O διηπειρωτικός
Οι σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τις παρελάσεις της μαθητιώσας νεολαίας σε όλη σχεδόν τη χώρα, δείχνουν ότι κάτι νέο, ελπιδοφόρο αρχίζει να γεννιέται στην Ελλάδα. Οι μαθητές δεν προτίμησαν να μην κάνουν παρέλαση και να πάνε για καφέ στις καφετέρειες αλλά να παρελάσουν και να εκφράσουν με ενεργό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους και την οργή για την κατάσταση.
Προτίμησαν να στρέψουν την κεφαλή τους από την άλλη μεριά όταν περνούσαν μπροστά από πολιτικούς και επισήμους και σε πολλές περιπτώσεις να βροντοφωνάξουν απλώς «ΕΛΛΑΣ». Ένα όνομα που είχε χρόνια να ηχήσει τόσο δυνατά.
altΣτη Θεσσαλονίκη ματαιώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώ αποδοκιμάστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Φυσικά κανείς δεν θεωρώ έχει κάτι προσωπικό με τον καθ’ όλα συμπαθή συμπατριώτη μας, κ. Κάρολο Παπούλια. Όλοι όμως βλέπουν στο πρόσωπό του τον θεσμικό παράγοντα που δεν ορθώνει το ανάστημά του και έναν διαφορετικό λόγο, από αυτό που ορθώνουν οι άλλοι πολιτικοί και περισσότερο οι κυβερνητικοί.

Δεν αντιδράει στα όσα βλέπει να διαδραματίζονται στην ελληνική κοινωνία και στα όσα επρόκειτο ακόμη να έρθουν.

Τα κόμματα, με εξαίρεση ίσως τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες έδειξαν σα να ζουν σε άλλη εποχή… Ή μάλλον στον δικό τους γυάλινο κόσμο.

Δυστυχώς γι’ αυτούς η εποχή τους ξεπέρασε… Είναι ήδη το πολιτικό παρελθόν αυτής της χώρας, που δυστυχώς άργησε πολύ να έρθει...

Σήμερα ο κόσμος με την αντίδραση της μαθητιώσας νεολαίας και όχι μόνο, από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη, έκανε αυτό που επισήμανε στις δηλώσεις του ο Μανώλης Γλέζος. Ξανάδωσε νόημα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Έκανε όμως και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Έκανε τα κόμματα και ειδικά τα δύο μεγάλα να ρίξουν τις μάσκες… Αμφότερα έψαχναν από το πρωί αποδιοπομπαίους τράγους για να επιρρίψουν τις ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους, δίχως να κατανοούν, ότι είναι τα ίδια υπαίτια γι’ αυτό που συμβαίνει, διότι αυτά έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κυβέρνησαν την Ελλάδα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και δεν μπορούν πλέον να κρύβονται. Τα ψευτοδιλήμματα δεν τα λαμβάνει υπόψη του ο λαός.

Σήμερα φίλες και φίλοι του
www.Hpeiros.gr, στην Ελλάδα γεννήθηκε κάτι νέο.

Η νεολαία αντέδρασε σχεδόν καθολικά και με πολύ δεικτικό τρόπο. Γύρισε το κεφάλι σε όλους όσους έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού στέλνοντας ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Τα ψέματα κύριοι τελείωσαν. Τα οράματα και ιδανικά που ενέπνευσαν τους Έλληνες του 1940, για ελευθερία και Δημοκρατία, αρχίζουν να εμπνέουν πλέον και τη νέα γενιά. Τη γενιά αυτή που ξέρει ότι θα πρέπει είτε να φύγει στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, είτε να σκύψει το κεφάλι και να δουλεύει για 500 ευρώ, ζώντας μία μίζερη ζωή. Τη ζωή που κάποιοι της έκλεψαν με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Και αυτή γενιά ξέρει πλέον ότι το ποτάμι δεν έχει επιστροφή. Και δεν θέλει να έχει άλλωστε...

Καληνύχτα, πριν την Ανατολή που σιμώνει!


Άρθρο του διευθυντή του Hpeiros.gr, Γιώργου Καρζή


BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo