Χτένια με ούζο και ελαιόλαδο, είναι η νέα συνταγή -πρόταση- για τις φίλες και τους φίλους του Hpeiros.gr, του Ηπειρώτη αρχιμάγειρα Τάσου Τόλη.
Για να φτιάξετε τη συνταγή θα χρεαστείτε:
(Υλικά για 4 άτομα)
16 χτένια
10 γρ. βούτυρο
5 κρεμμύδια μικρά ξερά
½ ματσάκι εστραγκόν
200 mel λευκό κρασί
80 melελαιολαδο
1 σφηνάκι ούζο
2 ντομάτες καθαρισμένες
20 γρμ.καπαρη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμυδι, κομμένα σε φέτες μαζί με το εστραγκόν και το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε τις ντομάτες την κάπαρη αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρει μια βράση.
Κατόπιν ετοιμάζετε τα Χτένια αλατοπιπερώνετε τα χτένια και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι πολύ ζεστό με λίγο λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές σβήστε με το ούζο αφήστε να σιγοψήνουν για 2 λεπτά και είναι έτοιμα.
Σε ένα πιάτο βάζετε το κέλυφος μια στρώση από τη σος και από πάνω τοποθετείτε χτένια σαν βάση του πιάτου ( βάλτε χονδρό αλάτι).
Καλή σας όρεξη!