Κοτόσουπα (με κοχυλάκι ) προτείνει για τους αναγνώστες του hpeiros.gr και τους φίλους της Ηπείρου, ο κορυφαίος Ηπειρώτης αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης
Για να φτιάξουμε την συγκεκριμένη κοτόσουπα θα χρειαστούμε:
(Υλικά για 5-6 άτομα=
1 κοτόπουλο (1 ½ κιλό περίπου)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 καρότα
2 κλαράκια σέλινο
Αλάτι, πιπέρι
150 γρμ. Ζυμαρικό (κοχυλάκι)1 λεμόνι το χυμό του
Πιπέρι-αλάτιΕκτέλεση συνταγής
Βράζετε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό το κοτόπουλο με το κρεμμύδι,καροτο και το σέλινο (κομμένα σε κυβακια) για μία ώρα περίπου, μέχρι το κρέας να ξεκολλάει από τα κόκαλα.
Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αφαιρείτε τις πέτσες και τα κόκαλα και το κόβετε σε κομμάτια.Το ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε το ζυμαρικό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε τη σούπα.
Τη σερβίρετε ζεστή και την πασπαλίζετε με πιπέρι.