Χούμους είναι η νέα συνταγή -πρόταση- του Ηπειρώτη αρχιμάγειρα Τάσου Τόλη, επίτιμου προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Για να την παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε:
400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
3 κ.σ. ταχίνι
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 - 1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. κύμινο
2 κ.σ. νερό
πάπρικα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνετε το ταχίνι και τον χυμό του λεμονιού σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει πηχτό και ανοιχτόχρωμο. Μετά προσθέστε τα ρεβίθια. Χτυπήστε μέχρι τα ρεβίθια να λιώσουν.
Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο και σιγά σιγά βάλτε και το ελαιόλαδο ενόσω χτυπάτε με το μπλέντερ.
Χτυπήστε το μείγμα μέχρι το ελαιόλαδο να έχει απορροφηθεί πλήρως και το χούμους να είναι λείο ή πιο σφιχτό αναλόγως της προτιμήσεως σας.
Προσθέστε το αλάτι και το κύμινο και 1-2 κ.σ. νερό αν το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ σφιχτό. Χτυπήστε το για 1 ακόμα λεπτό σερβίρετε πουδράροντας με πάπρικα ραντίζοντας με ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!