O διηπειρωτικός

eklogesssss

 

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου. Μίας εκλογικής περιόδου, όπου περίσσεψε η κινδυνολογία για τη χώρα και τα περί μνημονίων.

 

 

 

Δεν ακούσαμε τίποτε, μα απολύτως τίποτε για την Παιδεία (μάλιστα ένα από τα νέα κόμματα δεν την είχε συμπεριλάβει καν στο πρόγραμμά του… ), ακούσαμε ελάχιστα για την υγεία και ακόμη πιο ελάχιστα για την κτηνοτροφία και τη γεωργία που αφορούν ιδιαίτερα την Ήπειρο.

Εδώ και αρκετό καιρό ζητήσαμε μέσα από το www.Hpeiros.gr, την άποψή σας για την ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Σε ποσοστό που αγγίζει το 60% απαντήσατε ότι το πρέπων είναι την αναλάβουν οι κτηνοτρόφοι ενώ ένα ποσοστό που αγγίζει το 27% πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει ως έχει. Να πωληθεί σε ιδιώτες βρίσκει σύμφωνους μόνο το 11% όσων κατέθεσαν την άποψή τους.

Κι ενώ για τους υποψήφιους βουλευτές της Ηπείρου όλοι ανέμεναν ότι σε μία εποχή που μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι η ανάπτυξη θα έκαναν σημαία την εξέλιξη της ΔΩΔΩΝΗ, ωστόσο ελάχιστοι ήταν αυτοί που μίλησαν γι’ αυτή, με εξαίρεση ενδεχομένως τον ΣΥΡΙΖΑ, που ο πρόεδρός του ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε την γαλακτοβιομηχανία και μίλησε με τους εργαζόμενους.

Από εκεί και πέρα σιωπή… Τυχαίο;

Την Κυριακή καλούμαστε να πάρουμε θέση.

Είναι η μοναδική μας ευκαιρία μέσα από σωστές επιλογές να δώσουμε ώθηση στη χώρα και στον τόπο μας προς το μέλλον.

Πρέπει να πάμε στις κάλπες με τη σκέψη μας στις επόμενες γενιές. Γι’ αυτές έχουμε χρέος να παλέψουμε γιατί τους φορτώνουμε βάρη που δεν τους αντιστοιχούν. Η περιβόητη επιμήκυνση του χρέους και η μετάθεσή του στις επόμενες γενιές, είναι ενέργεια ντροπή και όχι… επιτυχία.

Ακόμη κι αν χρειαστεί για κάποιο διάστημα να δυσκολευτούμε, θα πρέπει να παλέψουμε ώστε η χώρα μας να βαδίσει πλέον με τα δικά της πόδια, δίχως μνημόνια και τρόικες.

Και όσοι μας έφτασαν ως εδώ, από την στιγμή που το πολιτικό σύστημα, αδυνατεί να κάνει την αυτοκάθαρσή του, να τους στείλουμε σπίτια τους.

Είναι το λιγότερο που έχουμε χρέος να κάνουμε και να βαδίσουμε πάνω σε νέες βάσεις.

Να στείλουμε σε όλα τα κόμματα ένα σαφές μήνυμα ότι πρέπει να συνεργαστούν για το καλό του τόπου.

Όσοι αλληθωρίζουν με την εξουσία θα πρέπει να τιμωρηθούν, όπως και όσοι δεν θέλουν να συμβάλλουν με τρόπο δημιουργικό στο να βγούμε από το αδιέξοδο.

Αυτή τη στιγμή οι ιστορικές ευθύνες είναι μεγάλες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και για …υψηλές κριτικές.

Όταν μία κοινωνία με καταρρακωμένο το ηθικό βλέπει τους πρωταίτιους της κρίσης να μεταμορφώνονται σε εγγυητές της εξόδου από αυτή είναι λογικό να τρελαίνεται.

Να νιώθει κάτι σαν το εκκρεμές και μέχρι και την τελευταία στιγμή να αναζητάει την καλύτερη δυνατή διέξοδο στα αδιέξοδά του.

Μέχρι και η Χρυσή Αυγή προβάλλει ισχυρή. Δυστυχώς ήρθε η ώρα αυτή η τραγική Δημοκρατία που δημιούργησαν και ανεχτήκαμε, να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευσή της.

Όταν υπάρχουν ιδεολογικά κενά θα καλυφθούν… Αυτό είναι κανόνας!!!

Ας πρόσεχαν…

Παρήγορο πάντως είναι το γεγονός ότι ένα από τα μεγάλα διευθυντήρια της Ευρώπης η Γαλλία, αλλάζει ρότα.

Ο Ολάντ καταγράφει σαφέστατο προβάδισμα.

Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε κι εμείς τη δική μας κατεύθυνση.

Να αξιοποιήσουμε αλλά και να ωθήσουμε στην αλλαγή του περιβάλλοντος που επιτελείται αργά αλλά σταθερά στην Ευρώπη.

Είναι ίσως και η μόνη δυνατή ελπίδα που έχουμε.

Μη ξεχνάτε ότι θέλει …αρετή και τόλμη η ελευθερία!!!

Καλό βόλι αδέλφια!!!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo