ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

1 φλ.τσ βούτυρο

2 φλ.τσ ζάχαρη

6 αυγά

1/2 φλ.τσ φρέσκο γάλα

2 βανίλιες

1 φλ.τσ κακάο

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει

¼ κ.γλ.αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζουμε σε ψιλο κόσκινο όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα.

Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄, έως ότου ενωθούν σε μείγμα και κατόπιν ποιο δυνατή ταχύτητα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στενόμακρη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. Το

ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Συνοδεύουμε με κτυπημένη κρέμα γάλακτος όχι πολύ ρευστή.

e horos logo