ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη Tύπου παραχώρησε την Τετάρτη 3 Μαΐου η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ N. Πρέβεζας, κα Στέλλα Βαρτελάτου σε ξενοδοχείο της πόλης. Βασικά σημεία της συνέντευξης προβλήθηκαν στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή της κας Αθηνάς Παππά, 'Νωρίτερα δεν γίνεται, στον δρόμο προς τις κάλπες'.

Ξεκνώντας την συνέντευξη, η κα Βαρτελάτου υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει θεσμικές αλλαγές στην παιδεία, στην υγεία, στο κράτος, στην εργασία, και οικονομικές παροχές ιδίως στους πλέον ευάλωτους, τους μη προνομιούχους του 21ου αιώνα. Σε όλους όσοι αισθάνονται εκτός των τειχών και δεν πρέπει να μείνουν πίσω.

Και όλα είναι απολύτως κοστολογημένα και μάλιστα σε κάθε κεφάλαιο του προγράμματός μας λέμε και από πού θα προκύψουν τα χρήματα. Και μέσα από μία τολμηρή φορολογική πολιτική και μέσα από την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Προσπαθούμε να δημιουργούμε δημόσια διαύλους για να προβάλλουμε το πρόγραμμα μας διότι πιστεύουμε κάθε του σημείο ότι μπορεί να υλοποιηθεί.

ΓΕΝΙΚΑ

Το ΑΕΠ της Ηπείρου σήμερα είναι χαμηλότερο και από αυτό του 2015, όταν βρισκόμασταν στην καρδιά της κρίσης. Είναι στοιχεία που παρουσίασε η EUROSTAT και δείχνουν πως η Περιφέρεια Ηπείρου και άρα και ο Νομός Πρέβεζας, έγινε από φτωχή φτωχότερη τα τελευταία χρόνια.

Ο νομός αντιμετωπίζει πολλά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα. Μεγάλο κοινωνικό θέμα, η Δημόσια υγεία.

ΥΓΕΙΑ

Το Γ.Ν.Πρέβεζας αδυνατεί να καλύψει τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που απαιτεί η χειρουργική κλινική λόγω έλλειψης εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Αντίστοιχα το 2016 αδυνατούσε να παρέχει φροντίδα η Παθολογική κλινική για τους ίδιους λόγους. Τα κέντρα υγείας Καναλακίου και Πάργας εφημερεύουν εναλλάξ και στερούνται ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Να θυμίσω εκείνο το πρωινό του Φεβρουάριου τα δυσάρεστα συναισθήματα που νιώσαμε όλοι μας στο άκουσμα της είδησης ότι ένας συμπολίτης μας πάθαινε ενώ μεταφέρονταν στο Κέντρο Υγείας με περιπολικό αφού δεν υπήρχε κάλυψη από ασθενοφόρο.

Παράλληλα το ΦΕΚ του 2021 που ενοποιεί οικοδομικά τετράγωνα στον Μύτικα και χαρακτηρίζει την περιοχή ως χώρο νοσοκομείου, παραμένει ως εργαλείο ανεργό για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου.

Στο ΠΑΣΟΚ λέμε ότι η πορεία ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ του ΕΣΥ δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στις αναγκαίες ποσοτικές παρεμβάσεις αλλά οφείλει να λάβει υπόψη τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στον τομέα της Υγείας.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει 8 παρεμβάσεις όπως την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ.

•   Κάλυψη των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό παραϊατρικό προσωπικό, με διαφανείς διαδικασίες

•   Νέα σύγχρονα οργανογράμματα, ώστε να προκηρύσσονται άμεσα όλες οι θέσεις που εκκενώνονται.

•   Αναθεώρηση του συστήματος αμοιβών, και αύξηση τους, ώστε να αμείβεται σωστά η προσπάθεια των υγειονομικών αλλά και να προσελκύεται προσωπικό υψηλών προδιαγραφών και προσόντων.

•   Ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα βαρέα-ανθυγιεινά.

•   Παροχή κινήτρων για ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

1..ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Εξακολουθεί αυτή τη στιγμή η πόλη μας να μην έχει σύνδεση με την Ιόνια οδό. Το έργο της οδικής σύνδεσης ‘Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζα’ έχει ξεχαστεί στα συρτάρια κάποιων Υπουργών και της Περιφέρειας Ηπείρου. Ακόμη και η σύνδεση μέσω της Αμβρακίας οδού βαδίζει με ρυθμούς χελώνας.

2. Εμπορικό λιμάνι

1. Διατήρηση του εμπορικού λιμένα στη Νότια προβλήτα μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής της Ανατολικής προβλήτα και μετά επανεξέταση του master plan του λιμένα.

 

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

 

Από όσα έχω παρακολουθήσει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που αποφασίστηκε να μεταφερθεί στα Ιωάννινα και αυτό πιθανότητα έχει παγώσει λόγω εκλογών, το οποίο αποδεικκνύεται διότι δεν έχει ανατραπεί η απόφαση για την μεταφορά του ούτε των 13 καθηγητών ούτε της Συγκλήτου του Πανεπιστημιου. Εάν ερωτηθούμε για τον αγώνα που έγινε για την παραμονή του Τμήματος στην Πρέβεζα, είναι βέβαιο ότι θα εστιάσουμε σε έναν καθηγητή του Τμήματος που δεν έχει καμία σχέση με την Πρέβεζα και την Ήπειρο, ο οποίος έδωσε έναν άνισο αγώνα με πολύ μεγάλο προσωπικό κόστος, και χωρίς την επίσημη στήριξη των φορέων της Πρέβεζας που θα έφερνε το ποθητό αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την αναβάθμιση της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Η πρωτογενής παραγωγή φθίνει διαρκώς με μείωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων αλλά και του ζωικού κεφαλαίου κατά 30% τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο νομός μας είναι προικισμένος προς την παραγωγή αγροτικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών προϊόντων.

Προτεραιότητά του ΠΑΣΟΚ είναι η ενίσχυση, η προστασία και βιωσιμότητα του αγροτικού εισοδήματος, με την διαμόρφωση και ανάδειξη μιας ελκυστικής και δυναμικής υπαίθρου με υψηλή ποιότητα ζωής και πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει:

-   Toν επανασχεδιασμό του συστήματος αγροτικών ασφαλίσεων με πλήρη αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ. Στελεχιακή επάνδρωση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης του ΕΛΓΑ με διεύρυνση και επέκταση της διαχείρισης χρηματοοικονομικών και περιβαλλοντικών-κλιματικών κινδύνων και δημιουργία πραγματικού «διχτυού ασφαλείας» για τον Έλληνα παραγωγό. Καθοριστικής σημασίας για τη βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων της χώρας είναι η αξιοποίηση εργαλείων διαχείρισης κινδύνων και ασφάλισης εισοδήματος.

- Επαναξιολόγηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματική διεκπεραίωση του όγκου των αιτημάτων που διαχειρίζονται.

- Την αναδιάρθρωση των φορέων και δημόσιων υπηρεσιών που εμπλέκονται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αγροτικής πολιτικής, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Απαραίτητη είναι η ενίσχυση της μετακίνησης νέων επιστημόνων από το κέντρο στην ύπαιθρο για ενδυνάμωση του δυναμικού παραγωγής.

Για τις πόλεις, υπάρχει το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα και το αυξημένο κόστος ζωής. Ακόμη στερούνται αξιόπιστες και ικανοποιητικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Οι πόλεις δεν είναι βιώσιμες και καθαρές πλέον στο βαθμό που θα έπρεπε και απαιτεί η σύγχρονη εποχή. Στερούνται συγκοινωνιών, αθλητικών υποδομών, έργων και υποδομών προσβασιμότητας για τους ηλικιωμένους και τους ΑΜΕΑ. 

 

ΝΕΟΙ

Οι νέοι μας ασφυκτιούν. Είναι η γενιά που είδε τα εφηβικά της χρόνια να συμπιέζονται, που βίωσε την οικονομική κρίση ήδη από παιδική ηλικία, στη συνέχεια την υγειονομική και τώρα την ενεργειακή και τη στεγαστική. Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ακουστεί η φωνή των νέων. Να ακουστεί στις εκλογές τις 21ης Μαΐου αλλά και παντού.

 

ΖΩΟΦΙΛΙΑ

Επίσης πρέπει να στηριχτεί η ζωοφιλία.

Τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς είναι άδικα για τους κυνηγούς. Συζητώντας με κάποιους εξ’ αυτών τις τελευταίες ημέρες μου είπαν ότι η απόφαση για στείρωση των κυνηγετικών σκύλων ράτσας σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, εντελώς ξαφνικά, δίχως καμία διαβούλευση και λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές, είναι πέρα από κάθε λογική και εξυπηρετούν μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

 • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

 • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
 • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
 • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
 • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
 • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
 • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

 • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
 • Εποχιακή απασχόληση
 • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.