µµ, στην Παραλία (Δικαστήρια), µε θέµα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την πανδηµία, τις επιπτώσεις στην οικονοµία και κοινωνία και την πρόταση του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ για προοδευτική διέξοδο.

Οµιλητές:

   Ρένα Δούρου , Τοµεάρχης Κλιµατικής Αλλαγής Μέλος του Πολιτικού Συµβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

   Νίκος Παππάς , Τοµεάρχης Υποδοµών και Μεταφορών, Βουλευτής Β3 Νότιου Τοµέα Αττικής Μέλος του Πολιτικού Συµβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισµό ο Κώστας Μπάρκας, Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις µελών και συµµετεχόντων.

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί συνέντευξη τύπου και την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση µε φορείς της περιφερειακής ενότητας µε συµµετοχή της Ρένας Δούρου, του Νίκου Παππά και της Νομαρχιακής Επιτροπής

Θα υπάρξει πρόβλεψη για τήρηση των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας για τον Covid-19.

Πρέβεζα, 20/08/2021

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πρέβεζας

Στην ψηφιοποίηση της έκδοσης πιστοποιητικών καιρικών συνθηκών μέσω της του gov.gr προχωρούν τα συναρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Με τον τρόπο αυτό απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία ενώπιον της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς ο πολίτης δεν απαιτείται πλέον να επισκεφτεί την ΕΜΥ, αλλά μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του ηλεκτρονικά, μέσω της υπηρεσίας «Πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών» που βρίσκεται στην κατηγορία «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Φυσικές Καταστροφές».
 
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των Υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
Τα πιστοποιητικά καιρικών συνθηκών συνιστούν αποδεικτικά έγγραφα για μια σειρά από διαδικασίες, κυρίως αναφορικά με την πιστοποίηση ότι οι ασφαλιζόμενες ζημίες οφείλονται σε καιρικό φαινόμενο. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσής τους έρχεται να προστεθεί στις υπηρεσίες που λειτουργούν με τη χρήση ψηφιακών θυρίδων τόσο για τον πολίτη, όσο και για την υπηρεσία. Οι θυρίδες των κρατικών φορέων συνιστούν έναν νέο, σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο επικοινωνίας των πολιτών με τη Δημόσια Διοίκηση. Πρόκειται για «ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτια» στα οποία οι υπηρεσίες θα δέχονται έγγραφα και αιτήσεις που αποστέλλουν οι πολίτες μέσω του gov.gr.
 
Έτσι, αφού ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιηθεί με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και εισέλθει στην υπηρεσία, θα συμπληρώνει την περιοχή και την ώρα που συνέβη το φυσικό φαινόμενο που επιθυμεί να βεβαιώσει και θα υποβάλει την αίτηση, η οποία αυτόματα θα καταχωρείται στη θυρίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο gov.gr.
 
Μετά την επεξεργασία της αίτησης, ο πολίτης θα ενημερώνεται για το κόστος του πιστοποιητικού από την ΕΜΥ και το πληρώνει μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου και θα ενημερώνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και SMS για την έκδοσή του, ώστε να το παραλάβει από τη θυρίδα του στο gov.gr
 
Το έργο υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ερώτηση με θέμα: «Έντονες αντιδράσεις στην Περιφέρεια, αναφορικά με τα νέα λουκέτα της Τράπεζας Πειραιώς» κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών η Βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Μαρία Απατζίδη.
 
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: Αξιότιμε κε Υπουργέ,
 
Όπως πληροφορούμαστε από δημοσίευμα του https://www.documentonews.gr/, έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας της χώρας, για τα 64 νέα λουκέτα καταστημάτων που ανακοίνωσε ότι θα βάλει η Τράπεζα Πειραιώς μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο και τα οποία οδηγούν στο τελειωτικό ξήλωμα του άλλοτε μεγάλου δικτύου καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας στην ελληνική επαρχία, το οποίο κληρονόμησε η Πειραιώς.
 
Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Ιουνίου η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι θα κλείσει άλλα 64 υποκαταστήματά της σε όλη την Ελλάδα. Από τα 64 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς που πάνε για λουκέτο, περίπου τα μισά βρίσκονται στην επαρχία. Αν ληφθεί υπόψη ότι τον περασμένο Νοέμβριο η ίδια τράπεζα είχε κλείσει άλλα 45 καταστήματα, που ήταν όλα στην επαρχία, ακόμη και σε δυσπρόσιτες νησιωτικά περιοχές και σε ακριτικές ζώνες, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι πλέον, μετά και τα νέα υπό δρομολόγηση λουκέτα, η συρρίκνωση του άλλοτε μεγάλου δικτύου καταστημάτων στην ελληνική επαρχία που κληρονόμησε η Τράπεζα Πειραιώς από την Αγροτική, προσλαμβάνει άκρως προβληματικές διαστάσεις. Κι αυτό, διότι αφήνει εκτεταμένες αγροτικές και επαρχιακές ζώνες σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα.
 
Για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει ισχυρότατες αντιδράσεις, εκ μέρους των τοπικών κοινωνιών, από την Καρδίτσα ως τη Μονεμβασιά, και από την Κόνιτσα και την Παραμυθιά έως την Αλίαρτο. Δήμαρχοι, επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών αλλά και βουλευτές των πληττόμενων περιοχών αγωνίζονται για να αποτρέψουν τα σχεδιαζόμενα λουκέτα των τραπεζικών υποκαταστημάτων της Πειραιώς. Σε άλλη περίπτωση οι πολίτες θα υποχρεωθούν να ταξιδεύουν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Δήμο τους, για να βρουν ένα τραπεζικό κατάστημα. Αυτονόητο είναι ότι μια τέτοια κίνηση, θα δυσκολέψει την εξυπηρέτηση των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας και θα πλήξει καίρια τις τοπικές οικονομίες.
 
Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,
 
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
 
Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το πρόβλημα που δημιουργείται στην Περιφέρεια της χώρας, με το νέο γύρο κλεισίματος καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς;
 
Θα προβείτε με άμεσο τρόπο και σε συνεννόηση με την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στην ακύρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας;
 
Η ερωτώσα Βουλευτής,
 
Μαρία Απατζίδη,
 
Βουλευτής Ανατολικής Αττικής
 
ΜέΡΑ25

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5-7-2021 θα ξεκινήσει ο πρώτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2021, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Η εποχή αυτή συμπίπτει με την περίοδο που ολοκληρώνεται η πήξη του πυρήνα του ελαιοκάρπου στις βρώσιμες ελιές ενώ έχει ξεκινήσει η πήξη του πυρήνα και στις ελαιοποιήσιμες, και επομένως έχουν ξεκινήσει οι “γόνιμες” δακοπροσβολές. 
 
 Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες. 
 
 Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι: 
Άγιος Γεώργιος, Άνω & Κάτω Ρευματιά, Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Άσσος, Βρυσούλα, Γαλατάς, Εκκλησιές, Θεσπρωτικό, Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κοτσανόπουλο, Κρανιά, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Μύτικας, Νέα Κερασούντα, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικολίτσι, Νικόπολη, Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Ριζά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Σκιαδάς, Σφηνωτό, Τρίκαστρο, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός.  
 Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς: 
1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους. 
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.  
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος.  
 
 Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
 

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες, για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου. Μετά τη λήξη των αρχαιρεσιών τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκαν σε σώμα, με την θέση του Προέδρου να καταλαμβάνει ο Γιώργος Κωστάκης, ενώ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βασίλης Ρέμος, Γραμματέας η Λένα Καραγιάννη, Ταμίας η Λίνα Μπέκα και μέλη οι Νίκος Κουτσούπας, Ελεάννα Τσουμάνη και Χρήστος Μουρεχίδης. Σε κοινή τους δήλωση, όλα τα μέλη του νέου ΔΣ, τόνισαν ότι θα τιμήσουν την ψήφο των συναδέλφων και με όρεξη, επιμονή και με την βοήθεια καθενός μέλους της Ένωσης, οραματίζονται να υλοποιήσουν γρήγορα και ευέλικτα προτάσεις και ιδέες, από όπου και αν προέρχονται, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων του Ζαγορίου. Τέλος, ευχαρίστησαν τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ για την προσφορά τους στην Ένωση και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια και την συνεργασία σε όλα τα σημεία για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου στην περιοχή.

Πωλείται οικοδομήσιμο γωνιακό οικόπεδο 1.300 τ.μ. στην Ελεούσα Ιωαννίνων επί της οδού Σωκράτη Νο 16 στην τοποθεσία Πλήχτες. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τηλ.6947373713.
._2.jpg._3_1.jpg