O διηπειρωτικός

venizelosssssssssssssssss
 
 
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών και εκτός σοβαρού απροόπτου (σ.σ. εκκρεμεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας), οδεύουμε ολοταχώς προς νέες εκλογές στα μέσα Ιουνίου.

 

 

Από την 6η Μαΐου όπου δόθηκε ηχηρό χτύπημα στον δικομματισμό μέχρι σήμερα, τα πράγματα έχουν πάρει νέα τροπή.

Πρώτα απ’ όλα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, βλέποντας την πανωλεθρία του κόμματός του ανήγγειλε εξελίξεις στο κόμμα λέγοντας μάλιστα ότι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟκ θα είναι 30άρης…

Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Πρώτα απ’ όλα την μεγάλη πίεση και επιρροή στους νέους που ασκεί ένας άλλος εκπρόσωπος της γενιάς των 30άρηδων ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών και έχει βάλλει τον κ. Βενιζέλο στη διαδικασία να αναζητεί το αντίβαρό του μήπως και καταφέρει να ξαναζωντανέψει το ΠΑΣΟΚ.

Η κίνησή του αυτή βέβαια έχει και μία δεύτερη ανάγνωση η οποία λέει, ότι ο κ. Βενιζέλος, βλέποντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να βγει από το ‘κάδρο’ και μένοντας στην ηγεσία του κόμματος θα το βυθίζει περισσότερο στην ανυποληψία, θέλει να αναδείξει έναν 30άρη, που δεν θα έχει πολιτική εμπειρία και θα είναι εύκολα ελεγχόμενος...

Η Ν.Δ. από την άλλη είναι καζάνι που βράζει και αν δεν βαδίζαμε σε νέες εκλογές θα είχε γίνει ήδη η έκρηξη. Σύντομα ωστόσο αναμένεται το κόμμα να οδηγηθεί σε συνέδριο όπου και είναι περίπου βέβαιο ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

Μάλιστα βοούν οι φήμες ότι φαβορί για την ανάληψη της ηγεσίας στη Ν.Δ. είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τον οποίο στηρίζουν οι καραμανλικοί και ο Κώστας Καραμανλής θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να γίνει χωρίς κλυδωνισμούς αυτή η μετάβαση σε έναν νέο αρχηγό που θα επιδιώξει να επανενώσει την κεντροδεξιά παράταξη.
 
Το άρθρο του Μαζίδη για συγκυβέρνηση - Τσίπρα
 
Όσο για το μεγάλο θέμα των ημερών που είναι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, παραθέτω αυτούσιο το άρθρο του συναδέλφου Στρατή Μαζίδη, στην ιστοσελίδα  Freepen.GR, ο οποίος αναφέρει τα εξής:
 
Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση αυτή η φασιστική νοοτροπία που εκφράζεται μέσα από τα φιλικά στο πολιτικό κατεστημένο προσκείμενα ΜΜΕ με ένα σαρωτικό κύμα επίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του να μη συμπράξει σε οικουμενική κυβέρνηση.

Και να ξεκαθαρίσω εδώ – για να μην προτρέξει κανείς – πως ΔΕΝ ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ διότι με εμποδίζουν οι επικίνδυνες θέσεις του σε θέματα εθνικά, θρησκειολογικά και λαθρομεταναστευτικά όμως δεν ανέχομαι να με περνάνε για μ@λ@κα τα παπαγαλάκια.

Ο Τσίπρας βέβαια πρέπει να χτυπηθεί διότι αυτός κατάφερε να σπάσει την καταραμένη δυάδα, να μπει σφήνα και να περάσει σύριζα στα exit polls από την πρώτη θέση ενώ με τη δυναμική που έχει θα συμπαρασύρει και τον Καμμένο στέλνοντας το δικομματισμό να αναπαυθεί γλυκά γλυκά εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως ένθα απέδρα πάσα οδύνη, λύπη και στεναγμός.

Ας του επιρρίψουμε λοιπόν την ευθύνη που η χώρα οδηγείται ξανά σε εκλογές (αλήθεια αυτό γιατί είναι κακό από τη στιγμή που δεν κατάλαβαν κάποιοι τι τους είπε ο ελληνικός λαός πριν 5 ημέρες;) βγάζοντάς τον ανεύθυνο. Αν πάλι λυγίσει το βρωμοπαίδι και πει ΝΑΙ, τότε θα βάλουμε τους δικούς μας να πουν “Α να ο Τσίπρας! Έκανε γαργάρα τα όσα έλεγε! Είναι αναξιόπιστος και κορόιδευε τον κόσμο! Σας την έφερε! Είναι λαοπλάνος”. Κατά τα λοιπά…τους πειράζει η Χρυσή Αυγή τους δημοκράτες μας. Γιατί π.χ. δε στοχοποιούν τον Καμμένο; Κι αυτός 33 βουλευτές έχει. Διότι δεν κινδυνεύουν άμεσα από αυτόν ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν…

Μονά – ζυγά δικά τους. Έτσι είχαν μάθει. Ο Τσίπρας είπε το αυτονόητο “Δε συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου” με βάση τα όσα έλεγε προεκλογικά. Οι άλλοι γιατί λύσσαξαν; Όπως διάβασα κάπου πολύ εύστοχα, γιατί οι τρεις δε σώζουν την Ελλάδα και δε καταγγέλουν δημόσια τον επικίνδυνο λαοπλάνο;

Μήπως επειδή θα είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας με ελάχιστο χρόνο ζωής που θα πάει ενάντια στο αποτέλεσμα της κάλπης και μετά θα τους πάρει αμπά-ριζα; Μήπως αναζητούν συνένοχο στο έγκλημα για να μην οδηγηθούν στη φυλακή;

Εδώ που φτάσαμε, ελάχιστα έχουμε πια να χάσουμε. Κι όπως διάβασα στο εύστοχο άρθρο του κου Μανδραβέλη από την καθημερινή που αναδημοσιεύσαμε, ίσως είναι καλύτερα να αφήσετε να γίνει η μετάβαση με ομαλό δημοκρατικό τρόπο.  Κι αν εργάζονται κι αυτοί τον κόσμο, ας μάθουν πως πλέον τα πράγματα άλλαξαν και ανοχή δεν υπάρχει. Άστε λοιπόν και το απέναντι μπλοκ να δοκιμάσει είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ είτε Ανεξάρτητοι Έλληνες είτε όλοι μαζί παρέα. Η ιστορία δίδαξε ότι αν ακούγαμε πάντα τους “γνωστικούς” ακόμη θα ήμασταν υπόδουλοι στους Τούρκους…

Δεν υπάρχει μόνο ο ευρωμονοκατσικόδρομος αν κάποιοι δε μας θέλουν… υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι, όλοι όμως έχουν προϋποθέσεις για να οδηγήσουν κάπου. Άλλωστε το πρόβλημά μας δεν είναι ούτε το ευρώ ούτε η δραχμή. Αλλού βρίσκεται και θα το κουβεντιάσουμε αύριο.
 
ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη αν κάποιος θεωρήσει πως ξεπέρασα τα όρια.


Ο διήπειρωτικός

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo