ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Για τις κρύες ημέρες και νύχτες της εποχής, αλλά όχι μόνο, ο Ηπειρώτης αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης, προτείνει για τους φίλους τους www.Hpeiros.gr, μία εξαιρετική συνταγή για Χορτόσουπα. Για να την μαγειρέψουμε θα χρειαστούμε:

(Υλικά για 4-6 άτομα)

4 κ.σ ελαιόλαδο

1 πράσο κομμένο σε κυβάκια

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4  καρότα, σε κυβάκια

1κ.γλ. πάστα ντομάτας

2 µέτριες πατάτες, σε κυβάκια

2 µέτρια κολοκυθάκια, σε κυβάκια

1 ματσάκι σέλινο  

2 λίτρα  νερό

2  κ.σ  ψιλοκομμένος µμαϊντανός,

1 λεμόνι το χυμό του

 αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνουμε  το ελαιόλαδο σε µια  κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά και σοτάρετε  τα πράσα µε τα σκόρδα µε λίγο αλάτι, µέχρι να µμαραθούν, για 6-7 λεπτά.

Προσθέτουμε  τα καρότα, τις πατάτες ,σέλινο και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισµα για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντάς.

Σβήστε  με  το νερό , δυναµώνετε τη φωτιά ,αφήνετε να κοχλάσει ξανά, χυλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά, µέχρι να µμαλακώσουν καλά τα λαχανικά.

Ανακατεύουμε µέσα το µμαϊντανό και το λεµόνι, ελέγχουμε το αλατοπίπερο αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα.

 

Καλή μας όρεξη! 

e horos logo