ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Για όσους το Πάσχα δεν ψήσουν στη σούβλα ο Ηπειρώτης Αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης προτείνει αρνί ψητό στο φούρνο. Για να το ψήσετε θα

χρειαστείτε: 

(Υλικά για 6-8 άτομα)

1 μπούτι αρνίσιο 1,5-2 κιλά

2 κιλά πατάτες ολόκληρες

6 σκελίδες σκόρδο

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Κλωνάρια θυμαριού, φρέσκο

Προαιρετικά λίγα τοματίνια

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς

Αλατίζουμε το μπούτι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο παντού και κάνουμε 'μασάζ' για περίπου 5 λεπτά.

Τοποθετούμε το κρέας στο ταψάκι

Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε στο ταψάκι

Προσοχή μην καθαρίσετε τα σκόρδα, βάλτε τα ολόγυρα

-Πιπέρι και θυμάρι

Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό

Καλύψτε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο -Για κάθε κιλό αρνιού χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα ψήσιμο

Προσθέστε τα τοματίνια κομμένα στα δύο μισή ώρα πριν το τέλος

Ελέγξτε αν χρειαστεί και άλλα υγρά

Όταν ψηθεί, αφήστε το ένα τέταρτο να χαλαρώσει και σερβίρετε με σαλάτες και σάλτσες

Σερβίρετε σε πιατέλα τις πατάτες ολόκληρες και το κρέας σε φέτες.

 

Καλή σας όρεξη!

 

e horos logo