Mία συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή των κατοίκων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο Πολυστάφυλο Δήμου Ζηρού Πρέβεζας. Την συγκάλεσε ο πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας κ. Σπύρος Καραμούτσος με θέμα: «Αναπτυξιακές προοπτικές της Λάκκας Σουλίου».

Παρουσία των Δημάρχων Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή και Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση, ο κ. Καραμούτσος ανέλυσε την πρότασή του για την ανάληψη μίας συντονισμένης προσπάθειας προκειμένου μία τεράστια έκταση στην Λάκκα Σουλίου με θαμνώδη βλάστηση που θεωρείται δασική περιοχή να αποχαρακτηριστεί και να αντικατασταθεί από ήμερη βλάστηση (αχλαδιές, μηλιές κλπ). Έτσι θα δημιουργηθεί μία μεγάλη παραγωγική ζώνη που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής. Στο κρίσιμο ερώτημα πως θα γίνει ο αποχαρακτηρισμός μίας περιοχής που θεωρείται δασική και όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να συμβεί αυτό η απάντηση ήταν η εξής: «Όταν δίνουν άδειες να χτιστούν βίλες μέσα στα δάση, δεν μπορεί κανένας να μας αρνηθεί να αποχαρακτηριστεί μία περιοχή για να αποτελέσει την αναπτυξιακή μηχανή της Λάκκας Σουλίου, η οποία μαραζώνει όπως και ολόκληρη η ελληνική περιφέρεια». «Η απόφαση δεν θα είναι για άρση του χαρακτηρισμού δασική, αλλά για άρση της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης της περιοχής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμούτσος.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, αφού συνεχάρη τον κ. Καραμούτσο για την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης δήλωσε ότι: «Όσο κι αν ακούγεται ουτοπικό ένα τέτοιο εγχείρημα με την οργάνωση και τη συνδρομή όλων μπορεί να γίνει εφικτό».

Ντακαλέτσης: «Είναι δύσκολο αλλά όχι ουτοπία…»

Ο Δήμαρχος Δωδώνης, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, όπως και όλοι σχεδόν οι ομιλητές καυτηρίασε τη στάση της Περιφέρειας που έχει εγκαταλείψει την περιοχή λέγοντας: «Η Περιφέρεια και ειδικότερα ο Περιφερειάρχης έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Υπάρχει ο δρόμος από την Τύρια που θα ένωνε την περιοχή με την Εγνατία και την Ιόνια οδό. Επί 14 χρόνια κατασκευάζεται και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Και όχι μόνο αυτό λένε και ψέματα καθώς στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις δικές του ευθύνες προσπαθούν να επιρρίψουν μέρος αυτών στον Δήμος μας, (σ.σ εξήγησε τι έχει συμβεί με μελέτη που είχε εκπονήσει ο Δήμος και άλλαξε η Περιφέρεια).

«Η Περιφέρεια αντί να κατέβει στον πολίτη, πηγαίνει προς την κεντρική εξουσία»

Και ο Δήμαρχος Δωδώνης κατέληξε: «Η Περιφέρεια αντί να ‘κατέβει’ προς τους δημότες, να ενσκήψει στα προβλήματά τους και να αφουγκραστεί τις αγωνίες τους, συνεχώς απομακρύνεται και λειτουργεί όλο και πιο αποστειρωμένη.. Βαδίζει πιο πολύ προς την κεντρική εξουσία αντί να έρθει πιο κοντά στον κόσμο».

Το «Γεφύρι της Άρτας»

Το ότι ο δρόμος Τύρια – Γέφυρα Μπακόλα έχει καθυστερήσει υπερβολικά, σχολιάστηκε πικρόχολα και ποικιλοτρόπως. «Γεφύρι της Άρτας», ‘Μετρό Θεσσαλονίκης’ και ‘ανέκδοτο’ ήταν κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν από μικροφώνου αλλά και στις μεταξύ τους συζητήσεις των κατοίκων.

Καλαντζής: «Υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν»

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, αφού συγχάρηκε τον κ. Καραμούτσο για την πρωτοβουλία οργάνωσης της συγκέντρωσης, σημείωσε ότι υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν και να προχωρήσει το έργο, φτάνει να επιτευχθεί ο αποχαρακτηρισμός από δασική έκταση που είναι σήμερα.

Ζάψας: «Όλα μπορούν να γίνουν…»

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» κ. Γιώργος Ζάψας, συντάχθηκε με την πρόταση και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του στην κατεύθυνση της υλοποίησής της. Καυτηρίασε ακόμη την εγκατάλειψη της περιοχής, αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας Ηπείρου από κυβέρνηση και Περιφέρεια, κάνοντας και ο ίδιος ειδική αναφορά στην μεγάλη καθυστέρηση της κατασκευής του δρόμου Τύρια – Γέφυρα Μπακόλα.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που παραβρέθηκε στην συγκέντρωση ήταν πολυπληθής, υπήρχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ενώ δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων.

Η Χαρά Τριανταφύλου, πρόσθεσε ότι η βεντάλια των αναπτυξιακών στόχων είναι καλό να ανοίξει περισσότερο και πέρα από τον πρωτογενή τομέα με την αξιοποίηση της γης να επιδιωχτεί και η ανάδειξη μορφών τουρισμού όπως ο Θρησκευτικός κ.ά.

Ο παιδίατρος και πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας, Πολυσταφυλίτης κ. Ευάγγελος Μπακόλας, μεταξύ άλλων, καυτηρίασε την πολυετή καθυστέρηση στην κατασκευή δρόμων στην περιοχή, η έλλειψη των οποίων αποτελεί τροχοπέδη για κάθε ανάπτυξη.

Ο πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Γιάννης Στέφος, συνεχάρη τον κ. Καραμούτσο για την οργάνωση της συγκέντρωσης και υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από την αναζήτηση λύσεων στα πρότυπα άλλων περιοχών, όπως για παράδειγμα της Κόνιτσας και του Μετσόβου.

Επίσης μίλησαν οι κ. Υφαντής Ευάγγελος από το Αλεποχώρι Μπότσαρη, ο κ. Κωνσταντίνος Γρόπας από το Πολυστάφυλο, αλλά και πρόεδροι των όμορων κοινοτήτων που ανέπτυξαν προτάσεις και κατέθεσαν τη διάθεσή τους να συνταχτούν στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου.

Από τον κ. Καραμούτσο διαβάστηκε σχετικό υπόμνημα με το οποίο όλοι συμφώνησαν. Το υπόμνημα θα σταλεί στον πρωθυπουργό της χώρας, τους αρχηγούς των κομμάτων, στους αρμόδιους υπουργούς και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου που απουσίαζε από την συγκέντρωση.

Ακόμη ο κ. Καραμούτσος τόνισε:

- Η Λάκκα Σουλίου είναι η πιο φτωχή όχι μόνο στη χώρα αλλά και στην Ε.Ε. εδώ εμείς ‘ζούμε’ τον τόπο και όχι αυτός όπως γίνεται σε όλα τα άλλα μέρη.

-Κανείς δεν μπορεί να μας αρνηθεί ή να μην στηρίξει την ανάπτυξη του τόπου μας.

- Με την ολοκλήρωση του αποχαρακτηρισμού και τον καθαρισμό από τη βλάστηση θα συσταθεί φορέας διαχείρισης ή συνεταιρισμός με γεωπόνους, οικονομολόγους και άλλους επιστήμονες που θα αναλάβουν να προτείνουν το πλάνο αξιοποίησης και τα δέντρα που μπορούν να φυτευτούν με βάση τα χωματικά συστατικά, το μικρόκλιμα κλπ.

-       Έτσι θα απαλλαγούμε και από τα αγριογούρουνα που καταστρέφουν τις μικρές καλλιέργειες που υπάρχουν σήμερα.

Στο τέλος αποφασίστηκε η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής που θα ‘τρέξει’ τα όσα αποφασίστηκαν.

Αξιοσημείωτο της συγκέντρωσης ήταν η μεγάλη ανταπόκριση που είχε στους κατοίκους του Πολυσταφύλου και των όμορων Κοινοτήτων με την αγωνία για το μέλλον του τόπου ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, ενώ ρωτούσαν συνεχώς για το εάν ένα τέτοιο φιλόδοξο, πλην όμως σημαντικό και άκρως απαραίτητο σχέδιο, μπορεί να ευοδωθεί.

 

 

 

Χαιρετίζουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα των προσπαθειών της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων Τύργιας και Κρανιάς ενάντια στην εγκατάσταση των δύο μεγάλων Φωτοβολταϊκών Πάρκων στην περιοχή τους, μετά την απόρριψη των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, με το σκεπτικό ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων είναι χαρακτηρισμένο ως δάσος. Με τη μη έγκριση των μελετών διασώζονται δεκάδες παραγωγοί κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, με περισσότερα από 8.500 ζώα, πάνω από 200 στρέμματα ελιές και εκατοντάδες μελισσοκυψέλες.

Ο αγώνας συνεχίζεται και για τα αιολικά πάρκα του ορεινού όγκου της Λάκκας Σουλίου.

      

Στο πλαίσιο της περιοδείας του Αλέξη Χαρίτση, Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα Ιωάννινα την Πέμπτη 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις κλιμακίου του κόμματος με εργαζόμενους της ΔΕΗ και μέλη της διοίκησης, με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΙ και με το Δ.Σ. των φοροτεχνικών- λογιστών.

1. Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους και μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ βρέθηκαν στο επίκεντρο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, εξαιτίας του τεράστιου ενεργειακού κόστους. Ο Αλέξης Χαρίτσης επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του κοινωφελή της ρόλου.

2. Στη συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων συζητήθηκαν θέματα με έμφαση στα έργα υποδομών, που μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στον τουρισμό του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη κατασκευής του διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ιωάννινα -Κακαβιά, ως σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ώστε να μπορέσει να συμβάλει στη αύξηση του οδικού τουρισμού προς την περιοχή μας. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων, το σχέδιο νόμου για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα θέματα που άπτονται των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και τα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ένα σημαντικό ακόμη ζήτημα που τέθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων είναι η σύνδεση του νομού με το φυσικό αέριο, με δεδομένο πως το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχειακών μονάδων είναι εξαιρετικά υψηλό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων μετέφεραν στον Αλέξη Χαρίτση τα πάγια αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι η άμεση εκταμίευση των ποσών που εκκρεμούν προς πληρωμή στις επιχειρήσεις από τη δράση της «Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας», η άμεση ολοκλήρωση της αποπληρωμής των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις ποσών από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ (χωρίς παρακρατήσεις για εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων), η παράταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ, η κατάργηση σε χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ κλπ της υποχρεωτικότητας της μιας Ε.Μ.Ε, η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% και την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, η ενεργειακή επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πλευρά του άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τα όσα του μεταφέρθηκαν και δεσμεύθηκε να παρέχει τη στήριξή του για τα θέματα που συζητήθηκαν ενώ κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος για την ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

3. Στη συνάντηση με το Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ) συζητήθηκαν θέματα όπως η αλλαγή του νόμου 3982/2011 που διέπει την λειτουργία όλων των ΒΙΠΕ της χώρας από έναν νέο, ο οποίος δεν φαίνεται να ευνοεί τις επιχειρήσεις και να λύνει προβλήματα. Με δεδομένο ότι ο νέος νόμος θα τεθεί σε λίγες μέρες σε διαβούλευση ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε την ανάγκη αλλαγών και την κατάθεση προτάσεων με σκοπό τη βελτίωση του τελικού νομοσχεδίου που θα έρθει για ψήφιση από την Βουλή. Επίσης τέθηκε από το Δ.Σ. το ζήτημα της αυτοδιαχείρισης στην προοπτική μιας αυτοδιοικούμενης ΒΙΠΕ με Συνέργειες , με Βιομηχανική Συμβίωση και στα πλαίσια της «Κυκλικής Οικονομίας». Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο της συζήτησης πρότεινε λύσεις με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης καθώς και της διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και των δικτύων αλλά και δημιουργίας νέων (σύνδεση με Ιόνια Κακκαβιά, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροφωτισμός ) καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο φόροι και τα τέλη πρέπει να είναι ανταποδοτικά και όχι να έχουν μορφή «χαρατσιού». Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την υποστήριξη και όχι την υποβάθμιση της λειτουργίας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων αλλά και για την προσέλκυση νέων επενδυτών και επιχειρήσεων.

4.Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών. Η ΕΦΕΕΙ εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών- φοροτεχνικών όπως η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, οι καταληκτικές ημερομηνίες και οι αλλαγές, τα πρόστιμα, οι δυσκολίες εφαρμογής του myDATA, τα προβλήματα του ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορά το Ε.Σ.Π.Α. και τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Τονίστηκε επίσης το μεγάλο πρόβλημα και πάγιο αίτημα του κλάδου για τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος της ασθένειας του λογιστή και της κυοφορίας των γυναικών φοροτεχνικών. Συζητήθηκε επίσης το κυρίαρχο ζήτημα της ακρίβειας που απασχολεί τις επιχειρήσεις και την ελληνική κοινωνία. Από την μεριά του ο κ. Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι οι προτάσεις που του κατατέθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης θα εξεταστούν και είναι διαθέσιμος ώστε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και περαιτέρω συζήτησης.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα πλαίσιο παραγωγικού και εποικοδομητικού διαλόγου με δεσμεύσεις για την ανάδειξη θετικών προτάσεων και λύσεων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις συναντήσεις συμμετείχαν η βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο συντονιστής της Ν.Ε. Σάββας Δημητριάδης, ο αν. συντονιστής Πέτρος Παλάσχας, τα μέλη της Κ.Ε Γρίβας Χρήστος, Οικονόμου Αθανάσιος, Σουλελέ Λίλα, Στέφος Ιωάννης, τα μέλη της Ν.Ε. Αλέκος Μπαλακιέρας Ελένη Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Φαρμάκης καθώς και στελέχη του κόμματος.

Η περιοδεία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Ιωάννινα ολοκληρώθηκε με ομιλία του στη μαζική πολιτική εκδήλωση για την ακρίβεια, τις επιπτώσεις στην κοινωνία και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην πλατεία Μαβίλη.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου το απόγευμα στην Πλατεία του Παλαιχωρίου Μπότσαρη του Δήμου Δωδώνης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής του σπουδαίου Έλληνα στρατηγού και ήρωα της ελληνικής επανάστασης, του αετού του Σουλίου όπως έχει χαρακτηριστεί, του Μάρκου Μπότσαρη.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δωδώνης, το Ίδρυμα Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Σουλίου» και η Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου Μπότσαρη. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ ηχηρή ήταν η απουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου αλλά και της Περιφέρειας γενικά, κάτι που σχολιάστηκε δυσμενώς από τους προσκεκλημένους.

 

IMG_2244.jpg

Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της Βουλής και ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης και ο πρόεδρος του ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη. Ο κ. Τασούλας υπογράμμισε την ανδρεία αλλά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του Μάρκου Μπότσαρη, ενώ ο Δήμαρχος Δωδώνης σημείωσε και τη διεθνή απήχηση και τον σεβασμό που έχαιρε ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης κυρίως στη Γαλλία.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μάρκου Μπότσαρη έγιναν από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας διάβασε η εκπαιδευτικός Ευτυχίας Κόκκα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τους παραβρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προτομή του Μάρκου Μπότσαρη φιλοτέχνησε ο γλύπτης Χαραλάμπος Νεονάκης και καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης έστεκαν δίπλα της νέοι και νέες με παραδοσιακές φορεσιές.

 

 

IMG_2213.JPG

Τασούλας: ‘Μην επηρεάζεστε από τις ασχήμιες της εποχής...’

 

Κλείνοντας την ομιλία του για τον Μάρκο Μπότσαρη ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος πρόσφερε και 100 βιβλία με τα ΠΟΛΕΜΚΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ του Χριστόφορου Περραιβού, συνέστησε στους προσκεκλημένους που είχαν κατακλύσει την Πλατεία του Παλαιοχωρίου Μπότσαρη να αδιαφορούν για τις ‘ασχήμιες της εποχής’. Μία δήλωση μάλλον σιβυλλική καθώς δεν διευκρίνισε σε ποιες ασχήμιες αναφερόταν με τους προσκεκλημένους βέβαια να εκτιμούν ότι η αναφορά του ήταν στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και τα όσα νοσηρά λαμβάνουν χώρο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, το τελευταίο διάστημα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι Κοινοτήτων, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου. Παρόντας και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, κ. Ιωάννης Καραμπίνας, ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Δωδώνης στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

 

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στη σελίδα μας στο ΦΒ Hpeiros GR

Η Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Ιωαννιτών, κα Όλυ Τσουμάνη κατέθεσε αίτημα στις παρατάξεις προκειμένου να ζητηθεί η σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση του θέματος των απολύσεων 40 σχολικών καθαριστριών, δεδομένου ότι με κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, για τη σχολική χρονιά 2022-2023 θα προσληφθούν μόλις 101 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και 25 με μερική απασχόληση.

Επιπλέον δήλωσε ότι το ΚΚΕ, αποδεχόμενο την αναφορά του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για το ίδιο θέμα, την κατέθεσε στη Βουλή και θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου το θέμα να συζητηθεί και στη Βουλή.

Τη μνήμη των 19 εκτελεσθέντων, που καταδικάστηκαν σε θάνατο το 1948 στα Γιάννινα τίμησαν με μια σεμνή και συγκινητική εκδήλωση στον χώρο του μνημείου στο Σταυράκι, ο Δήμος Ιωαννιτών καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και φορέων της πόλης.

Έπειτα από 74 χρόνια ετά οι οικογένειες των εκτελεσθέντων συνεχίζουν να τιμούν τη μνήμη των δικών τους ανθρώπων.

Στην εκδήλωση τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος επιχείρησε όπως ανέφερε, να προσεγγίσει την πολιτική διαχείριση μιας άκρως τραυματικής μνήμης, όπως είναι η μνήμη ενός εμφυλίου πολέμου. «Και με άλλα λόγια ποια είναι ή ποια οφείλει να είναι η κουλτούρα μιας τραυματικής μνήμης της χειρότερης, όπως είναι η μνήμη μετά από έναν εμφύλιο σπαραγμό» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Νάμαστε ξανά στη μαύρη επέτειο. Σήμερα όμως, θα μου επιτρέψετε να παρακάμψω το «πώς έγινε το αποτρόπαιο γεγονός της εκτέλεσης», αλλά και το «γιατί συντελέστηκε αυτό το τερατούργημα, ανάμεσα σε τόσα και τόσα άλλα». Και ο λόγος είναι ο εξής: Ήδη, μπαίνουμε σε μια πλανητική πλέον αβεβαιότητα. Ο πλανήτης όλος με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον νέο Αρμαγεδδόνα που συντελείται και μάλιστα στην καρδιά της Ευρώπης. Σαν να μη μάθαμε τίποτα από τους δύο Παγκοσμίους πολέμους του αιώνα των άκρων» ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Είναι γνωστή η διάσημη πρόταση του Χέγκελ που έλεγε ότι ‘η ιστορία ένα διδάσκει ότι δεν διδάσκει τίποτε’.

Πράγματι η ιστορία δεν διδάσκει τίποτε και άρα ούτε και οι επέτειοι. Δεν διδάσκει τίποτα, όχι γιατί δεν έχει να διδάξει. Έχει να διδάξει και η ιστορία και οι επέτειοι. Διδάσκει όμως μόνον, αν υπάρχουν μαθητές που να ενδιαφερθούν να μάθουν από το παρελθόν που ποτέ δεν παρέρχεται. Τότε θα δουν ότι η ιστορία σίγουρα διδάσκει και άρα και οι επέτειοι.

Ή, τουλάχιστον προειδοποιεί, σημαίνει και επισημαίνει, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος. Η ιστορία όμως όπως και οι επέτειοι, σημαίνουν και προειδοποιούν μόνον όσους εγκύπτουν με διάθεση μαθητείας να ακούσουν τα μηνύματά της. Προειδοποιούν και διδάσκουν, δηλαδή, μόνον τους ‘μαθητές’ που είναι έτοιμοι να δεχτούν και να διαχειριστούν με βάση μια νέα κουλτούρα της τραυματικής μνήμης ιδιαίτερα επιτακτική μιας εμφύλιας σύρραξης,

Ειδικότερα μάλιστα, η πολιτική διαχείριση της τραυματικής μνήμης των εμφυλίων πολέμων παρουσιάζει δυσεπίλυτα προβλήματα που μοιάζουν με τη διαχείριση της τραυματικής μνήμης αλλοεθνών εμπολέμων, αλλά κυρίως διαφέρουν.

Είναι προφανές ότι μετεμφυλιακά υπάρχουν και θύτες και θύματα. Και βέβαια και νικητές και ηττημένοι. Η συνέπεια είναι η βία ως μνήμη στον εμφύλιο πόλεμο να συνιστά ένα εύφλεκτο σχεδόν διαρκές κατάλοιπο του παρελθόντος που μπορεί ανά πάσα στιγμή να απειλήσει το παρόν. Αυτό έχει ως συνέπεια η επιταγή μιας ευρείας λήθης να μην είναι εύκολη, καθώς η τραυματική μνήμη μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Αν και οι επόμενες γενιές, χάριν ενός υγιέστερου κοινού μέλλοντος ολοένα και μειώνουν την ενασχόλησή τους με το παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση οι μεν θύτες θέλουν να ξεχάσουν ή έστω να αποσιωπήσουν και σε κάθε περίπτωση να μην αναθεωρηθεί η ιστορία. Τα θύματα όμως θέλουν να θυμούνται και επιπλέον στην καταγραφή του παρελθόντος να αποτυπωθεί και η δική τους οπτική...».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: «Και τελειώνω με τα λόγια του Θουκυδίδη, αλλά και με εκείνα που άρχισα: ‘Έργω και δηλούσθαι τας τιμάς’. Οι τιμές θα πρέπει να αποδίδονται από τους νεότερους με ισοδύναμα έργα του παρόντος. Το χρέος το δικό μας είναι να εκφορτώσουμε την ιστορική εμπειρία και κυρίως τη θυσία εκείνων στο άμεσο παρόν και να τη μεταλλάξουμε σε γενναία ροπή ενέργειας του παρόντος, ώστε , και εμείς, αλλά προ πάντων τα παιδιά μας αύριο, να φράξουμε κάθε ρωγμή απ’ όπου ακόμη και ίχνος παρόμοιας απειλής να σκιάσει το μέλλον μας. Χωρίς βέβαια εκπτώσεις στην Αλήθεια, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την βουλευτή Ιωαννίνων κα Μερόπη Τζούφη, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, καθώς και εκπροσώπους της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και της Κοινότητας Σταυρακίου.

Στεφάνια και λουλούδια κατέθεσαν μέλη των οικογενειών των εκτελεσθέντων.

Η εκδήλωση μνήμης έκλεισε με ενός λεπτού σιγή.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 και ώρα 19.00 θα λάβει χώρα ανοικτή συζήτηση στο θέατρο «ΣΚΑΛΑ» Δήμου Ιωαννιτών (Παραλίμνιο Ναυτάκια) με θέμα:

Πρωτοφανής κρίση σε όλα τα επίπεδα: Οικονομία, Υγεία, Θεσμοί, Εθνικά ζητήματα.

 

Ομιλητές:

Δημήτρης Καζάκης, Οικονομολόγος, αναλυτής, Πρόεδρος ΕΠΑΜ

Γιώργος Παύλος, πρώην καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας ΔΠΘ (ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ)

Ιωάννης Σακκάς, επικεφαλής Κινήματος Δικαιοσύνης, πρώην Εισαγγελέας.

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Ιατρός.

Παρέμβαση: Δημήτρης Ευθυμιάδης, ιατρός σε αναστολή – Εκπρόσωπος υγειονομικών Αττικής κατά της υποχρεωτικότητας.

Συντονιστής συζήτησης: Άρης Παπαμιχαήλ, Οικονομολόγος

 

Διοργάνωση

ΕΠΑΜ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Την παρέμβαση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, προκειμένου να δοθεί παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση του Δασολογίου, ζητά με επιστολή της η Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Κύριε Γενικέ 

Την Παρασκευή 15/7/22 λήγει η προθεσμία για την τακτοποίηση του Δασολογίου, και επειδή δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από Τζουμερκιώτες της Άρτας, σαν Ομοσπονδία στείλαμε αίτημα- μήνυμα στους Συμπατριώτες  Υφυπουργούς Κύριο Στύλιο και Αμυρά και ζητάμε να δοθεί παράταση.

Εκτιμώ ότι το πρόβλημα αυτό αφορά όλη την Ήπειρο και πρέπει να ενημερωθούν όλες οι Ομοσπονδίες της Ηπείρου να απαιτήσουν από τους Αρμόδιους Υπουργούς να δοθεί Παράταση.

Όσον αφορά την Πανηπειρωτική, εκτιμώ ότι εσείς θα προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες για να δοθεί η παράταση».                                  

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας υπόθεση απάτης, που έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε με ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι μπορεί να τη βοηθήσει ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού δικαστηρίου ώστε να προσληφθεί ως καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης, της απέσπασε το χρηματικό πόσο (4.000) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εκδήλωση για την 74η επέτειο από την εκτέλεση των συμπολιτών μας το 1948 θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00 στο χώρο του μνημείου στο Σταυράκι σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

11.00 Άφιξη επισήμων

11.05 Επιμνημόσυνη δέηση

11.15 Ομιλία από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ

11.30 Προσκλητήριο νεκρών

11.35 Κατάθεση στεφάνων

11.45 Ανάκρουση άσματος

11.50 Ενός λεπτού σιγή - Εθνικός Ύμνος

11.55 Λήξη τελετής

Το Πρόγραμμα συναντήσεων του Αλέξη Χαρίτση Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ στα Ιωάννινα, έχει ως εξής:   
 
12:00 Συνάντηση με σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ και με στελέχη της υπηρεσίας.
13:00 Συνέντευξη Tύπου.
14:00 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.
14:45 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων.
 
18:30 Συνάντηση με την ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
19:30 Περιοδεία στην αγορά της πόλης.
 
 
----------------------------------------------------------
20:30 Ομιλία στην Πλατεία Μαβίλη (πολιτική συγκέντρωση)
 
 
- Η συνάντηση με τους εργαζόμενους ΔΕΗ θα γίνει στο κτίριο της ΔΕΗ στην ΚΑΤΣΑΡΗ
- Οι υπόλοιπες συναντήσεις και η συνέντευξη τύπου θα γίνουν στο ξενοδοχείο OLYMPIC

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρο Λιβανό, κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ζητώντας να ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας πρωταρχικά, εάν έχει κατατεθεί ο φάκελος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς του Νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός- Άνοιξη 2021» και δευτερευόντως, εάνπροτίθεται να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Πρέβεζας σε Πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπάρκας, έγκαιρα από τις αρχές Σεπτέμβρη με αντίστοιχη Ερώτηση, που κατατέθηκε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε ενημερώσει για το φαινόμενο της ακαρπίας των ελαιοδέντρων που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν την τρέχουσα χρονιά.

Τόσο η σχετική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού,όσο και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, έδιναν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς της Πρέβεζας, ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια, με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc Πρόγραμμα, το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.

Παράλληλα δίνονταν υποσχέσεις από την κυβέρνηση, περί προσπαθειών έκτακτης χρηματοδότησης και από εθνικούς πόρους.

Παρόλα αυτά και μεσούσης της ελαιοκομικής περιόδου, με τους ελαιοπαραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και συνεπακόλουθη έλλειψη του μοναδικού τους εισοδήματος, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά είναι απούσα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Μπάρκας, καταθέτοντας νέα Ερώτηση, καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να ενημερώσει άμεσα τους ελαιοπαραγωγούς της Πρέβεζας τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, ώστε να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Ερώτηση:

Πρέβεζα, 09/11/2021

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  

Θέμα: «Ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Πρέβεζας, για το φαινόμενο της ακαρπίας»

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής μου Ερώτησης υπ. αριθμ. 8799/8.9.2021, για άμεση ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Πρέβεζας, που επλήγησαν σφοδρά την τρέχουσα χρονιά από το φαινόμενο της ακαρπίας και το υπ. αρ.πρωτ. 1231/244158/26.10.2021 απαντητικό έγγραφο του ΥΠ.Α.Α.Τ. αναφέρεται ότι: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δια των υπηρεσιών του ΕΛ.Γ.Α. και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δ.Α.Ο.Κ., βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής των απαραίτητων δεδομένων προκειμένου να αξιολογηθεί η έκταση της ζημιάς στην παραγωγή». Διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι: «Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Πολιτείας είναι η αποζημίωση των πληγέντων αγροτών μας χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τις πηγές χρηματοδότησης τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ενωσιακό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, λαμβάνουμε μέτρα για αποζημίωση των καλυπτόμενων ασφαλιστικά ζημιών μέσω του ΕΛ.Γ.Α. και των καλυπτόμενων, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.»

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α με το υπ. αριθμ. 8808/8.7.2021 απαντητικό έγγραφο του, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφέρει ότι “οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. παρακολουθούν την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας, για την ακριβή τεκμηρίωση των ζημιών με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021 όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc πρόγραμμα το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.”.

Επειδή, δόθηκαν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς ότι θα αποζημιωθούν μέσω εθνικών πόρων,

Επειδή, δόθηκαν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια,

Επειδή οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Πρέβεζας βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ακαρπίας με συνεπακόλουθη έλλειψη μοναδικού εισοδήματος,

Επειδή θα πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

● Έχει κατατεθεί ο φάκελος του ΥΠΑΑΤ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς της Π.Ε.Πρέβεζας στο πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός Άνοιξη 2021”;

● Προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς της Π.Ε. Πρέβεζας σε έκτακτο πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Mε βάση τα πρόσφατα δημοσιεύματα ότι αεροπορική εταιρία διεθνών πτήσεων, επιθυμεί να εντάξει τα Ιωάννινα στους χειμερινούς προσορισμούς της, καταγγέλοντας ταυτόχρονα την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Τουρισμού καθώς και ότι έγινε σύσκεψη φορέων στην Κρήτη για το ίδιο θέμα ενώ στην Ήπειρο σημειώνεται μια εκκωφαντική σιωπή, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε τη συνεχιζόμενη απαξίωση των Ιωννίνων αλλά και της Ηπείρου γενικότερα από τη Κυβέρνηση της ΝΔ και τα τοπικά στελέχη της.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις δυσκολίες, ολοκλήρωσε μέσα σε 3 χρόνια την Ολυμπία και την Ιόνια οδό μέχρι τα Ιωάννινα, καθώς και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έργα που καρκινοβατούσαν για πάνω από 10 χρόνια ,έχοντας το αμείωτο και συνεχές ενδιαφέρον του Ηπειρώτη πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και όλων των Ηπειρωτών βουλευτών και στελεχών μας, έργα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αντίθετα στα τρία χρόνια που πέρασαν με την κυβέρνηση της ΝΔ και παρά την από το 2018 έξοδο της χώρας από τα μνημόνια , στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο δεν έχει προστεθεί ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμος!!!!Το «παιχνίδι» μεταξύ της Κυβερνησης της ΝΔ και της Περιφέρειας Ηπείρου με την ανταλλαγή υπευθυνοτήτων στην ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακκαβιά και της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια που κρατάει τρία χρόνια τώρα , δείχνει και την ανικανότητα αλλά και την αδιαφορία για την δημιουργία υποδομών στην περιοχή μας.

Προφανώς στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές ο λαός των Ιωαννίνων και της Ηπείρου θα αποδόσει τα «δέοντα» στη Νέα Δημοκρατία, που φιλοδοξεί με πρόσχημα τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο,το μόνο έργο της να είναι η αλλαγή των ορίων της λίμνης Παμβώτιδας , συμβάλλοντας στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση της παραλίμνιας περιοχής, αδιαφορώντας και για την κατάθεση του Π.Δ της λίμνης, με κύρια ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη που είναι ενήμερος για όλα αυτά.

                                                                                                                   Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Ζητούνται Πωλητές, για μερική η πλήρη απασχόληση στα Ιωάννινα από επιχείρηση στον κλάδο προϊόντων ελέγχου βάρους, διατροφής, ευεξίας και περιποίησης δέρματος. Παρέχονται bonus, δώρα, υψηλό ποσοστό προμήθειας επί των πωλήσεων, και μια εξαιρετική ευκαιρία για καριέρα, με διαρκή εκπαίδευση, υποστήριξη, καθοδήγηση και υλικά προώθησης και ανάπτυξης των πωλήσεων..
Προϋπηρεσία στον κλάδο επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Ζητούμενα η γνώση χειρισμού Η/Υ, internet και εξοικείωση με τη χρήση social media.


Αποστολή Βιογραφικών στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ. επικοινωνίας 6931 090939, 6971 761202