Κρέμα γιαουρτιού με μήλα, είναι η νέα συνταγή που προτείνει για τους φίλους του www.Hpeiros.gr, ο Ηπειρώτης αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης.
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
300 γρμ κρέμα γάλακτος
3 φύλλα ζελατίνας
500 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι
50ml μηλίτη η λευκό κρασί
1-2 σποράκια κάρδαμο
Εκτέλεση συνταγής
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το μέλι και το μηλίτη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και στην συνέχεια ρίχνουμε τα 3 φύλλα ζελατίνης (αφού προηγουμένως τα έχουμε βάλει σε κρύο νερό και τα έχουμε λιώσει σε κατσαρολάκι.
Γεμίζουμε τα φαρμάκια βαλτέ στο ψυγείο για 2-3 ώρες και κατόπιν ξεφορμάρουμε, βουτώντας σε ζεστό νερό σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καραμελιζέ μήλα.