Επειδή οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και όλοι έχουμε ανάγκη από στιγμές χαλάρωσης και λίγο γέλιο, δημοσιεύουμε ένα ανέκδοτο που αλιεύσαμε στο Facebook (δυστυχώς μόνο εκεί μπορούμε να... αλιεύσουμε πλέον) που διακωμωδεί με σατυρικό τρόπο αντιλήψεις περί του εμβολιασμού αλλά και γενικότερα.
 
Καλούνται λοιπόν να εμβολιαστούν ένας Άγγλος, ένας Γερμανός, ένας Αμερικάνος και ένας Έλληνας. Πάει πρώτος ο Άγγλος.
-Δεν εμβολιάζομαι, λέει.
-Μα Κύριε το εμβόλιο θα χορηγηθεί ειδικά στους τζέντλεμαν (!!..)
-Α, εντάξει τότε.
Και εμβολιάστηκε. Ακολουθεί ο Γερμανός.
-Δεν θέλω να εμβολιαστώ, τονίζει εμφατικά.
Μα Κύριε, είναι διαταγή!
--Α, εντάξει τότε.
Και εμβολιάστηκε. Ακολουθεί ο Αμερικανός.
-Ούτε να το συζητάτε, τους το ξεκοβει εξαρχής.
-Μα Κύριε γιατί, εδώ εμβολιάστηκε ο γείτονας σας.
- Α, εντάξει τότε.
Και εμβολιάστηκε. Ακολουθεί ο Έλληνας.
-Μακριά από μένα, ούτε κατά διάνοια.
- Μα Κύριε το εμβόλιο θα χορηγηθεί ειδικά στους τζέντλεμαν.
-Δεν μ’ ενδιαφέρει.
- Μα είναι διαταγή!
-Σιγά που θα υπακούσω στις διαταγές σας.
- Δεν βλέπετε που το έκανε ο γείτονας σας;
-Και λοιπόν; Μου είναι αδιάφορο.
-Μα τέλος πάντων, από που έρχεστε; Τι εθνικότητας είστε;
-Είμαι Έλληνας.
- Έλληνας; Α, εντάξει κανένα πρόβλημα, έτσι κι αλλιώς δεν συμπεριλαμβάνεστε στους προς εμβολιασμό, δεν το δικαιούστε.
-ΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ.
Και εμβολιάστηκε και ο Έλληνας!

Ήταν Σεπτέμβριος του 1989 (13/9) όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε νικηφόρα (3-2) την αγγλική ομάδα Σουόνσι για το τότε Κύπελλο Κυπελλούχων και προκρίθηκε στον Β' γύρο της διοργάνωσης καθ' ότι είχε αποσπάσει ισοπαλία 3-3 στην Αγγλία.

Ο γερμανικός Τύπος στην προσπάθειά του να φτιάξει το πορτρέτο του νέου αρχηγού της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκεται σε κάποια σημεία που αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς. Το Tagesspiegel μεταξύ άλλων προβάλει το ότι: “έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ”!

Hpeirotesssssssss

Εντυπωσιακή λένε ότι ήταν, όσον αφορά τη συμμετοχή της νεολαίας, η συγκέντρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα δύο ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής. Εάν κάποιος πολιτικός καταφέρνει τη σήμερον ημέρα να εμπνέει τη νεολαία είναι από μόνο του είδηση και φυσικά πολύ σημαντικό για τον ίδιο.

Η ανατολή του 2016 βρίσκει την χώρα μας και τους Έλληνες βυθισμένους στη βαθιά οικονομική ύφεση και το προσφυγικό ζήτημα στην κορύφωσή του. Το 2015 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, η 7η χρονιά συνεχόμενη της πιο βαριάς κοινωνικοοικονομικής κρίσης γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα μας.

venizelosssssssssssssssss
 
 
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών και εκτός σοβαρού απροόπτου (σ.σ. εκκρεμεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας), οδεύουμε ολοταχώς προς νέες εκλογές στα μέσα Ιουνίου.

Η πρόσφατη αλαζωνική παρότρυνση του Άδωνι στο γερμανικό περιοδικό Focus για "χρεοκοπία εδώ και τώρα" αποκαλύπτει, κατά την άποψή μου, ένα σενάριο που δεν είναι απίθανο. Προφανώς και είναι σαφές ότι οι δανειστές δεν αποφάσισαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε capital controls επειδή άκουσαν τον Άδωνι.

deiktes piso

Κυριακή 31 Μαρτίου. Ξύπνησα με την αγαπημένη μου από παιδί συνήθεια. Το ραδιοφωνάκι. Το πρώτο πράγμα που άκουσα όταν το άνοιξα ήταν ότι η ώρα άλλαξε… Οι δείκτες των ρολογιών –είπε η εκφωνήτρια- πήγαν μία ώρα μπροστά…. Και συνέχισε την ειδησεογραφία της ημέρας μιλώντας για τα προβλήματα στην Κύπρο, την ανεργία που καλπάζει, τις απολύσεις που επίκειται στον δημόσιο τομέα, τα χαράτσια στα ακίνητα κλπ., κλπ.

 alt

Μπήκαμε –επιτέλους- στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Την μοναδική πραγματική και κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, όπου ο λαός καλείται να πάρει θέση για τα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας.

More Articles ...

e horos logo