ΕΛΛΑΔΑ

Τους τίτλους της πρωταθλήτριας και κυπελλούχου Γαλλίας πρόσθεσε στην ήδη πλούσια συλλογή της η Ηπειρώτισσα με καταγωγή από τον Άσσο Δήμου Ζηρού Πρέβεζας, διεθνής βολεϊμπολίστρια Τζίνα Λαμπρούση. Η asptt Mulhouse

στην οποία αγωνίζεται από το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της νταμπλ με την Τζίνα να πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης και να συνεισφέρει τα μέγιστα στην απόλυτα πετυχημένη αγωνιστική χρονιά της γαλλικής ομάδας. Η συμβολή της στην επιτυχία της γελλικής ομάδας επιβραβεύτηκε με την ανανέωση για έναν ακόμη χρόνο του συμβολαίου της.

Υπενθυμίζουμε ότι η Λαμπρούση έχει ήδη στη συλλογή της επτά Πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό πριν κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα της. Ξεχωριστή θέση στην τροπαιοθήκη της έχει το Τσάλεντζ Καπ που κατέκτησε με την ομάδα του Πειραιά το 2018 ενώ έχει μία ακόμη συμμετοχή σε τελικό κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Τζίνα Λαμπρούση, η οποία ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιό της με την γαλλική ομάδα, μίλησε στην εφημερίδα του χωριού  "Άσσος" για τη νέα της ομάδα και τους στόχους της από εδώ και πέρα.

Ας δούμε τι είπε: 

Τζίνα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου με την Μιλούζ, στο γαλλικό Πρωτάθλημα.

 

Αισθάνεσαι δικαιωμένη για την επιλογή σου ν' αγωνιστείς στο εξωτερικό και τη γαλλική ομάδα;

Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνούσαμε όλοι στον κόσμο τα καταφέραμε. Χάσαμε μόνο έναν αγώνα και αυτόν λόγω covid 19. Η χρονιά φέτος ήταν άκρως επιτυχημένη αφού κατακτήσαμε το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα της Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της γαλλικής asptt Mulhouse. Ήταν κάτι παραπάνω από δικαίωση της προσπάθειάς μας και είχε ως αποτέλεσμα την ανανέωση του συμβολαίου μου για ακόμη μία χρονιά”.

 

Η προσαρμογή σου στη νέα ομάδα και σε μία ξένη χώρα ήταν εύκολη;

 

Ένα από τα όνειρα μου ήταν ν' αγωνιστώ στο εξωτερικό. 'Όταν η ομάδα της Μιλούζ μου έκανε πρόταση δεν χρειάστηκε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να δώσω την θετική μου απάντηση. Έφτασα στη Γαλλία και η προσαρμογή μου ήταν αρκετά εύκολη διότι οι συμπαίκτριες μου με βοήθησαν να προσαρμοστώ τόσο στο τρόπο ζωής όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι”.

 

Συγκρίνοντας το επίπεδο του βόλεϊ που παίζεται στο Πρωτάθλημα της Ελλάδας με εκείνο της Γαλλίας ποιες διαφορές έχεις επισημάνει;

 

Τα δύο επίπεδα διαφέρουν σε πολλά σημεία . Η γενική οργάνωση στο εξωτερικό είναι διαφορετική από ότι στην Ελλάδα και στο θέμα του μάρκετινγκ αλλά και των αθλητικών υποδομών. Όσον αφορά το αγωνιστικό επίπεδο η ταχύτητα είναι διαφορετική και οι ομάδες όλου του βαθμολογικού πίνακα απαρτίζονται από αθλήτριες υψηλού επιπέδου”.

 

 

Οι στόχοι της Τζίνας Λαμπρούση από εδώ και πέρα ποιοι είναι;

 

Οι στόχοι μου από δω και πέρα είναι να παίζω όσο το δυνατόν πιο υψηλότερου επίπεδου βόλεϊ γίνεται και να βελτιώνομαι συνεχώς συλλέγοντας παράλληλα όμορφες εικόνες και αποκομίζοντας εμπειρίες από το εξωτερικό. Πάνω από όλα να έχω υγεία.

Σας ευχαριστώ”

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5-7-2021 θα ξεκινήσει ο πρώτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2021, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Η εποχή αυτή συμπίπτει με την περίοδο που ολοκληρώνεται η πήξη του πυρήνα του ελαιοκάρπου στις βρώσιμες ελιές ενώ έχει ξεκινήσει η πήξη του πυρήνα και στις ελαιοποιήσιμες, και επομένως έχουν ξεκινήσει οι “γόνιμες” δακοπροσβολές. 
 
 Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες. 
 
 Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι: 
Άγιος Γεώργιος, Άνω & Κάτω Ρευματιά, Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Άσσος, Βρυσούλα, Γαλατάς, Εκκλησιές, Θεσπρωτικό, Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κοτσανόπουλο, Κρανιά, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Μύτικας, Νέα Κερασούντα, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικολίτσι, Νικόπολη, Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Ριζά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Σκιαδάς, Σφηνωτό, Τρίκαστρο, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός.  
 Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς: 
1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους. 
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.  
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος.  
 
 Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
 

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες, για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου. Μετά τη λήξη των αρχαιρεσιών τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκαν σε σώμα, με την θέση του Προέδρου να καταλαμβάνει ο Γιώργος Κωστάκης, ενώ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βασίλης Ρέμος, Γραμματέας η Λένα Καραγιάννη, Ταμίας η Λίνα Μπέκα και μέλη οι Νίκος Κουτσούπας, Ελεάννα Τσουμάνη και Χρήστος Μουρεχίδης. Σε κοινή τους δήλωση, όλα τα μέλη του νέου ΔΣ, τόνισαν ότι θα τιμήσουν την ψήφο των συναδέλφων και με όρεξη, επιμονή και με την βοήθεια καθενός μέλους της Ένωσης, οραματίζονται να υλοποιήσουν γρήγορα και ευέλικτα προτάσεις και ιδέες, από όπου και αν προέρχονται, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων του Ζαγορίου. Τέλος, ευχαρίστησαν τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ για την προσφορά τους στην Ένωση και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια και την συνεργασία σε όλα τα σημεία για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου στην περιοχή.

Πωλείται οικοδομήσιμο γωνιακό οικόπεδο 1.300 τ.μ. στην Ελεούσα Ιωαννίνων επί της οδού Σωκράτη Νο 16 στην τοποθεσία Πλήχτες. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τηλ.6947373713.
._2.jpg._3_1.jpg