dimos ioanniton

Τη σφοδρή αντίδραση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αλλά και της Ένωσης Ξενοδόχων προκάλεσε η στάση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εγκρίνουν πίστωση για τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος ταε κβο ντο.


Το πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων ευτυχώς διεξάγεται κανονικά και έχει φέρει στα Γιάννινα πάνω από τέσσερις χιλιάδες αθλητές, προπονητές και συνοδούς τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία έχει αγγίξει το απόλυτο.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά και μέλη της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η πίστωση των δέκα χιλιάδων ευρώ για την επιχορήγηση της διοργάνωσης.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ξενοδόχων.

Το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Στα πλαίσια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη έγκριση της οικονομικής στήριξης της διενέργειας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας καθώς με τους συγκεκριμένους αγώνες η Πόλη μας και οι επαγγελματίες της περιοχής θα ωφεληθούν και θα πάρουν μια μικρή ανάσα.

Το Επιμελητήριό μας είχε στηρίξει οικονομικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκί που πραγματοποιήθηκε στην Πόλη μας και είχε δείξει τον δρόμο της συνέργειας των φορέων της περιοχής, σε εκδηλώσεις που ωφελούν την περιοχή μας και όχι μόνο οικονομικά.
Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε κάθε εκδήλωση αλλά θα περιμένουμε από τον Μητροπολιτικό Δήμο της περιοχής να μην μεμψιμερεί και να μένει σε τυπολατρικές διαδικασίες αλλά να δίνει τέτοιου είδους θέματα επί της ουσίας.

Θα θέλαμε λοιπόν, να σας ευχαριστήσουμε για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και θα θέλαμε να συνεχίσετε να στηρίζεται την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας με την ευρύτητα του πνεύματος που διαθέτει το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Η Ένωση Ξενοδόχων σε επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο σημειώνει: Με έκπληξη ενημερωθήκαμε το αρνητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διάθεση πίστωσης 10.000 ευρώ, για τη διενέργεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη πόλη των Ιωαννίνων 14-17/11/2013.

Μία απόφαση που περιμέναμε να ήταν θετική με δεδομένο ότι μόλις πριν έναν μήνα περίπου, το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συνδράμει οικονομικά στην ομοσπονδία για τη διοργάνωση αυτών των Αγώνων Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Πραγματικά διερωτόμαστε τι είναι ποιο σημαντικό από το ευρύτερο οικονομικό όφελος και μια ακόμη πνοή ζωής για τη πόλη μας, σ' αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε..

Σύμφωνα με την καταγεγραμμένη πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης και των περιχώρων, για 3 έως 4 ημέρες και ιδιαίτερα μέσα σε μια νεκρή περίοδο , θα έπρεπε να συζητούμε για τις δυνατότητες επανάληψής παρόμοιων γεγονότων και όχι για την απόρριψη αυτών.

Η Ένωσή μας είναι και θα είναι πάντοτε αρωγός σε όποια προσπάθεια από τις τοπικές αρχές, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, με κατεύθυνση να συμβάλλει στη τόνωση της τοπικής αγοράς,

Για το λόγο αυτό από πλευράς μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το δημοτικό σας Συμβούλιο γι' αυτή την πρωτοβουλία του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Κωνσταντίνος Βλάχος.

epiruspost.gr

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5-7-2021 θα ξεκινήσει ο πρώτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2021, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Η εποχή αυτή συμπίπτει με την περίοδο που ολοκληρώνεται η πήξη του πυρήνα του ελαιοκάρπου στις βρώσιμες ελιές ενώ έχει ξεκινήσει η πήξη του πυρήνα και στις ελαιοποιήσιμες, και επομένως έχουν ξεκινήσει οι “γόνιμες” δακοπροσβολές. 
 
 Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες. 
 
 Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι: 
Άγιος Γεώργιος, Άνω & Κάτω Ρευματιά, Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Άσσος, Βρυσούλα, Γαλατάς, Εκκλησιές, Θεσπρωτικό, Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κοτσανόπουλο, Κρανιά, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Μύτικας, Νέα Κερασούντα, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικολίτσι, Νικόπολη, Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Ριζά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Σκιαδάς, Σφηνωτό, Τρίκαστρο, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός.  
 Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς: 
1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους. 
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.  
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος.  
 
 Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
 

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες, για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου. Μετά τη λήξη των αρχαιρεσιών τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκαν σε σώμα, με την θέση του Προέδρου να καταλαμβάνει ο Γιώργος Κωστάκης, ενώ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βασίλης Ρέμος, Γραμματέας η Λένα Καραγιάννη, Ταμίας η Λίνα Μπέκα και μέλη οι Νίκος Κουτσούπας, Ελεάννα Τσουμάνη και Χρήστος Μουρεχίδης. Σε κοινή τους δήλωση, όλα τα μέλη του νέου ΔΣ, τόνισαν ότι θα τιμήσουν την ψήφο των συναδέλφων και με όρεξη, επιμονή και με την βοήθεια καθενός μέλους της Ένωσης, οραματίζονται να υλοποιήσουν γρήγορα και ευέλικτα προτάσεις και ιδέες, από όπου και αν προέρχονται, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων του Ζαγορίου. Τέλος, ευχαρίστησαν τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ για την προσφορά τους στην Ένωση και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια και την συνεργασία σε όλα τα σημεία για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου στην περιοχή.

Πωλείται οικοδομήσιμο γωνιακό οικόπεδο 1.300 τ.μ. στην Ελεούσα Ιωαννίνων επί της οδού Σωκράτη Νο 16 στην τοποθεσία Πλήχτες. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τηλ.6947373713.
._2.jpg._3_1.jpg