Στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία, ίσως καλύτερη από αυτή που περιμέναμε. Η χώρα, η κοινωνία, οι πολίτες θα μπορούν να δουν το μέλλον και να το σχεδιάσουν ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha υπογραμμίζοντας πως μετά την αξιολόγηση θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και την επάνοδο σε τροχιά ανάπτυξης .
Η Ελλάδα θα πάρει κονδύλια ύψους 4-5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ άλλα 6,2 δισ. ευρώ ή και περισσότερα θα δοθούν από το ΕΣΠΑ. Άρα στο δεύτερο εξάμηνο θα πέσουν 9-12 δισ. ευρώ στην οικονομία που είναι επαρκή για να διασφαλίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Στόχος να μειώσουμε τις συνολικές επιβαρύνσεις όσο θ αναπτύσσεται η οικονομία, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.
Το να ψηφίζαμε "προληπτικά" μέτρα δεν θα ήταν δυνατό. Το αποτρέψαμε. Ρεαλιστικοί στόχοι και δημοσιονομική διαχείριση θα καταστήσουν απόλυτα μη αναγκαία την ενεργοποίηση του "μηχανισμού διόρθωσης" , ανέφερε επισημαίνοντας πως υπήρξαν δυνάμεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που επένδυσαν στην καταστροφή, προσδοκώντας εκλογές και διαψεύστηκαν.
Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει σε τρεις φάσεις, σε τρεις χρόνους, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Eurogroup , τόνισε αναφέροντας πως αόριστη τοποθέτηση για το χρέος υπήρξε το 2012. «Εμάς κάτι τέτοιο δεν μας ενδιέφερε. Πλέον πάμε σε δεσμευτικό "οδικό χάρτη"».
Εάν η ρύθμιση για το χρέος είναι καλή, θα δημιουργηθεί ένα θετικό σχετικό προηγούμενο και για άλλες χώρες στην Ευρώπη ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα χρειαζόμαστε μια ευρεία συμμαχία για την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος.
ΑΠΕ ΜΠΕ