O διηπειρωτικός

Ο γερμανικός Τύπος στην προσπάθειά του να φτιάξει το πορτρέτο του νέου αρχηγού της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκεται σε κάποια σημεία που αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς. Το Tagesspiegel μεταξύ άλλων προβάλει το ότι: “έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ”!

Ενώ η Suddeutsche Zeitung στέκεται στο πολιτικό οικογενειακό DNA της οικογένειας Μητσοτάκη κάνοντας αναφορά στις ρίζες του προέδρου της ΝΔ, στον πατέρα του, πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, και την αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών.

«Οι Συντηρητικοί της Ελλάδας ψηφίζουν Μητσοτάκη. Όπως πάντα. Η πολιτική παραμένει και από αριστερά και από δεξιά στα χέρια μερικών οικογενειών», σημειώνει. Και προσθέτει: “O νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης είναι κυρίως ένα πράγμα: φιλόδοξος”.

Η αυστριακή Die Prese σχολιάζει: "Ο Μητσοτάκης τζούνιορ προκαλεί τον Τσίπρα. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι γόνος πολιτικής δυναστείας στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας φιλελεύθερος πολιτικός, έκανε την έκπληξη: τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, κατάφερε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον υποψήφιο που μπορεί να ανανεώσει το κόμμα και να διευρύνει την εκλογική του βάση», σχολιάζει η εφημερίδα τονίζοντας ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο τον ψήφισαν τα μέλη του κόμματος είναι επειδή πιστεύουν ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ας μας επιτραπεί να κάνουμε κάποιες σκέψεις για όλα αυτά που διαβάζουμε στον γερμανικοαυστριακό Τύπο. Πρώτα απ' όλα το ότι στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ... Δεν γίνεται τυχαία αυτή η αναφορά. Το Χάρβαρντ δεν θα το τελειώσει ποτέ ο γιος του φτωχού και του ...ανωγειάτη. Πρόκειται για ένα ελιτίστικο, αλλά όχι μόνο, Πανεπιστήμιο από το οποίο έχουν αποφοιτήσει όλοι σχεδόν οι πρωθυπουργοί της Ευρώπης για να μην πούμε του πλανήτη, μηδέ εξαιρουμένων και των Ελλήνων. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες πρωθυπουργούς που δεν έχουν χαρβαντιανή (sic) μόρφωση. Είναι το Πανεπιστήμιο που 'ετοιμάζει' πρωθυπουργούς οι οποίοι στη συνέχεια έχοντας κοινά ...ενδιαφέροντα και γνωστικά αντικείμενα, πράττουν συνήθως κατά το πως τους δίδαξαν... Τα σκαλιά μπορούν και τα ανεβαίνουν πολύ πιο εύκολα γιατί όλο και κάποιος παλιός συμμαθητής θα βάλει πλάτη, είτε ως πολιτική προσωπικότητα του εξωτερικού, είτε ως μεγαλοεπιχειρηματίας (βγάζει και τέτοιους το Χάρβαντ...), είτε από οποιαδήποτε άλλη μεγαλο-ιδιότητα.

Το δεύτερο πράγμα που αναδεικνύουν οι Γερμανοί είναι το οικογενειακό DNA… Αυτό δηλαδή που ήθελε μετά βδελυγμίας να αποκηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική εκστρατεία και μέχρι ενός σημείου τα κατάφερε, μέχρι που έκλεισαν οι κάλπες... Μετά έτρεξε στον πατέρα του να πάρει την... ευχή!. “Ένας φιλελεύθερος πολιτικός” είναι το τρίτο πράγμα που υπογραμμίζουν. Απαραίτητο συστατικό για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Κοντολογίς: Για τους γερμανοαυστριακούς (που είναι και δανειστές μας...) έχει όλα τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός γιατί τον αισθάνονται 'δικό' τους άνθρωπο και δεν το κρύβουν...


Ο διηπειρωτικός

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo