Ο Κρίτων Αρσένης, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας με το "ΜΕΡΑ 25" σε δήλωσή του αναφέρει: "Η κυβέρνηση κρύβεται από το κοινοβούλιο για τον υγρότοπο Τσαμαρά. Τον υγρότοπο που αν και βρίσκεται σε επίσημες λίστες υγροτόπων, ο μελετητής του συγκοινωνιακού δαχτυλιδιού των Ιωαννίνων, ξέχασε να τον αναφέρει στις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η κυβέρνηση ξέχασε να απορρίψει αυτές τις μελέτες. Τώρα με τον φόβο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Υπουργός προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες καταστροφής του υγροτόπου, με εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο και εντάσσοντάς το στα «έργα γενικότερης σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας» και τώρα που κλήθηκε για αυτό με επίκαιρη ερώτησή μου στη βουλή δεν εμφανίστηκε, δηλώνοντας αναρμοδιότητα για το θέμα. Τον καλούμε να αναγνωρίσει την αρμοδιότητά του στην μετατροπή υγροτόπων σε δρόμους, να ζητήσει συγνώμη στους κατοίκους των Ιωαννίνων και να σταματήσει τη βεβήλωση του περιβάλλοντος".

Διαβάζοντας κανείς τις απαντήσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ερώτηση που υπέβαλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τις ανεμογεννήτριες σε Δήμους της Ηπείρου, πραγματικά αισθάνεται βαθιά ανησυχία με την προχειρότητα που λειτουργεί η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες, κάτι που κάνει ακόμη πιο εύλογη την αγωνία και την εναντίωση Δήμων, φορέων και κατοίκων. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το συγκεκριμένο θέμα η Βουλευτής  Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κα Μερόπη Τζούφη σημειώνονται τα εξής:   «Έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους πολίτες των Ιωαννίνων δημιουργούν οι απαντήσεις του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα αναφορικά με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε Ζαγόρι, Μέτσοβο και Δωδώνη», τονίζει η Μερόπη Τζούφη.
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως ο «αρμόδιος υπουργός, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση για την άναρχη χωροθέτηση ανεμογεννητριών, επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση αγνόησε την άποψη των τοπικών κοινωνιών και των κοινωνικών φορέων, όπως του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, ώστε η τοποθέτησή τους να γίνεται εκτός περιοχών NATURA και Ζωνών Ειδικής Προστασίας».
Παράλληλα, επισημαίνει πως το αρμόδιο υπουργείο φαίνεται να αδιαφόρησε για το δίκαιο αίτημα να εξαιρεθούν οι οικολογικά υποβαθμισμένες περιοχές, οι περιοχές αυξημένου οικοτουριστικού ενδιαφέροντος και οι ορεινοί βοσκότοποι, οι οποίοι φιλοξενούν σημαντικό μέρος της κτηνοτροφικής δραστηριότητας την περιοχής.
«Δυστυχώς επιβεβαιώνεται πως ο νόμος “Χατζηδάκη” για το περιβάλλον προκαλεί πολλαπλά προβλήματα, αφήνοντας απροστάτευτα τα ευαίσθητα οικοσυστήματα της χώρας», σημειώνει χαρακτηριστικά η βουλευτής Ιωαννίνων, ενώ υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ναρκοθετώντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη».
Κλείνοντας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «χρειάζονται αλλαγές στο αδειοδοτικό πλαίσιο και νέοι, σύγχρονοι κανόνες χωροθέτησης με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, το τοπίο και τις υφιστάμενες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, προκειμένου η χώρα μας να μεταβεί ομαλά στην εποχή της κλιματικής ουδετερότητας».
 
 
 
 
 
 

Η «αυτοδιάγνωση» δεν είναι λύση. Επαναλαμβανόμενα τεστ και στις Σχολικές Καθαρίστριες

Χωρίς να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την καταπολέμηση της μετάδοσης της πανδημίας, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγεία και της ασφάλειας των εργαζομένων και του λαού, παρά μόνο αστυνομοκρατία και καταστολή για να περνάει νόμους που τις υπαγορεύει η «ανάπτυξη» των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση επιμένει στην «ατομική ευθύνη» για να καλύψει τις δικές της ευθύνες και την εγκληματική της ανικανότητα.

Ακόμα και η εξαγγελία της κυβέρνησης για άνοιγμα όλων των λυκείων της χώρας, που εξίσου βασίζεται στην «ατομική ευθύνη» των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους και την χρήση των selftest, δείχνει πόσο ανίκανα και ανεύθυνα αντιμετωπίζει την κατάσταση της πανδημίας που είναι σε έξαρση, προκειμένου να δείξει ότι η ζωή του λαού μπαίνει σε μια δήθεν κανονικότητα, μετά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Χωρίς τα self test να αποτελούν λύση, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα και με αμφίβολα αποτελέσματα από την λήψη δείγματος που θα γίνεται από τους πολίτες, η κυβέρνηση απέκλεισε από την διαδικασία των selftestτους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός παιδείας, η διενέργεια του τεστ θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα μόνο από κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου και θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο. Η προμήθεια των τεστ θα γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία βάσει του ΑΜΚΑ. Καμία πρόβλεψη για τις σχολικές καθαρίστριες.

Οι σχολικές καθαρίστριες των σχολείων που την Δευτέρα 19 Απρίλη θα ανοίξουν και που είναι επιφορτισμένες τον καθαρισμό όλων των αιθουσών, των προαυλίων, των τουαλετών και των γραφείων, δεν μπορεί να εξαιρούνται της διαδικασίας και ούτε φυσικά να το επιβαρύνονται οικονομικά οι ίδιες.

Τα τεστ πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενα, δωρεάν και με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του κράτους για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων.

Η «ατομική ευθύνη» και η «αυτοδιάγνωση», δεν περιορίζει και πολύ περισσότερο δεν καλύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τα πολυμελή τμήματα, τις αίθουσες κλουβιά και την έλλειψη προσωπικού των σχολείων.

Αθήνα, 9/4/2021

       Την Κυριακή 28/3/2021 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Θεσπρωτικό του Δήμου Ζηρού, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σούλι (Θεσπρωτικά Όρη-Όρη Σουλίου).Γιατί λέμε ΟΧΙ». Η συμμετοχή στην εκδήλωση, παρά τις δυσκολίες μετακίνησης λόγω των περιοριστικών μέτρων covid19, ήταν ιδιαίτερα μαζική, δείχνοντας την τεράστια ανησυχία των κατοίκων της περιοχής.

Στην κεντρική ομιλία ο Τάσος Τόκας, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Δωδώνης τόνισε τα εξής: «…Στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης δεν είναι οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για εργασία και φθηνή ενέργεια, αλλά τα υψηλά κέρδη της εταιρείας, η οποία θα δει τις αξίες των μετοχών της να φουσκώνουν. Στην ουσία, στήνεται με κρατική επιδότηση, «τζάμπα μαγαζί» και με την πολιτική των εγγυημένων τιμών για τους παραγωγούς ΑΠΕ, η εταιρεία θα κερδοσκοπεί από το υστέρημά μας, έχοντας εξασφαλισμένη πελατεία για πολλά χρόνια…

… Είναι αυταπάτη και ψευδαίσθηση μετά απ’ όλα αυτά, να νομίζει κάποιος ότι παρόμοιες επενδύσεις στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στη διασφάλιση φτηνής και επαρκούς λαϊκής κατανάλωσης, στην «οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», στην «προστασία της δημόσιας υγείας», στην «ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον». Ακόμη κι αν σε επίπεδο συμβάσεων τέτοιοι όροι γίνουν τυπικά αποδεκτοί, η πράξη έχει δείξει ότι στη συνέχεια, καμιά δέσμευση δεν θα τηρηθεί…»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τεράστιες επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον της περιοχής, μιας περιοχής ήδη υποβαθμισμένης, από τις πιο φτωχές της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η δημιουργία των Αιολικών Πάρκων θα συμβάλλει στην παραπέρα υποβάθμισή της και ουσιαστικά στην ερήμωσή της.»  

Καταλήγοντας κάλεσε σε «αγωνιστική επαγρύπνηση, τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς Συλλόγους, τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία , τους κατοίκους συνολικά της περιοχής, να γίνουμε ένα ανθρώπινο τείχος – όπως χαρακτηριστικά είπε - στα σχέδια αυτά, λέγοντας συλλογικά ένα βροντερό ΟΧΙ στα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια. Να σταματήσουμε το επιχειρούμενο έγκλημα   εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά της περιοχής μας. … Μέσα από αυτόν τον αγώνα να αναδεικνύεται η ανάγκη ενός εθνικού κεντρικού ενεργειακού σχεδιασμού σε μια οικονομία που θα λειτουργεί με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, γιατί μόνο τότε θα πάψει η ενέργεια να αποτελεί εμπόρευμα και να μετατραπεί σε κοινωνικό αγαθό… Ως Λαϊκή Συσπείρωση, ως ΚΚΕ, προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενημέρωση του λαού της περιοχής , για τις ολέθριες επιπτώσεις αυτών των επενδύσεων, καλώντας τους σε συλλογικό αγώνα και αντίσταση

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μενέλαος Γείτονας Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Ζηρού, ο oποίος στον χαιρετισμό του, στάθηκε στη διαδικασία συζήτησης στον Δήμο ασκώντας κριτική στη Δημοτική Αρχή, που ναι μεν διαφώνησε αλλά έχει «ρίξει γέφυρες» αποδοχής της πρότασης αν «υπάρξουν διαβεβαιώσεις». Τόνισε επίσης ότι … «ο αγώνας θα είναι μακροχρόνιος και σκληρός… Το πρόβλημα είναι κοινωνικό και πολιτικό και γι’ αυτό ο δρόμος για την οριστική ακύρωση της συγκεκριμένης επένδυσης δεν θα είναι εύκολος, επειδή προϋποθέτει σύγκρουση και ρήξη με το καθεστώς ιδιοκτησίας στις πηγές, στις υποδομές παραγωγής και μεταφοράς της Ενέργειας. Ως Λαϊκή Συσπείρωση, στηρίζουμε χωρίς προκαταλήψεις κάθε μορφή λαϊκής διεκδίκησης και αγώνα. Παράλληλα όμως εφιστούμε την προσοχή ως προς τη «νομική διεκδίκηση» που προτάσσεται - καλοπροαίρετα - από ορισμένους, ως λύση. Οι νόμοι του αστικού κράτους δεν έχουν φτιαχτεί για να υπερασπίζονται το δίκιο του «αδυνάτου» και τυχόν αρνητική έκβαση θα φέρει απογοήτευση, θα αφοπλίσει έναν κόσμο που δεν έχει εμπειρία από αγώνες».

Στην τοποθέτησή της η Τίνα Ζέκα, Περιφερειακή Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε τα εξής:

«Ο προβαλλόμενος νέος παράδεισος της «πράσινης ανάπτυξης» περιλαμβάνει το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη φθηνή εργατική δύναμη, τα νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά για την αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων και συσκευών, τους «πράσινους» έμμεσους φόρους και τη γενικότερη αφαίμαξη του λαού, για να στηρίξει το κράτος τις νέες «πράσινες» επενδύσεις των ομίλων. Παράλληλα, οι επενδύσεις της λεγόμενης «πράσινης» ανάπτυξης οδηγούν σε εκτεταμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση περιοχών Natura, προστατευόμενων περιοχών και των βουνών ολόκληρης της χώρας, επιδεινώνοντας τις τοπικές οικονομίες και τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων. Είναι πεδίο ανταγωνισμών όχι μόνο εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων αλλά ανταγωνισμών των ευρωπαϊκών ομίλων σε σχέση με ΗΠΑ και Κίνα.»

Τόνισε ιδιαίτερα τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό αιτήσεων που κατατέθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το 2019 και το 2020 και αφορούν την Ήπειρο, για να καταλήξει ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση, «Είμαστε αντίθετοι στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου της περιοχής στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας. Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται δεν είναι “ναι ή όχι στις ΑΠΕ”, αλλά “ανάπτυξη για τα κέρδη των μονοπωλίων ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών;”. Η Ελλάδα έχει σήμερα μεγάλες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στην αξιοποίησή τους είναι η εκμετάλλευση και λειτουργία τους με κριτήριο το κέρδος… Η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και η αντικατάσταση από την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα εξασφαλίσουν την κοινωνική ευημερία. Μόλις βγει από τη μέση η ανάπτυξη με στόχο το καπιταλιστικό κέρδος, τότε μπορεί να αξιοποιηθεί η πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος της λαϊκής οικογένειας. Τότε μπορεί να υπάρξει πραγματικός επιστημονικός ενεργειακός σχεδιασμός που θα ασχολείται με την έρευνα, την εξόρυξη, την παραγωγή και τη διανομή ενεργειακών αγαθών, με στόχο την παροχή επαρκούς και φθηνής Ενέργειας. Θα αξιοποιεί όλες τις εγχώριες πηγές, τα ορυκτά καύσιμα, το υψηλό ηλιακό, αιολικό και υδάτινο δυναμικό, στοχεύοντας στη μείωση των εισαγωγών και της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας. Θα λαμβάνει υπόψη και θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή, παίρνοντας όλα τα σύγχρονα μέτρα για την προστασία τους.»

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία εκφράστηκε η οργή και η ανησυχία των κατοίκων για τη δρομολογούμενη τοποθέτηση Ανεμογεννητριών στην περιοχή, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να γίνουν οι πολλαπλασιαστές της συζήτησης στα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Κώστας Μπάρκας: «Το πρώτο μάτι γελάει» (Ηπειρώτικη παροιμία)

Από το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Κώστα Μπάρκα, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:  «Με τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, είναι δέσμευσή μας ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί» (Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, 9 Μαΐου 2019).. «..Να δώσω έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη... Θέλω να μεταφέρω το μήνυμα μίας ανάπτυξης που θα προστατεύει το περιβάλλον, θα συνδέεται με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον ποιοτικό τουρισμό» (Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο, 17 Σεπτεμβρίου 2019).

Πόσο μακρινές και κίβδηλες φαίνονται αυτές οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη. Όλα τα έργα που αφορούν την Ήπειρο έμειναν εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης. Παρά τις διαβεβαιώσεις, τις επαφές, τις αποστολές, κλπ, είναι επίσημο πια, ότι η Ήπειρος δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός το Ιωάννινα- Κακαβιά, εκτός η παράκαμψη της Φιλιππιάδας, εκτός πάνω απ’ όλα σε εποχή πανδημίας, η κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα. Ένα Νοσοκομείο, που είναι πλέον το παλαιότερο σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία.

Χάνεται, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, μια καίρια ευκαιρία, αυτή του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε η Ήπειρος να υποστηριχθεί με έργα, τα οποία ευνοούν την περιφερειακή ανάπτυξη, που τόσο ευαγγελίζονταν ο κ. Μητσοτάκης. Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Ήπειρος να είναι μόνιμα απούσα.

Η εταιρεία "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε." ανάδοχος της μελέτης εκπόνησης του Κτηματολογίου σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

 

Ενημέρωση για την διενέργεια ηλεκτρονικής Προανάρτησης των στοιχείων του κτηματολογίου για τα ακίνητα σας εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Λευκάδας και Πρέβεζας.

Σας ενημερώνουμε ότι από 29/03/2021 έως 13/05/2021 θα πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα, η ηλεκτρονική Προανάρτηση της κτηματολογικής βάσης για τις Περιφερειακές Ενότητες:

Άρτας:

   • Δήμος Αρταίων (εκτός των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων Αρταίων, Βλαχέρνης, Καμπής, Παντανάσσης, Φιλοθέης)

   • Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη

   • Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων

   • Δήμος Νικολάου Σκουφά (εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Πέτα)

Λευκάδας:

   • Δήμος Λευκάδας (εκτός των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων Αλεξάνδρου, Απολπαίνης, Βαυκερής, Καριώτων, Καρυάς, Κατούνης, Λευκάδος, Νυδρίου, Πηγαδησάνων, Πλατυστόμων, Σφακιωτών, Τσουκαλάδων)

   • Δήμος Μεγανησίου

Πρέβεζας:

   • Δήμος Ζηρού (εκτός των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων Θεσπρωτικού, Νέας Κερασούντος, Πέτρας, Ρωμιάς, Φιλιππιάδος)

   • Δήμος Πάργας

   • Δήμος Πρέβεζας (εκτός των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων Πρέβεζας, Στεφάνης)

που περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Με χρήση των κωδικών taxisnet μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων που σας αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων και να επαληθεύσετε την ορθότητά τους.

Εφόσον συμφωνείτε με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εφόσον δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση επανεξέτασης στοιχείων μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, είτε κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης,είτε αποστέλλοντας την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων με email στην ηλεκτρονική δ/νση του Γραφείου Κτηματογράφησης (αναλυτικές πληροφορίες στο τέλος του εντύπου).

Στην περίπτωση ιδιοκτησιών που δηλώσατε, αλλά δεν περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική Προανάρτηση, τότε τα δικαιώματά σας δεν εντοπίστηκαν ή τα στοιχεία που προσκομίσατε δεν κρίθηκαν επαρκή. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας με το Γραφείο Κτηματογράφησης, προκειμένου να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειές σας, ώστε τα δικαιώματά σας να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες της Ανάρτησης.

Στην περίπτωση που στην κτηματολογική βάση της Προανάρτησης, έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία δικαιωμάτων που σας αφορούν, για τα οποία δεν έχετε υποβάλει δήλωση, αλλά προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων που συλλέχθηκαν τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας με το Γραφείο Κτηματογράφησης, προκειμένου να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειές σας, ώστε τα δικαιώματά σας να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες της Ανάρτησης.

Για τα δικαιώματα αυτά, εφόσον συνεχίζετε να είστε δικαιούχος , οφείλετε να υποβάλετε δήλωση του ν.2308/95, καταβάλλοντας και το προβλεπόμενο πάγιο τέλος, είτε κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης (αναλυτικές πληροφορίες στο τέλος του εντύπου), είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, μέσα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

Μετά την ολοκλήρωση της Προανάρτησης, την εξέταση των αιτήσεων επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και την αναμόρφωση των κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Ανάρτησης.

Η συμμετοχή σας στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζετε ότι τα δικαιώματα που δηλώσατε θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγετε άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Για αυτό το λόγο, παρακαλούμε να προβείτε στην επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας σας, μέσω του link https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Info_Page_PersonData.aspx

Η επικαιροποίηση είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να ενημερωθείτε για τυχόν μεταβολές που μπορεί να επέλθουν στην ιδιοκτησία σας κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.

 

Γραφείο Κτηματογράφησης Π.Ε. Άρτας:

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26810-75914 & 26810-77566 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

Συχνές ερωτήσεις & υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δ/ση γραφείου κτηματογράφησης Π.Ε. Άρτας: Κρυστάλλη Κώστα 31, Άρτα Τ.Κ. 47131

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00

 

Γραφείο Κτηματογράφησης Π.Ε. Λευκάδας:

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26450-21997 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

Συχνές ερωτήσεις & υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δ/ση γραφείου κτηματογράφησης Π.Ε. Λευκάδας: Πεφανερωμένης 15, Λευκάδα Τ.Κ. 31100

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00

 

Γραφείο Κτηματογράφησης Π.Ε. Πρέβεζας:

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26820-28159 & 26820-60208 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

Συχνές ερωτήσεις & υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δ/ση γραφείου κτηματογράφησης Π.Ε. Πρέβεζας: Λεωφόρος Ιωαννίνων 20, Πρέβεζα Τ.Κ. 48100

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00

Όχι στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στην «ψηλή ράχη» του Ξηροβουνίου

Αυτόν τον καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις που αφορούν πληθώρα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αφορούν και την Άρτα, με σοβαρότερη από

ότι φαίνεται, τις ανεμογεννήτριες που σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στην «ψηλή ράχη» του Ξηροβουνίου με πολύ μεγάλη ισχύ (55,2ΜW). Στόχος της

συγκεκριμένης επένδυσης δεν είναι φυσικά οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για εργασία και φθηνή ενέργεια, αλλά τα υψηλά κέρδη της εταιρείας. Στην

ουσία, στήνεται με κρατική επιδότηση, «τζάμπα μαγαζί» και με την πολιτική των εγγυημένων τιμών για τους παραγωγούς ΑΠΕ, η εταιρεία θα κερδοσκοπεί από

το υστέρημά μας, έχοντας εξασφαλισμένη πελατεία για πολλά χρόνια. (Ας σκεφτούμε τι θα γινόταν αν το κράτος εφάρμοζε την ίδια πολιτική επιδότησης για

τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής μας. Ποια θα ήταν η εικόνα των χωριών μας σήμερα).

Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει τους λογής – λογής «γυρολόγους» που βρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, περιδιαβαίνουν τα χωριά προσπαθώντας να

πείσουν προέδρους και κατοίκους με γελοία επιχειρήματα του τύπου: «θα έχουμε τσάμπα ρεύμα», «θα ανεβαίνουμε με άσφαλτο στα βουνά» κ.ά. Άλλωστε ήδη,

εμμέσως πλην σαφώς, πέφτουν «γέφυρες» αποδοχής της πρότασης αν «υπάρξουν διαβεβαιώσεις». Από κοντά, θα ακολουθήσουν, τα πληρωμένα παπαγαλάκια

της εταιρείας που για να αλλάξουν το αρνητικό κλίμα της τοπικής κοινωνίας, θα μιλήσουν για τα «οφέλη» που θα προκύψουν, οι πολιτικές πιέσεις προς τα

τοπικά στελέχη των κομμάτων που διαχειρίστηκαν την εξουσία και που όλοι μαζί διαμόρφωσαν το νομικό πλαίσιο, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάθε ιδιώτη να

κερδοσκοπεί σε βάρος της υγείας, της ζωής και του μέλλοντος μας.

Ζούμε στην εποχή της "απελευθερωμένης αγοράς» η οποία αποτελεί μια πραγματική «ζούγκλα». Οι ιδιωτικοί όμιλοιεπιλέγουν πότε και πού θα επενδύσουν,ποιο

θα είναι το μέγεθος της επένδυσης, ποιο καύσιμο θα χρησιμοποιήσουν, με μοναδικό γνώμονα τη μέγιστη κερδοφορία τους. Σ’ αυτή τη «ζούγκλα» ο κρατικός

ενεργειακός σχεδιασμός, στρέφεται πάντα ενάντια στις λαϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα. Έτσι, η νομοθεσία των εκάστοτε κυβερνήσεων όπως και της

σημερινής της Νέας Δημοκρατίας, αποσκοπεί στην παροχή διευκολύνσεων προς τα επενδυτικά κεφάλαια, παραβλέποντας τις καταστροφικές συνέπειες που

έχουν τέτοιου τύπου επενδύσεις στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Το έχουμε δει αυτό στην πράξη, στα Άγραφα, στο Αιγαίο, στην Εύβοια κ.α. Είναι

χαρακτηριστική επίσης, η στάση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου πήγε πολλά βήματα παραπέρα την πολιτική της «απελευθέρωσης» στην

Ενέργεια, (βλέπε ν. 4414/2016),

βάζοντας στόχο την αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από ανεμογεννήτριες κατά δυο επιπλέον γιγαβάτ.

Είναι λοιπόν αυταπάτη και ψευδαίσθηση μετά απ’ όλα αυτά, να νομίζει κάποιος ότι παρόμοιες επενδύσεις στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών,

 

στη διασφάλιση φτηνής και επαρκούς λαϊκής κατανάλωσης, στην «οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», στην «προστασία της δημόσιας υγείας», στην

 

«ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον». Ακόμη κι αν σε επίπεδο συμβάσεων τέτοιοι όροι γίνουν τυπικά αποδεκτοί, η πράξη έχει δείξει ότι στη

 

συνέχεια, καμιά δέσμευση δεν θα τηρηθεί.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Να σταματήσει κάθε διαδικασία υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων

 

Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς Συλλόγους, τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία , τους κατοίκους συνολικά της

 

περιοχής, να πούμε συλλογικά ένα βροντερό ΟΧΙ στα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια , ώστε ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ το επιχειρούμενο έγκλημα

 

εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά της περιοχής μας.

 

Κανένας εφησυχασμός. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό και πολιτικό και γι’ αυτό ο δρόμος για την οριστική ακύρωση της συγκεκριμένης επένδυσης δεν θα είναι

 

εύκολος, επειδή προϋποθέτει σύγκρουση και ρήξη με το καθεστώς ιδιοκτησίας στις πηγές, στις υποδομές παραγωγής και μεταφοράς της Ενέργειας.

 

8/4/2021

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε ο νέος εκλογικός Νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού που φέρνει η κυβέρνηση. Ένας εκλογικός Νόμος που δύσκολα θα διακρίνει κάποιος υγιώς σκεπτόμενος και γνώστης του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημαντικά θετικά στοιχεία. Εκείνοι που πιθανότατα νιώθουν ικανοποίηση, αλλά κι αυτοί όχι για το σύνολο των αλλαγών που φέρνει ο νέος εκλογικός Νόμος, είναι οι νυν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι που βλέπουν ως χαμηλό εμπόδιο το ποσοστό του 43% για να γίνουν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της επόμενης μέρας, όπου μάλιστα η θητεία θα είναι 5ετής (!).

Το πρώτο ‘τρωτό’ σημείο που μπορεί να επισημάνει κανείς στο σχέδιο του νέου εκλογικού Νόμου είναι ο χρόνος που έρχεται προς διαβούλευση και ψήφιση. Ενώ οι επόμενες εκλογές θα διενεργηθούν το 2023, η κυβέρνηση φέρνει το νέο εκλογικό Νόμο προς ψήφιση, πριν πραγματοποιηθεί η νέα καταγραφή πληθυσμού που είναι προγραμματισμένη για το 2021 και αναμένεται να γίνει το Β’ εξάμηνο του έτους (σ.σ. υπάρχει και η σκέψη εάν δεν υποχωρήσει η πανδημία να πραγματοποιηθεί το 2022). Όπως και να’ χει αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η πλήρη εικόνα του πληθυσμού, ανά περιοχή αλλά και συνολικά για να μπορεί ο Νομοθέτης να προχωρήσει στις απαραίτητες προσαρμογές. Έτσι λαμβάνονται υπόψη τα πληθυσμιακά στοιχεία του 2011…

Το δεύτερο αρνητικό σημείο κατά τη γνώμη μας, το οποίο μάλιστα προβάλλεται από την κυβέρνηση και ως θετική αλλαγή είναι η κατάργηση της απλής αναλογικής. Η τελευταία ευκαιρία να καλλιεργηθεί στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες, κουλτούρα συνεργασιών και συνεννοήσεων χάνεται για χάρη της περιβόητης και πολυπόθητης για πολλούς, κυβερνησιμότητας.

Η τρίτη αρνητική συνέπεια που φέρνει ο νέος εκλογικός Νόμος είναι η μείωση κατά 20% μεσοσταθμικά, του αριθμού των Περιφερειακών και δημοτικών Συμβούλων. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται δραστικά τα άτομα που θα ασχολούνται με τα κοινά με ότι αυτό συνεπάγεται σε πλουραλισμό ιδεών και την ποιότητα της Δημοκρατίας. Μάλιστα με δεδομένο ότι προβλέπεται πως η παράταξη που θα συγκεντρώσει το 43% των ψήφων θα καρπώνεται και τα 3/5 των εκλεγμένων συμβούλων, ουσιαστικά συρρικνώνει δραστικά την αντιπολίτευση και την κριτική στο έργο της διοίκησης. Αντιπολιτευόμενες παρατάξεις που θα συγκεντρώσουν εκλογικά ποσοστά ακόμη και άνω του 10% είναι πιθανό (σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 30.000 κατοίκων είναι βέβαιο) να εκλέξουν μόνο έναν δημοτικό σύμβουλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει μία, μικρή έστω, ομάδα εργασίας από 2-3 εκλεγμένα άτομα, τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν συλλογικά και να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Όλοι ξέρουμε άλλωστε ότι για τα περισσότερα μέλη των περιφερειακών δημοτικών παρατάξεων που δεν καταφέρνουν να εκλεγούν, το ενδιαφέρον τους για τα κοινά ατονεί μετά τις εκλογές, ή τουλάχιστον δεν συνεχίζεται με την ίδια ζέση κάτι που είναι σε βάρος της συμμετοχής και εν τέλει της Δημοκρατίας.

Αρνητικές συνέπειες φυσικά έχει και η εκλογή Περιφερειαρχών και Δημάρχων με ποσοστό 43%. Και μάλιστα εδώ υπάρχει το εξής οξύμωρο, πλην όμως δεικτικό της φιλοσοφίας της σημερινής κυβέρνησης. Με Νόμο που ψήφισε για τον συνδικαλισμό έθεσε το όριο των 50+1% για αποφάσεις που αφορούν την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, τη στιγμή που για να εκλεγεί κάποιος Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος και να διαχειριστεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και τις τύχες του τόπου, χρειάζεται μόλις το 43% (!).

Σοβαρά ζητήματα τίθενται και με τις αλλαγές στην εκλογή των Τοπικών Συμβουλίων τα οποία ο νέος Νόμος θέτει υπό συρρίκνωση. Καταργεί για παράδειγμα τα Τοπικά Συμβούλια στις έδρες των Δήμων, τα οποία γνωρίζοντας καλύτερα τα προβλήματα των περιοχών τους, συνεπικουρούσαν με αποφασιστικό τρόπο το έργο της διοίκησης.

Υπενθυμίζουμε ότι έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις της ΚΕΔΕ και των τοπικών Συμβούλων ο Υπουργός Εσωτερικών απέσυρε μία ακόμη λανθασμένη διάταξη που αφορούσε τη μείωση των εκλεγμένων εκπροσώπων των Τ.Κ. από τρία άτομα (3μελές) σε ένα (μονομελές) για κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων κάτι που τώρα θα ισχύει μόνο για Τοπικές Κοινότητες κάτω των 300 ατόμων. Και αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική διότι μειώνει και αποδυναμώνει τη συμμετοχή των ατόμων με τα κοινά. Βέβαια υπάρχουν και θέματα με τις αποζημιώσεις των εκπροσώπων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων, αλλά και τις περικοπές στις αποζημιώσεις για τις μετακινήσεις των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων που δεν είναι ήσσονος σημασίας και οι οποίες μαζί με τις μειώσεις στα ποσοστά των εκλεγμένων μελών, δημιουργούν ένα ακόμη πιο στενό και δυσμενές πλαίσιο στη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσοι χρησιμοποιούμε τα social media και ειδικά το Facebook, πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί δεν μπορεί κανείς να αναρτήσει σχόλια ή κείμενα τα οποία

 

να έχουν πλαγιογράμματα, ή bolted words. Αυτό έχει να κάνει με την πολιτική της Facebook, η οποία θεωρεί ότι οι παραπάνω επισημάνσεις λέξεων ή φράσεων,

 

μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προπαγανδιστικούς σκοπούς, κάτι που η ίδια δεν επιθυμεί. Έτσι δεν επιτρέπει τη χρήση τους σε κείμενο. Τη μόνη επιλογή που

 

μας δίνει είναι το κείμενο που θέλουμε να αναρτήσουμε να το έχουμε προηγουμένως μετατρέψει στις μορφές png ή jpg και να το ανεβάσουμε ως φωτογραφία.

Η Διεύθυνση Υπηρεσιών μιας στάσης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέστειλε ένα email –τελεσίγραφο στους υπαλλήλους 514 ΚΕΠ , δηλαδή στα μισά ΚΕΠ της χώρας, προκειμένου ν’ ασκήσουν πιέσεις στους εργαζόμενους να προσυπογράψουν υπεύθυνη δήλωση της Αρχής Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ), όπου τους μεταθέτουν την ευθύνη να τηρούν τους όρους προστασίας Πολιτικής ασφάλειας της ΑΠΕΔ. Όσοι δεν υπογράψουν τίθενται αυτομάτως εκτός της διαδικασίας διαβίβασης ψηφιακών πιστοποιητικών πολιτών, μια διαδικασία, την οποία ήδη διαχειρίζονται με επιτυχία οι συνάδελφοι αρκετά χρόνια, ανάμεσα σε πολλές άλλες αρμοδιότητες που διεκπεραιώνουν.

Η άρνηση αυτή των συναδέλφων να υπογράψουν το απόλυτα δεσμευτικό κείμενο της ΑΠΕΔ προκύπτει κάτω από ουσιαστικές αντιρρήσεις. Απαιτείται να τηρήσουν όρους πολιτικής ασφάλειας, εμπιστευτικότητας και απορρήτου, χωρίς αυτομάτως να τους εξασφαλίζεται το ασφαλές φυσικό και τεχνολογικό περιβάλλον, το οποίο να διασφαλίζει την εργασία τους και τους ίδιους. Οι τραγικές περικοπές οικονομικής επιχορήγησης στους δήμους, η απαξίωση των τμημάτων πληροφορικής, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλες τις υπηρεσίες, έχουν οδηγήσει στην ελλιπή συντήρηση των απαρχαιωμένων τεχνολογικών εξοπλισμών σε όλα τα ΚΕΠ.

Το υπουργείο βομβαρδίζει διαρκώς τα ΚΕΠ με αρμοδιότητες οι οποίες στηρίζονται σε νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνία, χωρίς να ενδιαφέρεται, κάτω από ποιες ακριβώς σε συνθήκες στην πραγματικότητα καλούνται να εργαστούν οι συνάδελφοι.

Καταγγέλλουμε λοιπόν τη μεθόδευση της αυταρχικότητας του υπουργείου και απαιτούμε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν οι εύλογες αντιρρήσεις των συναδέλφων και ν’ αποσυρθεί το τελεσίγραφο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τους συναδέλφους των ΚΕΠ απέναντι στην αυταρχική και εκβιαστική πολιτική της κυβέρνησης. Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση όλων των ΚΕΠ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με εκσυγχρονισμό όλου του τεχνολογικού εξοπλισμού που απαιτείται για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους.

   Ο Πρόεδρος                                                                                           Η Γραμματέας

         Μισηρλής Γεώργιος                                                                                 Σαρόγλου Μαρίνα

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Ο Μάρτιος έφτασε και όσοι καλλιεργητές δεν ακολουθούν την πεπατημένη των υβριδικών ή μεταλλαγμένων σπόρων, αναζητούν τους παραδοσιακούς και βιολογικούς, που προσφέρουν περισσότερη ποιότητα και υγιεινή διατροφή. Στην Ήπειρο, παραδοσιακούς σπόρους μπορεί να βρει κανείς στις παρακάτω τράπεζες σπόρων:

Δήμος Ιωαννιτών [9084]

Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι Ηπείρου, Ομάδα Ιωαννίνων

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Οικοκοινότητες, Αστικοί Λαχανόκηποι, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Εναλλακτική Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Φεστιβάλ, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Οικογιορτές

Ιωάννινα (452 21)

Συντονισμός: Χάρις Μελά - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - τηλ. 2651007490

http://www.peliti.gr

Ομάδα καλλιέργειας γης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Αστικοί Λαχανόκηποι

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Ελλάδα

Για πληροφορίες: Τμήμα Αξιοποίησης Αγροκτήματος: Γεώργιος Χιουρέας, 2651005493 Χάρις Μελά, 2651005490

http://www.uoi.gr/gr/announcements/extended.php?post_id=4579

"Κύριος σκοπός της ΟΚΑΓΗΠΙ είναι η ώθηση και η εκπαίδευση των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ενασχόληση με την καλλιέργεια της γης με παραδοσιακές και βιολογικές μεθόδους.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων [9080]

Η Κιβωτός των Τζουμερκιώτικων Σπόρων

Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων

Τζουμέρκα, Ελλάδα

https://www.facebook.com/groups/1582995248579525/

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Στη δωρεά ειδικών μονάδων που θα υποστηρίξουν τη νέα, δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)-Covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος ΑΕΒΕ» ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του νοσοκομείου.

«Είναι αυτονόητο καθήκον μας να υποστηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους τοπικούς θεσμούς και την τοπική κοινωνία. Εύχομαι τις νέες κλίνες ΜΕΘ και τον εξοπλισμό που δωρίζουμε να τις χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι συμπολίτες μας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Σκανιάς, διευθυντής Ζώνης Γάλακτος και εκπρόσωπος της εταιρίας.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369