ΕΛΛΑΔΑ
Μετά την απάντηση σε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που προσέτρεξε με περισσή αμετροέπεια να δημοσιεύσει ο δικηγόρος που ανέλαβε να υπερασπίσει στα δικαστήρια τον Δ. Λιγνάδη και να τον «ξεπλύνει» στα κανάλια κατά τον προσφιλή του τρόπο, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τηρώντας την υπόσχεσή του ότι θα μιλήσει ανοιχτά και χωρίς περιστροφές, δήλωσε τα παρακάτω:
 
«Επειδή εγώ τις υποσχέσεις μου τις τηρώ, άκου Αλέξη Κούγια:
 
Υπερασπίζεσαι ένα παιδεραστή-βιαστή, κάτι που δεν θα έκανες ποτέ όπως δήλωνες σε συνέντευξη σου το 2017 (κυκλοφορεί το βίντεο)
Εκφοβίζεις και σπιλώνεις τα θύματα με χαρακτηρισμούς, απειλείς με αγωγές όσους βοήθησαν στην αποκάλυψη του βόρβορου, κάνεις σώου όπως είναι πάγια τακτική σου από το παρελθόν, γυρνώντας τα «πρόθυμα» κανάλια, μετατοπίζεις τη συζήτηση από την ουσία στις δικονομικές πτυχές, για να αθωώσεις το Λιγνάδη! Τακτική που ακολούθησες (ανεπιτυχώς) και στην υπεράσπιση του δολοφόνου του 16χρονου Γρηγορόπουλου, σε μια δίκη την οποία δεν ανέφερες στο μανιφέστο της απάντησης σου σε μένα, ως απόδειξη της δουλειάς σου...
Εγώ σε δικαστήρια δεν χειροκροτώ δικηγόρους… και βέβαια αυτό που ανερυθρίαστα γράφεις πως έκανα για σένα, απλά δεν υπάρχει παρά μόνο στη φαντασία σου
Τολμάς να με εμφανίζεις στο κείμενο σου ως δήθεν «κατασκευαστή» του υπαρκτού σκανδάλου της Novartis (αν θέλεις, σου στέλνω να διαβάσεις τις αποφάσεις του Αμερικανικού Δικαστηρίου, στις οποίες φαίνεται ότι η Νovartis ομολόγησε τις δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων στην Ελλάδα και πλήρωσε 315 εκ. δολάρια ως αποζημίωση. Ή μήπως δεν έχεις χρόνο να τις διαβάσεις από τα πολλά σουλάτσα στα ΜΜΕ;) Η μήπως επειδή είσαι και δικηγόρος του Κουρτάκη σε μηνύσεις εναντίον μου, επειδή έστειλα στα δικαστήρια τις παράνομες χρηματοδοτήσεις που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημερώνεσαι μόνο από αυτόν για τη διαφθορά στο χώρο της Υγειας;
 
Αν δεν ανακαλέσεις άμεσα την αναφορά σου σε «σκευωρία», θα είσαι ο πρώτος που θα του κάνω αγωγή και μήνυση. Πάμε τώρα και στα πιο προσωπικά:
 
Μην μου προβάλλεις εμένα τη φτωχική καταγωγή σου και το αριστερό παρελθόν της οικογένειας σου, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο από που ξεκινά κανείς αλλά και το αν γίνεται «γενίτσαρος» των ιδεών του όταν μεγαλώσει!
Εγώ δεν έγινα γνωστός επειδή έκανα σουλάτσο στα κανάλια αυτοπαρουσιαζόμενος ως «μοντελοπνίχτης» (δική σου δήλωση), ούτε επειδή σκαρφάλωνα κάγκελα καναλιών για να παρέμβω, ούτε επειδή έκανα το οικογενειακό μου πρόβλημα πανελλήνιο θέαμα στα πρωϊνάδικα, ούτε επειδή κατήγγειλα τα στημένα στο ποδόσφαιρο και μετά την έκανα γυριστή 180 μοιρες! Εγώ έγινα γνωστός γιατί άσκησα την Ιατρική με ανθρωπιά και τιμιότητα. Γιατί νοσήλευσα και έσωσα χιλιάδες ανθρώπους και συνεχίζω και σήμερα. Γιατί οι συμπατριώτες μου με έβγαλαν Δήμαρχο δύο φορές και αλλάξαμε μαζί την εικόνα του τόπου μας, γιατί συγκρούστηκα ευθέως και με τεράστιο προσωπικό κόστος με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, χωρίς να κάνω βήμα πίσω. Γιατί ξαναβγήκα Βουλευτής με την ψήφο και τη στήριξη του λαού, όταν όλο το σύστημα που εσύ υπηρετείς πιστά, είχε πέσει να με φάει!
Με βάση αυτά λοιπόν, ναι, στους κύκλους που εσύ συναγελάζεσαι και στηρίζεις με τη δουλειά σου, είμαι «παγκοσμίως άγνωστος», αλλά ταυτόχρονα και μεγάλος κίνδυνος όπως φάνηκε σήμερα και από τις τοποθετήσεις του Μητσοτάκη στη Βουλή.
 
Και ξέρεις και κάτι Αλέξη Κούγια... εμείς οι δύο δεν μπορούμε να συγκριθούμε για ένα λόγο γιατί εγώ…:
 
και όταν έβγαζα πολλά χρήματα ως ιδιώτης γιατρός και όταν έγινα Βουλευτής και Υπουργός, δεν θαμπώθηκα, ούτε προσκύνησα τον πολιτισμό των σαλονιών της άρχουσας τάξης, που πίσω από τον αστραφτερό πλούτο και την γυαλιστερή πολυτέλεια κρύβεται εκμετάλλευση, διαφθορά και ανηθικότητα!
μέχρι σήμερα τη δουλειά μου συνεχίζω να την κάνω με αρχές, επιστημονική επάρκεια και ανθρωπιά και όχι με βάση το «πόσα θα πάρω»!
συνεχίζω να ζω όπως ζούσα 
όταν το «αφεντικό» μου στον ιδιωτικό τομέα που δούλευα μου είπε πως λόγω επιχειρηματικών σχεδίων θα κρατούσε ως μισθωτούς στη ΜΕΘ εμένα και τη γυναίκα μου και θα απέλυε όλους τους άλλους συνεργάτες μου, του είπα «ή όλους ή κανέναν» και έφυγα, βοηθώντας να βρούμε όλοι μαζί πάλι δουλειά!
συνεργάτες και συναδέλφους δεν πρόδωσα ποτέ!
 
Εσύ υπάρχει περίπτωση να έκανες κάτι τέτοιο, «παγκοσμίως γνωστέ» δικηγόρε της ψευτο-γκλαμουριάς των μεσημεριανάδικων;
 
Αυτά και τέλος… και περιμένω!»
 
To Γραφείο Τύπου
 

 

To Γραφείο Τύπου

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Ο Μάρτιος έφτασε και όσοι καλλιεργητές δεν ακολουθούν την πεπατημένη των υβριδικών ή μεταλλαγμένων σπόρων, αναζητούν τους παραδοσιακούς και βιολογικούς, που προσφέρουν περισσότερη ποιότητα και υγιεινή διατροφή. Στην Ήπειρο, παραδοσιακούς σπόρους μπορεί να βρει κανείς στις παρακάτω τράπεζες σπόρων:

Δήμος Ιωαννιτών [9084]

Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι Ηπείρου, Ομάδα Ιωαννίνων

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Οικοκοινότητες, Αστικοί Λαχανόκηποι, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Εναλλακτική Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Φεστιβάλ, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Οικογιορτές

Ιωάννινα (452 21)

Συντονισμός: Χάρις Μελά - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - τηλ. 2651007490

http://www.peliti.gr

Ομάδα καλλιέργειας γης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Αστικοί Λαχανόκηποι

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Ελλάδα

Για πληροφορίες: Τμήμα Αξιοποίησης Αγροκτήματος: Γεώργιος Χιουρέας, 2651005493 Χάρις Μελά, 2651005490

http://www.uoi.gr/gr/announcements/extended.php?post_id=4579

"Κύριος σκοπός της ΟΚΑΓΗΠΙ είναι η ώθηση και η εκπαίδευση των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ενασχόληση με την καλλιέργεια της γης με παραδοσιακές και βιολογικές μεθόδους.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων [9080]

Η Κιβωτός των Τζουμερκιώτικων Σπόρων

Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων

Τζουμέρκα, Ελλάδα

https://www.facebook.com/groups/1582995248579525/

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Στη δωρεά ειδικών μονάδων που θα υποστηρίξουν τη νέα, δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)-Covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος ΑΕΒΕ» ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του νοσοκομείου.

«Είναι αυτονόητο καθήκον μας να υποστηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους τοπικούς θεσμούς και την τοπική κοινωνία. Εύχομαι τις νέες κλίνες ΜΕΘ και τον εξοπλισμό που δωρίζουμε να τις χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι συμπολίτες μας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Σκανιάς, διευθυντής Ζώνης Γάλακτος και εκπρόσωπος της εταιρίας.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369